Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

nutramigen2 - Norwegia

Czytali temat:
anna ambroziak Damian B Adam Szymański Roco34 Adus@12 (1508 niezalogowanych)
19 Postów
Aga Kowal
(agakowal12)
Wiking
Witam wszystkie mamy serdecznie. Mam takie pytanie, jestem jeszcze w Polsce ale mój mąż pracuje legalnie w Norwegii i w niedalekim czasie wraz z synkiem planujemy dołączyć do niego na stałe. W Polsce mój synek ma zatwierdzone przez poradnie alergologiczną Nutramigen2 do picia.Chciałabym zapytać czy nie ma w Norwegii problemu z dostępnością tego mleka, jaki jest jego koszt i czy np. jak tutaj w kraju, dzięki zaświadczeniu w karcie medycznej o alergii mojego syna mam zniżkę na to mleko czy tam też istnieje taka możliwość? Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Pisałam do "młodych mam" ale niestety nie uzyskałam żadnej odpowiedzi dlatego próbuje na forum o profilu ogólnym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
297 Postów

(Pies gończy)
Stały Bywalec
Tak otrzymasz ten specyfik i z tego co wyczytałem to też na "blaa recept " tzn częściowo odpłatne ale to nie są duże sumy..... powodzenia...
PS zabierz ze sobą dokumentację choroby dziecka po łacinie lub angielski...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
kasia f.
(kasiula77)
Początkujący
proponuje ci przetlumaczyc dokument stwierdzajacy ze dziecko ma alergie i musi dostawac nutramigen. Z tym dokumentem do Helsestasjon ( to instytucja gdzie chodzisz ze szkrabem na kontrole , waza mieza szczepionki itp.) tam ci powiedza co masz zrobic albo oni to zalatwia. tak bylo w naszym przypadku. koszt jednej puszki tego mleka to 258kr . jak bedziesz miala tak zwana niebieska recepte to jestes w domu bo mleko otrzymasz za darmo ,to znaczy najpierw zaplacisz a potem zwroca ci pieniadze 100% a pamietaj niebieska recepta najpierw bo bez tego nie zwroca ci kaski. To wyglada tak idziesz do apteki z ta recepta za kazda puszke dostaniesz na recepte naklejke tyle ile puszek tyle naklejek potem apteka informuje helfo ze taka osoba kupila tyle i tyle puszek i raz w miesiacu przeleja na twoje konto tyle ile wydalas na nutramigen. Rada jezeli wybierasz sie z dzieckiem do No to wez ze soba podstawowe leki dla dzidzi bo tu nic niema . Vitamina c , wapno itp.pozdrawiam jak cos to pisz na prywat udziele ci info . Sama ma 5 miesieczna corcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Aga Kowal
(agakowal12)
Wiking
Bardzo dziękuję za info, ciesze się że można to w ten sposób załatwić bo właśnie jutro odbieram kartę informacyjną od alergologa przetłumaczoną na język norweski.
Pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok