Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Już jest! Polsko-norweski

Kalendarz 2026

Sprawdź
Autopromocja

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

  • Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1223 niezalogowanych)
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
aha...czyli to kolejna wiedza,jaka sie wykazalo to: jasta!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
jasta102 napisał:
giovi2 napisał:
jasta102 napisał:
tak to można zrobić
1

Z mąki, drożdży, jajek, mleka zagniatam ciasto, dodaje sól i wykładam nim wysmarowaną tłuszczem tortownicę.
2

Boczek kroję w kostkę i smażę, dodaję pokrojoną w grube talarki cebulę i lekko podsmażam. Kładę na wyrośnięte ciasto i zalewam śmietaną wymieszaną z jajkiem i kminkiem. Pieczę w nagrzanym piekarniku ok. 0,5 h. Doskonale smakuje z czerwonym barszczem.


Jasta, jak sam wiesz, to cebularz.
Na cebularzu nie ma ani grama boczku ani kminku, natomiast oprócz cebuli jest mak, tak jak to widać na załączonym przez Ciebie obrazku.

ja lubię boczek
także i cebulaka z boczkiem
no ale faktycznie bez kminku
a przepis zaczerpnięty z sieci
gotowanie.onet.pl/przepisy/cebulak,90811.html



Ktoś sobie urozmaicił ten przepis bo w oryginale nie ma boczku, oczywiście jak lubisz to sobie dodawaj
Cebularz najlepiej smakuje z masłem i mlekiem mniam mniam

potrawyregionalne.blogspot.no/2013/04/cebularz-lubelski_18.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
adres tej strony sygeruje iz jest to polskie forum.....

Wiec prosba > piszcie po polsku!
Ani ja, ani moi znajomi, którzy znają sie lepiej na kuchni, nie mają pojecia co to jest "cebularz"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
thespecialone napisał:
adres tej strony sygeruje iz jest to polskie forum.....

Wiec prosba > piszcie po polsku!
Ani ja, ani moi znajomi, którzy znają sie lepiej na kuchni, nie mają pojecia co to jest "cebularz"


To że jesteś ograniczony, to twój problem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
twój nick sugeruje, że jesteś gentleman z Wysp
a ty tylko buc z Moniek
głupawy szofer
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
twój nick sugeruje, że jesteś gentleman z Wysp
a ty tylko buc z Moniek
głupawy szofer


a po waszemu to czasem nie "cebulorz" ???

Pewnie u janka tak jest, ale u tej pani, to bedzie bardziej rosyjsko brzmiąco Лук блюдо > toz to polska B
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
thespecialone napisał:
adres tej strony sygeruje iz jest to polskie forum.....

Wiec prosba > piszcie po polsku!
Ani ja, ani moi znajomi, którzy znają sie lepiej na kuchni, nie mają pojecia co to jest "cebularz"



no to ty twoi koledzy rozgarnięci jak "kupka piachu":


Cebularz to jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Z pierwszymi wzmiankami na jego temat, a także o przekazywanej z pokolenia na pokolenie recepturze spotykamy się w XIX stuleciu. Jako pierwsi cebularze zaczęli wypiekać Żydzi z lubelskiego Starego Miasta, a przed II wojną światową był już on znanym przysmakiem na całej Lubelszczyźnie.
W 2007 roku wpisany na listę produktów tradycyjnych[1].



warsiawiak widać szerokie horyzonty ma.... poza szoferkę się nie wychyla wraz kolegami znającymi się na kuchni...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
Joseph napisał:
thespecialone napisał:
adres tej strony sygeruje iz jest to polskie forum.....

Wiec prosba > piszcie po polsku!
Ani ja, ani moi znajomi, którzy znają sie lepiej na kuchni, nie mają pojecia co to jest "cebularz"



no to ty twoi koledzy rozgarnięci jak "kupka piachu":


Cebularz to jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Z pierwszymi wzmiankami na jego temat, a także o przekazywanej z pokolenia na pokolenie recepturze spotykamy się w XIX stuleciu. Jako pierwsi cebularze zaczęli wypiekać Żydzi z lubelskiego Starego Miasta, a przed II wojną światową był już on znanym przysmakiem na całej Lubelszczyźnie.
W 2007 roku wpisany na listę produktów tradycyjnych[1].



warsiawiak widać szerokie horyzonty ma.... poza szoferkę się nie wychyla wraz kolegami znającymi się na kuchni...


zeby nie wikipedia burku, to byc nie wiedział o czym mowa
Obserwuje cie juz od dawna > jestes taki wiejski mówca
ps: Kogo pierdoli co te niedojdy i tłumoki wpierdalają na wsi pod Lublinem ??(!!!)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
thespecialone napisał:
Joseph napisał:
thespecialone napisał:
adres tej strony sygeruje iz jest to polskie forum.....

Wiec prosba > piszcie po polsku!
Ani ja, ani moi znajomi, którzy znają sie lepiej na kuchni, nie mają pojecia co to jest "cebularz"



no to ty twoi koledzy rozgarnięci jak "kupka piachu":


Cebularz to jeden z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie lubelskim. Z pierwszymi wzmiankami na jego temat, a także o przekazywanej z pokolenia na pokolenie recepturze spotykamy się w XIX stuleciu. Jako pierwsi cebularze zaczęli wypiekać Żydzi z lubelskiego Starego Miasta, a przed II wojną światową był już on znanym przysmakiem na całej Lubelszczyźnie.
W 2007 roku wpisany na listę produktów tradycyjnych[1].



warsiawiak widać szerokie horyzonty ma.... poza szoferkę się nie wychyla wraz kolegami znającymi się na kuchni...


zeby nie wikipedia burku, to byc nie wiedział o czym mowa
Obserwuje cie juz od dawna > jestes taki wiejski mówca
ps: Kogo pierdoli co te niedojdy i tłumoki wpierdalają na wsi pod Lublinem ??(!!!)


wkleiłem z wiki bo byś psino twierdził że nikt o cebularzu nie słyszał............

Ciebie nie trzeba obserwować od razu widać żeś burak z kompleksami (ile to nie zarabiam, moja żona taka pikna, jaki to mam samochód etc.... )
Takiego wsioka jak ty to na największym zadupiu Podkarpacia nawet nie znajdziesz ....

P.S. uważaj żeby ci łańcuchów z budy nie zajebali....

P.S.2 Warszawa przeprasza za marianka....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
Joseph napisał:
Ciebie nie trzeba obserwować od razu widać żeś burak z kompleksami (ile to nie zarabiam, moja żona taka pikna, jaki to mam samochód etc.... )
Takiego wsioka jak ty to na największym zadupiu Podkarpacia nawet nie znajdziesz ....

P.S. uważaj żeby ci łańcuchów z budy nie zajebali....

P.S.2 Warszawa przeprasza za marianka....[/quote]

a za ciebie kto przeprasza konski zwisie ?

ps: chuj was strzela, ze ktos ma lepiej od was, ze prowadzi sie jak nalezy i nie musi sie zadłuzac na pół/całe zycie....
aaaaaa co to jest "wsiok" ?
łancuchów mi nie jebna, mam podrzutki (wiesz co to?) błędziarzu z pizdziej wólki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj


Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok