Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »

Praca za granicą - gdzie? - Norwegia

5 Postów
Tamaris X
(tamaris)
Wiking
Cześć,

W końcu padło i na mnie planuję wyjazd do pracy. Początkowo znajomi ciągnęli mnie do Wielkiej Brytanii, jednak w obecnym momencie jestem bardziej przekonany do Szwecji, jak sądzicie ciężko tam znaleźć pracę? Czy doceniają pracowitość, znajomości języka angielskiego bądź inne umiejętności zdobyte w Polsce? Nigdy nie spotkałem znajomych, którzy mogliby mi podpowiedzieć jak wygląda praca właśnie tam. Ciekawi mnie również jak wygląda podróż promem, widziałem ofertę na www.stenaline.pl i wydaje się tanio w porównaniu do lotów, które ostatnio nie cieszą się popularnością ze względu na wypadki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
tamaris napisał:
w obecnym momencie jestem bardziej przekonany do Szwec... Czy doceniają pracowitość, znajomości języka angielskiego bądź inne umiejętności zdobyte w Polsce?
Zalezy jaki masz zawod. Zadne umiejetnosci ci nie pomoga, jezeli nie masz zawodu (potwierdzonego dyplomem) w tym samym kierunku.

widziałem ofertę na www.stenaline.pl i wydaje się tanio w porównaniu do lotów, które ostatnio nie cieszą się popularnością ze względu na wypadki.
Ostatnio polecialam do Polski za 99 NOK, a kiedys wczesniej nawet za 39 NOK, choc oczywiscie trzeba oplacic dodatkowo walizke. W sumie taniej juz chyba nie mozna.
No ale samochodu z soba do samolotu nie zabierzesz

Co do wypadkow, to sa to zdarzenia losowe. Rownie dobrze mozesz wjechac samochodem w drzewo. No ale gazety nie beda sie oczywiscie tak nad tym roztrzasac, jak wjedziesz w drzewo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
a to ci dopiero zarty ...mieszka w wielkiej brytani , marzy o szwecji i pyta w norwegii ....haha.

Ludzie bez konkretnego wyksztalcenia i doswiadczenia, beda podrozowac po calym swiecie i nigdy miejsca nie znajda dla siebie..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
W końcu padło i na mnie planuję wyjazd do pracy.
No to witaj w klubie.

Początkowo znajomi ciągnęli mnie do Wielkiej Brytanii, jednak w obecnym momencie jestem bardziej przekonany do Szwecji, jak sądzicie ciężko tam znaleźć pracę?
Tak, ciezko.

Czy doceniają pracowitość, znajomości języka angielskiego bądź inne umiejętności zdobyte w Polsce?
Nie doceniaja.
Jakie INNE UMIEJETNOSCI masz na mysli? Haft krzyzykowy?
Z gory uprzedzam, ze umiejetnosci pisania i czytania, posiadania dwuch nog czy pary oczu i pary uszu Szwedzi tez nie doceniaja. Uznaja to (podobnie jak poslugiwanie sie jezykiem angielskim) za rzecz oczywista. Doceniac, to doceniaja poslugiwanie sie jezykiem szwedzkim.

Nigdy nie spotkałem znajomych, którzy mogliby mi podpowiedzieć jak wygląda praca właśnie tam.
Moze to i lepiej... Przynajmniej glupot nikt Ci nie nagadal.

Ciekawi mnie również jak wygląda podróż promem,
Podroz promem wyglada dlugo, monotonnie i nudno.

widziałem ofertę na www.stenaline.pl i wydaje się tanio w porównaniu do lotów,
Wydaje Ci sie.

które ostatnio nie cieszą się popularnością ze względu na wypadki.
Wsrod kogo nie ciesza sie popularnoscia?
Ja przynajmniej o takowych nie slyszalem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(DanieLoo)
Nowicjusz
Miałem paru znajomych w Szwecji i zawsze to samo kiepsko z pracą a jak już jest to zapier.... Po 12-14 h ale kokosów nie zarobią... Obecnie chyba tylko Norwegia daje jako takie zarobki bo Wielka Brytania juz się skończyła parę dobrych lat temu... Ogólnie Wszędzie dobrze gdzie Nas nje ma
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok