Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

podatek 2008 - Norwegia

Czytali temat:
(614 niezalogowanych)
4 Posty
Łukasz Morus
(lucas1008)
Wiking
witam, dostalem ostatnio druk ze skatte Selvangivelse 2008 i nie ma tam
informacji o zwrocie podatku, pracowałem legalnie w 2008 roku 3 miesiące,
czy jakiś zwrot mi sie należy? Jest tylko obliczona kwota podatku, który ode mnie pobrali. Czzy ktoś wie o co chodzi? Jak to obliczyć ewentualnie i jak sie
rozliczyć?
Dzięki z góry za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
monika robert
(monolit)
Nowicjusz
witaj jesli jest to Twoje pierwsze Selvangivelse a na dodatek nie przepracowales calego roku. (Selvangivelse- zostalo wyslane ze stavanger bardzo czesto jest tam tylko informacja o dochodach i zaliczkach na podatek ale nic wiecej- nie wpisane sa fradragi ... )to wszystko mozesz sam uzupelnic oraz w wyslac do urzedu wtedy dostaniesz wyliczenie i info o zwrocie lub doplacie. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Łukasz Morus
(lucas1008)
Wiking
no tak ale jak to uzupełnić, jak to zrobić samemu, kwota fradrag jest wpisana, ale nic nie wiem o zwrocie. To należy mi się czy nie należy, bo już sam nie wiem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
monika robert
(monolit)
Nowicjusz
ty mozesz wpisac inne fradragi w odpowiednie rubryki, np za dojazdy., Jesli masz status pendler to wpiszesz koszty mieszkania,,, odliczysz 174 nok za krzdy dzien pracy ,dojazdy do polsk,itd....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
angelika r
(robal)
Nowicjusz
co to jest status pendler?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów
Ewa XXX
(ewka)
Nowicjusz
Status pendler to jest wtedy, kiedy pracując za granicą masz rodzinę w Polsce, która tam mieszka, a ty ją regularnie odwiedzasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok