Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Jolka K artur sciechura Violka22 (3004 niezalogowanych)
154 Posty
Asgota Okrutny
(Asgota)
Stały Bywalec
Imperator1988 napisał:
Ale po co komus "Polska pensja"? Gdy ktos powraca to z takim kapitalem aby moc spokojnie zyc po krolewsku z odsetek lub zalozyc firme gdzie pracownisie dzielnie beda pracowac na zysk kapitalisty

Chyba nikt sobie niewyobraza pracowania za to cos co w Polsce nazywaja pensja

mowimy tu o sytuacji kiedy ktos pojechał zarobic na "pałac"... nie odkładac na starosc.
Osobiscie znam takich ludzi.
Pojechali, zarobili, pobudowali domy i zamierzaja do nich wrocic... ciekaw jestem co z tego wyjdzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Asgota napisał:
Imperator1988 napisał:
Ale po co komus "Polska pensja"? Gdy ktos powraca to z takim kapitalem aby moc spokojnie zyc po krolewsku z odsetek lub zalozyc firme gdzie pracownisie dzielnie beda pracowac na zysk kapitalisty

Chyba nikt sobie niewyobraza pracowania za to cos co w Polsce nazywaja pensja

mowimy tu o sytuacji kiedy ktos pojechał zarobic na "pałac"... nie odkładac na starosc.
Osobiscie znam takich ludzi.
Pojechali, zarobili, pobudowali domy i zamierzaja do nich wrocic... ciekaw jestem co z tego wyjdzie.

ci co pobudowali pałace i pojechali do PL to teraz cisną po "polskiemu" 6 dni w tyg. żeby żyć na poziomie..

Impek, nie wiem czy ty masz kontakt z "kapitalistami" w PL, ale tych co mają własne firmy to w domu prawie nie ma, cały czas na tel wiszą jak już są i jedyne co lepsze to samochód, wczasy i chałupa... ile jest takich co naprawdę są bogaci i żyją na luzie 1%, promil?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
A zapomniałbym, są też tacy co przyjechali na chwile do 3 lat aby zarobić na chałupę i koniec, ale tak szkoda zostawić dobrą prace to jeszcze trochę pociągnąć chcieli i chuj zostali z niczym bo żona powiedziała dość.
Teraz zaczynają życie od nowa po czterdziestce w NO......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok