Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zgadnijcie, który z wystepujących to JASTA ? ? ? - Norwegia

Czytali temat:
(1111 niezalogowanych)
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
thespecialone napisał:

pewnie ten co proboje potluc cegle i dlatego ma taki zryty leb...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zgadnij gepardzie co jest na zdjęciu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
nie zmieniaj/rozmydlaj tematu!
Poki co sie nie przyznawaj, który to ty kretynie, bo ciekaw jestem opini forumowiczów...
wiec stfu burku!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tak to można zrobić
1

Z mąki, drożdży, jajek, mleka zagniatam ciasto, dodaje sól i wykładam nim wysmarowaną tłuszczem tortownicę.
2

Boczek kroję w kostkę i smażę, dodaję pokrojoną w grube talarki cebulę i lekko podsmażam. Kładę na wyrośnięte ciasto i zalewam śmietaną wymieszaną z jajkiem i kminkiem. Pieczę w nagrzanym piekarniku ok. 0,5 h. Doskonale smakuje z czerwonym barszczem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
inny sposób
1-bierzemy chłopka spod Moniek
2-zakładamy mu złoty łańcuch i białe skarpety
3- wysyłamy na szofera do Królestwa
4-dajemy internet aby się mógł chwalić ile to nie zarabia i jaki to z niego gepard Chester
i mamy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jasta102 napisał:Boczek kroję w kostkę i smażę, dodaję pokrojoną w grube talarki cebulę i lekko podsmażam. Kładę na wyrośnięte ciasto i zalewam śmietaną wymieszaną z jajkiem i kminkiem. Pieczę w nagrzanym piekarniku ok. 0,5 h. Doskonale smakuje z czerwonym barszczem.
A Ja myślałem ,
że to zwykle niezwykły ...
Pański "niedopad" w cieście ...
---
Jak to pozory mylą
---
Wygląd podobny .... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
To pytanie z cyklu: podchwytliwych!

Przeca ' jasta' to juz przynajmniej,2 konta na M.N...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
tak to można zrobić
1

Z mąki, drożdży, jajek, mleka zagniatam ciasto, dodaje sól i wykładam nim wysmarowaną tłuszczem tortownicę.
2

Boczek kroję w kostkę i smażę, dodaję pokrojoną w grube talarki cebulę i lekko podsmażam. Kładę na wyrośnięte ciasto i zalewam śmietaną wymieszaną z jajkiem i kminkiem. Pieczę w nagrzanym piekarniku ok. 0,5 h. Doskonale smakuje z czerwonym barszczem.

Jasta, jak sam wiesz, to cebularz.
Na cebularzu nie ma ani grama boczku ani kminku, natomiast oprócz cebuli jest mak, tak jak to widać na załączonym przez Ciebie obrazku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
giovi2 napisał:
jasta102 napisał:
tak to można zrobić
1

2

Jasta, jak sam wiesz, to cebularz.
Na cebularzu nie ma ani grama boczku ani kminku, natomiast oprócz cebuli jest mak, tak jak to widać na załączonym przez Ciebie obrazku.

ja lubię boczek
także i cebulaka z boczkiem
no ale faktycznie bez kminku
a przepis zaczerpnięty z sieci
gotowanie.onet.pl/przepisy/cebulak,90811.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok