Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(747 niezalogowanych)
34 Posty

(adriano2)
Nowicjusz
maciejko napisał:
co do zwiazków to pomogą jedynie jak opłaca się składki, np. z fellesforbundet masz 30 min spotkanie z adwokatem za darmo ale jedynie jak jest się członkiem czyli zapłaci sie 2 % od pensji brutto, wiem bo czesto chodziłem do nich. Tez miałem kiedys podobną sprawe, moge powiedziec z doswiadczenia że zwiazki pomagają tym tylko co juz mają jakis staż u nich.

Co do pieniedzy z funduszu gwarancyjnego to jest do 6 miesiecy w tył od momentu założenia sprawy u adwokata a teraz chyba to sie pozmieniało na mniejsza ilość miesiecy. Ja swoją sprawe miałem w 2013 kiedy było do 6 mies, teraz nie wiem

Polsko albanska...czyli polak i albaniec załozyli sobie firme w no czy w polsce czy w albani ?

Roszczenia o niewypłacone nadgodziny ulegają przedawnieniu trzy lata po tym, kiedy można było żądać zapłaty. List z rządaniem o wypłatę(påkrav) nie powoduje przerwania biegu terminu przedawnienia.Chciałbym dodać że firma nie zbankrutowała tylko mają ludzi gdzieś i nie wypłacają pieniędzy .Jest nas 7 .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
To na co czekacie!
Bedzie pozew zbiorowy!!

Tak jak mowilem - zadzwon do branzowych,wyswietl sytuacje,oplac skladke i ...odzyskuj!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
luj to chyba jeszcze na poważnie nie byłes w zwiazkach. Jak nie zarabiasz płacisz 185 kr miesiecznie a tak to 2 % od brutto. Jeżeli jesteś długo ich członkiem to Ci pomagają w zalezności ile tam kasy juz wpompowałeś, na początku dzwonią do pracodawcy i spotkanie z pracodawcą i pracownikami, jeżeli to nie daje skutku to dostajesz adwokata na 30 min i juz z adwokatem załatwiasz sprawe ale jak krótko jestes członikiem to tez sie nie interesują dlatego najlepszy jest adwokat który odrazu zaczyna działać i zna całą droge postępowania. W Arbeidstilsynet możesz jedynie wstrzymac firme na jakis czas po wielokrotnych odwiedzinach i ponagleniach ale sie udaje, oni kasy Ci nie załatwia tylko adwokat. On dostanie kase z urzedu, trwa to dłużej ale trwa a nie stoi w miejscu. Dla nie znajomych w temacie wnosi o upadłość firmy gdy dłuznik uchyla sie od kontaktu lub zwrotu pieniedzy gdy ma sie dowody w postaci umowy o prace, lønnslipów i timelist.

Ale najlepsze w tym jest to że mozna go podać o odszkodowanie gdzie juz niestety kosztuje ale mozna dostac wieksze pieniązki za straty moralne, najwyzej jak sie przegra to pare tysiecy pójdzie gdzies ale jak sie nie spróbuje to może paredziesiat-pareset tyśiecy kr przeleciec koło nosa w zależności od czynu. Im wieksza firma tym lepiej sie kase sciaga przez komornika. Te trzeba liczy siły na zamiary, jak gość faktycznie nic nie ma to się nic nie wycisnie ale jak ma domy,samochody i widac że obnosi sie z pieniedzmi to jakoś trzeba zwrócic swoje straty moralne oczywiscie przy założeniu że ma się dowody na poparcie tego, swiadków, zdjecia itp

Do tego jeszcze dochodzi kwestia podatkowa gdzie najczesciej tez nie sa opłace a to trzeba uregulować w kemnerkontor
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok