Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Jak to w końcu jest ? - Norwegia

Czytali temat:
Filip Ka (1179 niezalogowanych)
6 Postów

(Nejti23)
Wiking
Czy do Norwegii wjadę na dowód czy jest potrzebny tylko i wyłącznie paszport ???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Wjedziesz bez problemu na dowod (najczesciej nie ma zadnej kontroli paszportowej, Norwegia jest w Schengen).
Natomiast gorzej moze byc np. jezeli bedziesz chciala otworzyc konto w banku (czesc bankow wymaga paszportu). Niektore linie lotnicze stwarzaja tez problemy przy odprawie, jezeli nie masz paszportu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Nejti23)
Wiking
Dzięki bardzo. Zgłupiałam już bo inni mówią tak inni tak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Slyszalam ze na polskich lotniskach nie mozna leciec do Norwegii na dowod. Ale np. w Berlinie juz tak.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
Och, zle zrozumialam pytanie, myslalam ze chodzi o wylot
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Nejti23)
Wiking
he he to nic Dobrze wiedzieć bo planowałam wracać samolotem i chyba jednak wrócę promem o ile nie wyjadę z tej Norwegii z kwitkiem he he
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Nejti23 napisał:
Dzięki bardzo. Zgłupiałam już bo inni mówią tak inni tak. A jeszcze jedno. Chcę przebywać tam do 3 miesięcy mam w planach prace na czarno. Nie muszę załatwiać zadnych formalnosci prawda ? W razie czego mowie, że jestem u rodziny na wakacjach ...

To, ze wolno ci przebywac w N bez pozwolenia na pobyt (lub "Registreringsbevis" ) przez 3 miesiace nie oznacza, ze wolo ci pracowac na czarno (Norwegowi tez nie wolno!). Jezeli zlapia cie na pracy, a nie bedziesz w stanie pokazac kontraktu, mozesz miec powazne problemy.

Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów

(Nejti23)
Wiking
Tak, tak wiem I dziękuję za ostrzeżenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
74 Posty
Alina L.
(Alina1978)
Początkujący
Ja wylatywałam z Polski do Norwegii kilka razy na dowód i tak samo z powrotem do Polski z Norwegii. Nigdy nie miałam żadnego problemu z tym, że mam dowód a nie paszport. Na lotnisku ani tu ani tam nie było żadnych problemów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów

(Veileder)
Stały Bywalec
Alina1978 napisał:
Ja wylatywałam z Polski do Norwegii kilka razy na dowód i tak samo z powrotem do Polski z Norwegii. Nigdy nie miałam żadnego problemu z tym, że mam dowód a nie paszport. Na lotnisku ani tu ani tam nie było żadnych problemów

Slyszalem, ze Norwegian robi czasami problemy przy odprawie, ale w zasadzie nie powinni.

www.norwegian.no/kundeservice/Reiseinfor...ntifikasjonspapirer/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok