Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Damian Przywara (2403 niezalogowanych)
56 Postów
monika robert
(monolit)
Nowicjusz
jak juz piszesz kobieto o zrozumieniu tekstu to powinnas sie doczytac ze 800nok to za pelna pomoc a nie tylko za rozliczenie roczne, ty rozpoczelas ta nagonke na mnie wiec do puki bedziesz odpowiadac ,mozesz byc pewna ze tez odpisze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
monika robert
(monolit)
Nowicjusz
Fazi tlumaczenie pojawilo sie na poczatku wiec nie musimy sie powtarzac ...

****:Kontantstotten utgjor 13212 norske kroner for denne perioden i jescze jedno:du vil motta etterbetalingen i mars 2009.***** ze owa pomoc gotowkowa zostala naliczona w wysokosci 13212nok i zostanie wyplacone w marcu.

my z EWA mamy dyskusje o to, ze czepia sie moich postow a sama blednie tłumaczy,wprowadzajac ludzi w blad (( ewa uwaza ze zadajacy pytanie ma wplacic ww kwote13212nok ))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
wrzucajcie sobie na prywat. monolit wybacz ale nie ufam tu polakom ktorzy chca pomagac za pieniadze szczegolnie po moim rozliczeniu podatku u pani w oslo ktora nawet wynajela biuro i zatrudnila polke do pomocy przy przyjmowaniu dokumentow.z jej rozliczenia nawet polowy nie dostalem zwrotu.wszyscy ktorzy tu sa dluzej niz rok wiedza jaki to dochodowy biznes rozliczenia podatkowe,mozna zarobic na caloroczne utrzymanie lekko liczac.moze masz szczere zamiary ale czy podpiszesz sie pod kazdym zeznaniem podatkowym ktore wyslesz przez kompa????dlatego przestrzegam kazdego przed kazda taka pomoca jak ty oferujesz.pewnie jestes uczciwy i masz dobre zamiary ale ja juz dawno wyznaje zasade ze" dobrze chcialem a wyszlo jak zawsze "odzucam i ubezpieczam sie bo potem zostaje tylk polska madrosc "polak madry po szkodzie".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
monika robert
(monolit)
Nowicjusz
fazi
zeznanie podatkowe od osob fizycznych nie moze byc podpisane przez osobe trzecia wiec kiedy wysylam takie przez internet,musze skorzystac z kodow osoby ktora rozliczam.i tu masz odpowiedz ze nikt nie moze sie podpisac pod czyims zeznaniem.
Po zapoznaniu sie z sytuacja podatnika moge poinformowac go przed wyslaniem o ile zmieni mu sie zwrot lub podatek naliczony przez urzad skarbowy.wiem ze kazdy moglby zrobic to samodzielnie ale czas pracy i slaba znajomosc jezyka ogranicza dostep do informacji urzedowych.moja pomoc nie ogranicza sie tylko do rozliczenia rocznego,pomagam w wielu innych wypadkach.....
troche sie mylisz sadzac ze mozna za takie rozliczenie lekko zyc przez caly rok,(chyba ze rozliczenie byloby co drugi miesiac)za to na duzy zwrot podatku moga liczyc polacy ktorzy skozystaja z takiego rozliczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
powiem szczerze ze mozliwe ze tak jest z rozliczeniem osob fizycznych ale zarzadam zaswiadczenia o takiej usludze,rachunku z kwota za usluge.wiesz jakie sa kary za oszustwo podatkowe(odsetki od wyludzonych pieniedzy),wiesz tez jak dzialaja tutejsze urzedy,powoli mozolnie ale czasem potrafia skontrolowac co nieco.
jasne ze jezeli znajdziesz klientow ktorym bedziesz mogl pomoc w innych sprawach(rodzinne,dodatki czy świadczenia socjalne jakiekolwiek)i beda chcieli zaplacic tobie za to jest ich sprawa.ja tylko dmucham na zimne-chce sie tutaj osiedlic kupic mieszkanie wiec musze miec czysta karte.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
monika robert
(monolit)
Nowicjusz
no tak FAZI ((( TU JEST SEDNO SPRAWY)))) ja rowniez mam namiar zabawic tu do konca zycia........ i nie potrzebuje problemow z prawem lub ludzmi... ale dalej twierdze ze to co robie jest wpelni legalne i ani urzad ani klient nie zostanie oszukany, a jesli mowa o przekretach----- wpisujac fradragi ktore sie naleza napewno prawa nie zlamiesz, a jezeli wpiszesz fradrag ktory sie tobie nie nalezy to napewno nie zostanie uznany..

mozna dlugo dyskutowac,nie probuje Cie namowic bo skoro sobie radzisz .....
ale doskonale wiesz ze jest tu bardzo duzo rodakow potrzebujacych pomocy,jesli pomoge zalatwic im staly numer,zameldowanie,lekarza rodzinnego,rodzinne lub np europejska karte zdrowia....to napewno ich zycie tutaj stanie sie prostrze i bardziej legalne niz tych ktorzy mysla ze sa tu legalnie ale nigdy nie widzieli swojego lonnslipu nigdy nie dostana swoich feriepenge,a pracodawcy bazuja na ich bezbronnosci. ( niewielu z nich wie ze przy tak niskich dochodach jakie osiagaja nalezy im sie bezplatna pomoc prawna)) Ludzie pracuja a gdy sie okazuje ze sa juz w firmie niepotrzebni mogliby skorzystac z pomocy *dagpeneger* gdyby dbali o to by wszystko bylo na swoim miejscu--ale gdy dochodzi co do czego zaczynaja sie schody ( bo to lub tamto zostalo zaniedbane))) moglbym mnozyc przyklady ale to nie ma sensu,kazdy z nas wie czego mu jeszcze brakuje by poczuc sie dobrze i pewnie w tym kraju--i do nas samych nalezy prawo wyboru. milego dnia Fazi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Monolit podnies przylbice i ujawnij sie po prostu.
Kto wierzy anonimowym. Wchodzisz w dyskusje ale w zasadzie nie wiadomo ktos ty .

Czy nie byloby powazniej oglosic sie tutaj oficjalnie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
56 Postów
monika robert
(monolit)
Nowicjusz
leo w dwoch miejscach na tym forum jest zamieszczona oferta z namiarami na mnie (tel, e-post) nie ukrywam sie pozdrawiam. robert
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Oficjalnie mozesz chyba tu umiescic swoja reklame a wypada tez pokazac buzke

Popatrz na fazi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok