Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

łączenie rodzin i inne - Norwegia

Czytali temat:
(334 niezalogowanych)
19 Postów
Aga Kowal
(agakowal12)
Wiking
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Jestem nowym użytkownikiem który ma kilka pytań związanych z pobytem, życiem i załatwianiem spraw w Norwegii. Liczę, że mogę liczyć na Waszą pomoc gdyż jesteście już zadomowieni na tym terenie. Chciałabym zapytać jak wyglądają sprawy związane z łączeniem rodzin, gdyż mój mąż pracuje legalnie w firmie norweskiej jednak dopiero od miesiąca. Jak się to załatwia, gdzie trzeba uderzyć i jakie trzeba mieć ze sobą dokumenty? Dodam, że mamy małego synka. Pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Aga Kowal
(agakowal12)
Wiking
jestem nowym użytkownikiem i nie potrafię jeszcze się dobrze poruszać po forum, zbędne są mi nieuprzejme komentarze panie gabriel i jeżeli nie masz potrzeby pomóc to nie odpowiadaj wcale.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
agakowal12 napisał:
... Chciałabym zapytać jak wyglądają sprawy związane z łączeniem rodzin, gdyż mój mąż pracuje legalnie w firmie norweskiej jednak dopiero od miesiąca. Jak się to załatwia, gdzie trzeba uderzyć i jakie trzeba mieć ze sobą dokumenty? Dodam, że mamy małego synka. Pozdrawiam serdecznie
myślę, że nie masz się co przejmować o to łączenie. jak już mąż zacznie przesyłać pieniądze, to chętni do łączenia się z Tobą sami się znajdą. takich zawsze wszędzie pełno. na pewno będą nawijać, że bardzo Cię kochają. nie wierz w to, ale łączyć się możesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
agakowal12 napisał:
jestem nowym użytkownikiem i nie potrafię jeszcze się dobrze poruszać po forum, zbędne są mi nieuprzejme komentarze panie gabriel i jeżeli nie masz potrzeby pomóc to nie odpowiadaj wcale.
CIEKAWE...
Niby nowa ..
a potrafiłaś poskarżyć się administracji ... bo skasowała Mój post ..
...WSTYD...!!! i nic więcej .
Na tematy łączenia rodzin na Tym Forum napisano już tyle , że dwie książki można by wydać .
Tylko to trzeba usiąść i czytać , a nie biadolić i skarżyć się jak przedszkolak ...!!.

ŻEGNAM OZIĘBLE...
BĘC
!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Aga Kowal
(agakowal12)
Wiking
szybko się uczę gabrielu i niech ci się nie wydaje że jesteś może archaniołem
bęcku!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Aga Kowal
(agakowal12)
Wiking
nie rozumie tej odpowiedzi. To jest bez sensu, o czym w ogóle mowa, ludzie co jest z wami!!!! Czy to nie normalne że ludzie jadą do pracy za granice polski i myślą o tym żeby zabrać tam swoje rodziny? Jakie przysyłanie pieniędzy człowieku, ja nie pytam ile mój mąż zarobi i ile będzie mógł mi wysłać tylko jak załatwiać sprawy w norweskich urzędach żebyśmy mogli żyć razem!!!

Jasta102 napisał
myślę, że nie masz się co przejmować o to łączenie. jak już mąż zacznie przesyłać pieniądze, to chętni do łączenia się z Tobą sami się znajdą. takich zawsze wszędzie pełno. na pewno będą nawijać, że bardzo Cię kochają. nie wierz w to,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Artur Kozlowski
(artisandnes)
Początkujący
Tu jest wszystko
www.sua.no/pl/sua/

znajdujesz najbliższe biuro SUA , bierzesz wszystkie dokumenty ( paszport, akt małżeństwa - przetłumaczony na polski, akt urodzenia dziecka i dobrze mieś umowę o pracę męża, od nas chcieli jeszcze ostatni mój kwitek z pensją ).
Postoisz w kolejce i załatwisz bez problemu . Od ręki dostaniesz pozwolenie z policji a potem numer personalny, który przyjdzie pocztą.
I tyle.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
artisandnes napisał:
Tu jest wszystko
www.sua.no/pl/sua/

znajdujesz najbliższe biuro SUA , bierzesz wszystkie dokumenty ( paszport, akt małżeństwa - przetłumaczony na polski, akt urodzenia dziecka i dobrze mieś umowę o pracę męża, od nas chcieli jeszcze ostatni mój kwitek z pensją ).
Postoisz w kolejce i załatwisz bez problemu . Od ręki dostaniesz pozwolenie z policji a potem numer personalny, który przyjdzie pocztą.
I tyle.

dokladnie tak, nie ma zadnego problemu z tym czy maz pracuje tydzien, miesiac czy dwa. aha no i lepiej jak dokumenty sa przetlumaczone chociaz na angielski
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Aga Kowal
(agakowal12)
Wiking
dzięki serdeczne za podpowiedz, stronka bardzo przydatna. Pozdrawiam serdecznie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok