1 NOK
witam-czy ktoś jest zorientowany w jakim miesiącu Norki płacą zwrot podatku -pozdrawiam i z góry dziekuje
w poniedzalek(9.04) muszę wykonać kurs: na trasie Polska-Norwegia, więc jeśli ktoś z Was potrzebuje jakichś zakupów (spożywczych, budowlanych, etc.) czy przewiezienia przesyłki, to służę busem . ...
Zdrowych Spokojnych oraz Radosnych Świąt Wielkanocnych oraz Mokrego Dyngusa.Dla tych co zostaja i dla tych co jadą do polski na świeta. życzy niunka28 pozdrawiam
Edyta P
07-04-2009 21:23
Witam. Przebywam od niedawna w Oslo mieszkam u siostry nazywam się Joanna jestem instruktorką fitness od 6 lat.Wiadomość jest skierowana do ludzi ,,gołe torsiki,,.CHŁOPCY troszkę samokrytyki nie ...
@ @
05-04-2009 21:32
o stopki całkiem, calkiem lepsze od niektorych torsików.....
czy ktoś wie może o której i kiedy będą święcone pokarmy w Tonnsberg? to dla mnie ważne. będą to moje pierwsze święta w Norwegii. proszę o pomoc. i może jeszcze ktoś wie kiedy odbędzie się msza ...
WITAM.CZY KTOŚ SIE ORIENTUJE O KTOREJ JEST SWIECENIE JAJEK W KOSCIELE SW.OLAVA W OSLO?
ludzie możę coś słyszeliscie ze gdzies jest do wynajęcia mieszkanie,domek.szukam juz ponad puł roku i trace nadzieje ze mi sie uda,szukam w okolicach Bergen.Najlepiej dwa pokoje z kuchnią do 5,5tys ...
tam fajne plakat z wasz biale pan,paris og pils... www.sfora.pl/Skandal-na-Wyspach-Jan-Pawe...m-i-blondynka-a4794.
HEJ słyszeliscie cos o kruliczkach bo mam zamiar przywiesc z polski malutkiego kruliczka dla dzieci,słyszałam ze bez problemu można przewiesc ale wole sie upewnic.Jak cos słyszeliscie dajcie znac
witam,jestem nowym forumowiczemmam nadzieje ze dowiem sie tu wiele ciekawych rzeczyPozdrawiam....:o)
UWAGA!!! w dniu dzisiejszym,tj 01.04.09,na wszystkich norweskich lotniskach krajowych i miedzynarodowych,obslugiwanych przez S.A.S,nastapia powazne zmiany: 1. terminale odlotow przeniesione ...
Witam wszystkich serdecznie. Obecnie piszę pracę dyplomową o emigrantach lat osiemdziesiątych. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby takie osoby zgłosiły się do mnie na maila( anna.sobieska@yahoo.com) , ...
andrzej gin .. ski
31-03-2009 21:01
witam czy moze ktos wie jak wyglada ubezpieczeni zdrowotne pracuje tutaj na kontrakcie 5 letnim mam karte miedzynarodowego ubezpieczenia ale musze isc w polsce na pewien zabieg usuwania torbieli a ...
Moze ktos wie czy zwolnienie lekarskie z polskiego szpitala lub od polskiego lekarza jest honorowane w Norwegii ? Pilne!!! Bardzo prosze o wypowiedzi !!!
witam, dostalem ostatnio druk ze skatte Selvangivelse 2008 i nie ma tam informacji o zwrocie podatku, pracowałem legalnie w 2008 roku 3 miesiące, czy jakiś zwrot mi sie należy? Jest tylko ...
CHCIAŁAM SIĘ ZAPYTAĆ JAK WY SIE TUTAJ ODNAJDUJECIE?CZY ŁATWO WAM BYŁO TU POZOSTAĆ I JAK WAM SIĘ ŻYJE?
mam takie pytanie - jesli w podaniu o miejsce do przedszkola wymagany jest personnumer, a oboje z dzieckiem czekamy az dostaniemy norweski, to czy mam wpisac polski pesel? moze ktos z was mial ...
wITAM! Slyszalam,ze jak sie posiada samochod na zielonych blachach,to oplaty sa duzo mniejsze... Czy ktos moze mi napisac co wie o tzw "varebil"? dZIEKI!
Witam!!! W kwietniu mam zamiar jechać do Nowregii saomchodem . Czy ktoś mógłby mi ...
Windykacja należności od polskich i norweskich wierzycieli w Oslo oraz okolicach. Niekonwencjonalne metody. 100% skuteczności. kontakt: borys.windykacja@o2.pl
mam cie
26-03-2009 19:12
ooo, ty byc fastlege.tusen takk za dignoza.polske pan dobry!
Witam ,czy moge prosic o dokładne przetłumaczenie tego tekstu: Kontantstotte utgjor 13212 norske kroner for denne perioden i jescze jedno:du vil motta etterbetalingen i mars 2009. z gory dziekuje
kochani! z przykroscia stwierdzam,ze mimo wielkiego odzewu i ogromnej pomocy, wszystkich dobrych i bezinteresownych ludzi, zamykam moj bezcenny kacik porad. na moja decyzje wplynela propozycja ...
Damian Mazur
22-03-2009 21:03
witam! udzielam porad,rozwiazuje problemy sercowe mezczyzn,kobiet i zwierzat,pocieszam! np: jesli masz problem bo On wyjechal a Ty zostalas,lub On wrocil a Ciebie nie bylo,albo bylas,ale z kims ...
Damian Mazur
22-03-2009 21:00
Pytanie brzmi czy one w ogóle myślą o płci przeciwnej czy to tylko na filmach?
P_O_M_A_G_A_M w zakresie -------------------------------------------------------------------------------- -skladanie wnioskow w UDI (pobyt i praca) -zameldowanie w norwegii -ID numer ...
Kobietki , może któraś z mam zna jakiś preparat na ciemieniuche , któy można dostać w norweskich aptekach , zwykłą oliwką nie moge tego zwalczyć niestety . Z góry dzięki
Czy ktoś wie coś ciekawego o mentalności norwegów? Podzielcie się Jakieś tabu? Jakieś rzeczy które wszyscy powinniśmy wiedzieć?
3 glowne tematy 1. pijanstwo: wybierzcie sie ze swoimi norweskimi przyjaciolmi na weekend w gory, do tzw. hytty.na prawde nie mamy sie czego wstydzic 2. oszostwo: inne prawa ...
W najbliższym czasie muszę wykonać kilka k kursów na trasie Polska-Norwegia, więc jeśli ktoś z Was potrzebuje jakichś zakupów (spożywczych, budowlanych, etc.) czy przewiezienia przesyłki, to służę ...
dzien dobry. pracuje w norwegi od ponad roku i chcialem sie dowiedziec czy jak urodzi mi sie dziecko w polsce i tam mieszka z żonąto otrzymuje "becikowe" tak jak to jest w polsce kiedy ...
www.rosniemyrazem.pl/competition_details.php?id=2536&cat=nb Tutaj mozesz oddac swoj glos na Mikołajka Kazdego dnia jeden glos... codziennie... Dziekujemy za wszystkie oddane głosy. ...
Klara Oslp
17-03-2009 15:59
Zawsze miałam problem z nauka języka norweskiego. od tygodnia ucze sie z programu który łatwo sciągnać w którym mozna uczyc sie pisac i poprawnie wymawiac. Ten program co sie okazało stosóją w ...
szukam ludzi z okolic porsgrund skien i larvik gram na gitarze i chcem zrobić koncert dla polaków w knajpie polski rock i wogóle złote przeboje tylko żeby tak koncertzrobić to musi troche polaków ...
Adam Tomkiewicz
14-03-2009 08:32
chętnie się piszę na karnawałowe szaleństwo mam mam nadzieję że miejsca będzie dosyc dla każdego to jest pytanie do organi- zatorów markus.
Damian Mazur
14-03-2009 00:26
Nieaktualne!
Witam ,mam pytanie odnośnie ostatnio przezemnie zasłyszanej nowinki .Usłyszalam iż w norwegi można sprawdzi przez internet jeżeli ktoś legalnie pracuje i jest zameldowany ile zarabia i wszystkie ...
Witam. Czy ktoś mógłby udzielić mi informacje na temat "jak otrzymać norweski dowód osobisty"?
"DZIECZYNO OPAMIETAJ SIE" znam doskonale tych ludzi i zyczylabym kazdemu takich znajomych jakimi sa ONI.Mialam okazje zaopserwowac Ciebie jak u nich mieszkalas i co wyprawialas ze swoim ...
Adam Tomkiewicz
12-03-2009 18:21
Seba Brewski
11-03-2009 17:28
czy ktoś wie jakiego dnia miesiąca są wypłacane zasiłki rodzinne,na poczatku czy pod koniec.Obecnie jestem w Polsce ale w ubiegłym roku pracowałem w Norge i dostałem informacje na norweski adres że ...
Czy posiada ktos informacje o norweskim posredniku Atec Voss A.S.?Firma ma siedzibe w Bergen.Bede wdzieczny za kazda informacje!
czy można jeździć norweskim samochodem na umowie kupna sprzedaży i jak długo czy trzeba od razu rejestrować go na siebie. dzięki za info i pozdrawiam
Czy sprzedaje ktos moze kosmetyki z AVON w okolicy Sarsborga ?
Wlasnie nasz krajowy bog Operator wprowadzil dla naszego dobra oplaty techniczne za ogladanie Wiadomosci, co Panstwo o tym sadzicie ? LOL Ja mowie chuj Wam w dupe!!!!! Zdechniecie na tym Moj tato ...
Moze ktos ma solidne informacje na temat tych dni na wypadek choroby.Czy jest to ogolny przywilej czy w roznych firmach funkcjonuje to inaczej? Dziekuje za wypowiedzi.Pozdrawiam
witam, czy ktos cos wie na temat pracy jako heimehjelp w domach starcow w Bergen? Dzieki za jakiekolwiek informacje.Pozdrawiam forumowiczow!
Lizus to nowy darmowy słownik norwesko-polski, polsko-norweski online. Lizus to nowoczesna i praktyczna pomoc, niezbędna w każdym domu, szkole czy biurze. Słownik jest przydatny dla osób uczących się ...
dariusz jarmołowski
05-03-2009 18:12
we wrzesniu przyjechałem z trondheim do stavanger miałem tam odebrać pozwolenie na prace do tej pory niedoszło wstrzymali mi tam zasiłki rodzinne i tu mam pytanie czy musze jeszcze raz skłądać ...
Witam i zwracam sie z prośba o podanie kontaktu do tłumacza w Bergen.Po prostu potrzebuję przetłumaczyć dokumenty do urzędu skarbowego. (oczywiście z polskiego na norweski ) P.S milutko widzieć ...
interesuje mnie wysokosc zarobku w Norwegii dla opiekuna osób starszych (osob leżących, z chorobami parkinsona, ajtschajmera) .Jeżeli ktoś posiada o wysokosć zarobków dla takiego opiekuna prosze ...
Czy ktos z forumowiczów wie co to jest ten DUFF -nummer . Wyczytałam ,że jest potrzebny do przedłużenia pozwolenia o prace . Czy to prawda i skąd go wziąć ?
Witam! HELP! Czy ktoś z osób będących na forum kończył norweskie liceum? Ewentualnie, chciałabym poprosić o jak najwięcej informacji związanych ze szkołą średnią, nie chodzi mi tylko o samo ...
Czy ktoś z forumowiczów może mi podać link do strony z formularzem na barnetrygt po polsku ?? Z góry dziękuje
Hejka mam pytanko. Czy wie ktoś może jak tu w Norwegii można i czy w ogóle można sprzedawać rękodzieło?? Od wielu lat zajmuje sie malarstwem,tworze aniołeczki z mas plastycznych, rzeźbię itd. W kraju ...
witam! czy norweski jest na prawde konieczny,smiem watpic! jez angielski to 2 jezyk obowiazkowy w n. problem jest w tym,ze jak wszedzie,sa ludzie ktorzy zwyczajnie nie chca sie tym jezykiem ...
Paweł Sypień
27-02-2009 23:00