Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

sprzedaz samochodu - Norwegia

3 Posty

(bartekset)
Wiking
witam mam taki mały dylemat miesiac temu kupilem samochod w norwegii i stalo sie tak ze chce sprzedac to auto i za wieksza kwoe niz kupilem bo troszke w niego za inwestowalem ale nie jestem tego swiadom jakie konsekwecje pociagne za soba czy bede musial zaplacic jaki podatek od sprzedanego auta bo sprzedaje za wieksza cene .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
zaplacisz przy rozliczeniu rocznym od kupna podatek jezeli auto o ile dobrze pamietam wyprodukowane przed 92 rokiem 1000 koron a potym roku do 2001 15% wartosci nowego auta tego modelu(to zanczy ta kwota zostanie doliczona do opodatkowania). nie jesyem pewien ale jezeli sprzedajesz auto przed uplywem 3 miesiecy ty placisz za przerejestrowanie.nie jest latwo zarobic na kupnie sprzedazy 4 razy juz tu zmienialem auto i tylko raz wyszedlem po policzeniu wszystkich kosztow z minimalnym plusem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
205 Postów
Rafal A
(Dyzio)
Stały Bywalec
ja akutar zarejestrowalem 2 tyg temu i pani mi powiedziala ze jezeli przed ulpywem 3 miesiecy sprzedam to nowy wlasciciel nie bedize musial placic ubezpieczenia bo ja je zaplacilem. no przynajmniej ja tak zrozumialem. pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok