Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
kuba amandisz (2054 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
vtp napisał:
Witam. Mam 21 lat, Nie pracuję i nie pracowałem, ukończyłem liceum ogólnokształcące i mam zawód.

Chciałbym się dowiedzieć jakie są procedury w związku z emigracją na stałe i co będę miał zapewnione. Chodzi o mieszkanie, rentę dla mnie i zasiłek dla mamy. I tak w ogóle, jak wyglądają sprawy emigracyjne, tzn. po przylocie do Norwegii gdzie się trzeba udać, bo wiadomo że nie będę mieszkał na ulicy I jeszcze chodzi mi o poszukiwanie pracy w Norwegii względem moich możliwości. Czy coś takiego istnieje?

Pozdrawiam

w PL tez masz zaklady Zakłady Pracy Chronionej czy jak to sie tam nazywa.... ogolniak ukonczyles majac 18 lat.... czyli przez 3 lata nie robiles kompletne nic...

ps. a jaki masz ten zawod?? jestes po ogolniaku, wyksztalcenie srednie, bez zawodu - ergo, podstawowka dla doroslych... bajka jak kazda inna....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
Skonczylem szkole policealna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
vtp napisał:
Czy ty masz również upośledzenie Intelektualne , że tak durnowato odpowiadasz !? .
Jacek zapytał się o konkretny zawód.
---
A ty pieprzysz jak Potłuczony ... POLICEALNĄ MAM SZKOŁĘ ...
weź się zastanów co chcesz się dowiedzieć .
Albo daj sobie siana a Nam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
vtp napisał:
jakie kurwa debilu???? jakie??? noooo eeeee szkola byla na planie kwadratu i miala dwa pietra....

Ty wez sie w PL ogarnij najpierw bo tutaj to zginiesz juz pierwszego dnia, jesli cos Cie nie trafi przypadkiem w podrozy.......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
vtp napisał:
Jezeli chcesz uzyskac konkretne odpowiedzi, to napisz chociaz jaka to szkola, jak z jezykami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
Po co nazwa - jak by to miało być jakieś znaczenie. Widzę że są ciężkie warunki do emigracji tam, jeśli mam być tylko pracownikiem na okres paru lat to odpada. To ciekawe, bo muzułmanów tam pełno.

język angielski biegle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
vtp napisał:
Po co nazwa - jak by to miało być jakieś znaczenie. Widzę że są ciężkie warunki do emigracji tam, jeśli mam być tylko pracownikiem na okres paru lat to odpada.

język angielski biegle.

Biegla znajomosc jezyka niczego nie zalatwia, ani nie rozwiazuje. Pisalem to wielkrotnie: w Norwegi licza sie konkretne umiejetnosci i zawod.Co do bieglosci, jak chces szukac pracy z jezykiem angielskim najlepiej posiadac certyfikat TEOFL, na reszte raczej nie patrza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
vtp napisał:
Po co nazwa - jak by to miało być jakieś znaczenie. Widzę że są ciężkie warunki do emigracji tam, jeśli mam być tylko pracownikiem na okres paru lat to odpada. To ciekawe, bo muzułmanów tam pełno.
język angielski biegle.

DAJ Tu do forum tego swojego opiekuna , albo idź spać i nie drażnij Nas Niepotrzebnie .
NIE chodzi o konkretną NAZWĘ Szkoły ... !!!
---
TYLKO O ZAWÓD JAKI TAM ZDOBYŁEŚ ...
Jest to bardzo ważne ponieważ na tej podstawie można ewentualnie poszukać firmy któr przyjmuje do pracy niepełnosprawnych w konkretnym zawodzie ... !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
technik informatyk.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Wiking
Karol.Ky napisał:
vtp napisał:
Po co nazwa - jak by to miało być jakieś znaczenie. Widzę że są ciężkie warunki do emigracji tam, jeśli mam być tylko pracownikiem na okres paru lat to odpada.

język angielski biegle.

Biegla znajomosc jezyka niczego nie zalatwia, ani nie rozwiazuje. Pisalem to wielkrotnie: w Norwegi licza sie konkretne umiejetnosci i zawod.Co do bieglosci, jak chces szukac pracy z jezykiem angielskim najlepiej posiadac certyfikat TEOFL, na reszte raczej nie patrza.

Chciałbym się też dowiedzieć jakie są możliwości zapewnienia mieszkania - nie mam żadnego znajomego w Norwegii a po przylocie nie bede spal na lotnisku przecież
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok