Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

zwierzaki w norwegii - Norwegia

3 Posty

(innes)
Wiking
wybieram się do Norwegii do pracy i problemem mojego wyjazdu są zwierzaki. mam psa i 2 koty . powiedzcie jak wyglada kwestia przywiezienia zwierząt z polski? co z rejestracją, opłatami jak to wygląda? Bedę wdzięczna za pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Przywoz zwierzat i koszty ich utrzymania to nie jest problem.
Problemem jest to, ze nie bedziesz miala gdzie mieszkac.

Ciezko jest znalezc mieszkanie, jesli jestes swierzo przybyla do Norwegii.
Jeli jestes swiezo przybyla, nie znasz jezyka, a przede wszystkim nie masz stalej pracy, to jest ekstremalnie ciezko.
My z zona rok temu zmienialismy mieszkania. Oboje jestesmy tu od dawna, oboje mowimy po norwesku, oboje mamy dobra stala prace w norweskich firmach, mamy swietne referencje, ja nie pracuje jako budowlaniec, zona nie pracuje jako vaskedame, pieniadze na depozyt nie stanowia absolutnie zadnego problemu, ale bylo nam ciezko cos sensownego znalezc, bo... mamy kota. JEDNEGO kota.

Ty nie masz znajomosci, nie masz referencji, nie masz stalej umowy o prace, nie wiem czy masz pieniadze na depozyt (4krotnosc miesiecznego czynszu, 3mce depozyt i za pierwszy miesiac z gory, czyli MINIMUM 40.000kr, co stanowi20.000PLN), a do tego masz nie zwierze, nie 2 male kotki, tylko CALY ZWIERZYNIEC.

Nie wiem jak gdzie indziej, ale w Oslo nawet agencje nieruchomosci nie beda w tych warunkach chcialy w Toba rozmawiac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty

(innes)
Wiking
Tego się obawiałam, ale dziękuję za odpowiedź. Wiem czego się spodziewać. Raz jeszcze dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
innes napisał:
wybieram się do Norwegii do pracy i problemem mojego wyjazdu są zwierzaki. mam psa i 2 koty .
szczęściara
dobrze, że masz już pracę i gdzie mieszkać, a zapewne i faceta do kompletu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
No tak to po prostu jest. Pamietaj, ze wypowiadam sie o Oslo, moze (tego Ci zycze) gdzie indziej jest inaczej.

Wklikaj sobie www.finn.no to jest takie norweskie allegro i spojz na oferty wynajmu. moze 5% ofert jest opatrzone informacja, ze ZWIERZETA SA AKCEPTOWANE.
I przewaznie sa to albo jakies nory, albo cos na obrzezach miasta.

I jeszcze jedno, co jest bardzo wazna. Naprawde nie zartuje sobie z Ciebie. W Oslo wszystkie psy przechodza trening majacy na celu oduczenie ich szczekania. Tak, tutaj pies nie ma prawa szczekac. Jesli pies szczeka i sasiedzi sie poskaza, to po prostu przyjazdzaja odpowiednie sluzby i juz nie masz psa. Od reki. Nie mowiac juz o sytuacji, zeby nie daj Bog pies zawarczal na dziecko...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
WujekJanek napisał:
Tak, tutaj pies nie ma prawa szczekac.
Potwierdzam. Biednej psinie nawet w dzien, w swoim ogodku nie wolno troche poszczekac.
Norwedzy maja na tym punkcie prawdziwego hopsia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
dlatego Polacy długie lata czują się w Królestwie wyobcowani
ponieważ w zimie śnieg w koło chodników nie jest pomalowany przez pieski na żółto
a w lecie nie jest nasrane wszędzie co jeden metr, a czasami nawet i pół
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
Jesli pies szczeka i sasiedzi sie poskaza, to po prostu przyjazdzaja odpowiednie sluzby i juz nie masz psa.

ostanio ide sobie i widze psa..pies nie szczeka, zero reakcji, jakby widzial kamien..to jest naprawde dziwne, moj polski pies by juz piane mial w ustach a tutaj zero reakcji..albo innaczej..siedze sobie w maszynie, ..ptak sobie idzie, za nim kot i tez zero reakcji......norwegia......totalna znieczulica
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty

(BasieqBasieq)
Wiking
Mam psa i kota nie wszędzie jest tak że nie są akceptowane zwierzęta To prawda porządek jest i każdy sprzata po psie Tutaj jest inaczej bo psa kupujesz za duża kasę i podpisujesz zobowiązanie ze zostanie wysterylizowany i tu nie ma problemu porzuconych psów A co do wychowania zwierzęcia to bardzo dobrze ze zwierzęta są szkolne. W Polsce przydałoby się najpierw wychować właściciela bo pies jak dziecko jak go wychowasz tak masz Zwierzęta są cudowne ale dla mądrych właścicieli.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
tu nie ma problemu porzuconych psów
to prawda ale jest problem porzuconych norwegow ktozy swoje złosci wyladowuja na norwegach...zreszta...jebac tych norów..to tylko smieszno niski narod ktory dorobil sie na nas
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok