Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(3836 niezalogowanych)
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jasta102 napisał:
Yatsek napisał:
Jasta... kiedys szukalem i sie poddalem.... znajdz mi tu w NO cwaniaku chleb na zakwasie a nie na tych jeb**ch drozdzach....
nawet i za 50 nie znajdziesz....

służę uprzejmie
ale niestety będzie na tych jeb**nych drożdżach
Podczas dojrzewania zakwasu wytwarzają się w nim dzikie drożdże, dzięki którym nasz chlebek rośnie i niepotrzebne są mu drożdże sklepowe, czyli wyhodowane przez fabrykę.
piekarnia.wordpress.com/2008/07/04/jak-zrobic-zakwas-na-chleb/
ach Wy Paliaki Paliaki

niemniej jedak: ja chce na zakwasie chlebowym... a nie na drozdzach pelnych E

jak ide do knajpy i prosze o kawior to dostaje kawior czy przyciemniane okulary do ryzu???

ech Jasiek amerykancu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Yatsek napisał:

jak ide do knajpy i prosze o kawior to dostaje kawior czy przyciemniane okulary do ryzu???

a jak idziesz do knajpy i prosisz o polski śmierdzący samogon na indolu, skatolu i merkaptanach to co dostajesz?
polską wódkę na etanolu z dodatkiem metanolu i płynów do mycia szyb
przypominam
zakwas to nic innego jak drożdże otrzymane w dziadowski sposób
brudny niehigieniczny niekontrolowany
jakościowo na pewno gorsze od sklepowych
to tylko jakiś twój dziad pradziad zapamiętał takie słowo i coś mu się we łbie jebało, że to pewnie jakiś rarytas, polski wynalazek
a to tylko z ogólnej biedy i zacofania używali ten zakwas, bo na sklepowe stać nie było
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
wieslawus.60 napisał:
A zapomnieli juz wszyscy jak przyjechali do Norwegii jak wpiepszali ten najtanszy chleb,a teraz jak dupsko troche odzylo to sie wydziwia.Z atopsji wiem ze milionerzy tu nie przyjechali tylko ci co im bieda zajrzala w oczy,a gdy zarobili pare koron to palemka do glowy uderza.I jeszcz jedno ,nie wszyscy umieja sie zachowac przed kompem a co dopiero jak od niego odejda
Pozdrawiam wszystkich

tlumaczylem Ci dzis w pracy Wiesiu ze nie wszyscy... niektorzy od zawsze jedli ten sam chlebek bez wzgledu na stan konta..... niektorzy wyjechali bo tak...

wieslawus.60 napisał:
I jeszcz jedno ,nie wszyscy umieja sie zachowac przed kompem a co dopiero jak od niego odejda
ja mam wyjeba**e jajeczka i przed kompem i w realu )) zero stresow - chce zyc dluzej....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
jasta102 napisał:
prosisz o polski śmierdzący samogon na indolu, skatolu i merkaptanach to co dostajesz?
nie ogarniam Twoich rzeczownikow.....

jasta102 napisał:
przypominam
zakwas to nic innego jak drożdże otrzymane w dziadowski sposób

w domowych warunkach: robisz je sam od zera, albo pozwalasz zeby ktos zrobil to za Ciebie - a nie roboty i chemia.... Ty od tej ameryki i dan z mikrofali to chyba juz caly swiecisz w nocy, co?

ja rozumiem ze u Ciebie w Krakowie chleb byl obrzydliwy i stad ten niesmak dziecinstwa Ci pozostal... ale dla mnie (subiektywnie) chlebek baltonowski jest mniam mniam.... dla Ciebie (subiektywnie) Twoj krakowski chleb to zapiekane w niezbyt higienicznych warunkach gowno i z tym sie z Toba zgodze.... bywaj zdrow Jasku.... wroc Ty do tej swojej hameryki bo Ty sie tu chlopaku zalamiesz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok