Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Łączenie rodzin pomocy - Norwegia

4 Posty

(PaulinaTomek)
Wiking
Witam, żyje w konkubinacie, jak mam się starać o łączenie rodzin,od czego wg mam zacząć, dodam że mój partner ma stała pracę, wynajmujemy mieszkanie, syn od sierpnia idzie do przedszkola ale nie m a my numeru personalnego..... Co mam robic?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
PaulinaTomek napisał:
Witam, żyje w konkubinacie, jak mam się starać o łączenie rodzin,od czego wg mam zacząć, dodam że mój partner ma stała pracę, wynajmujemy mieszkanie, syn od sierpnia idzie do przedszkola ale nie m a my numeru personalnego..... Co mam robic?

Musisz wypelnic wnoisek o laczenie rodzin. Musisz miec paszporty itp. www.udi.no/en/want-to-apply/family-immigration/?c=pol
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

()
Maniak
Zacznij od spowiedzi świętej
później ślub
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty

(PaulinaTomek)
Wiking
wezmę pod uwagę twoja wypowiedź..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
345 Postów
P. H.
(Lomo)
Stały Bywalec
Życie bez ślubu to grzech.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Nie osadzaj, bo sam tez bedziesz sadzony...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
PaulinaTomek napisał:
wezmę pod uwagę twoja wypowiedź.. pachnie szyderstwem z twojej strony
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
A swoja droga to jedna z rzeczy za ktore kocham Norwegie.

Ludzie dla ktorych w ich zwiazku najwazniejsze jest aby sie wzajemnie kochac i szanowac, nie sa traktowani jako odszczepiency, czy osoby drugiej katogorii w stosunku do tych, dla ktorych wazne jest to aby oficjalnie i przy swiadkach (zwlaszcza przy Cioci Lusi, bo ona bogata to cos sypnie) OBIECAC iz bedzie sie tych zasad przestrzegac.

I pisze to z pelna odpowiedzialnoscia, jako osoba od lat zyjaca w szczesliwym zwiazku malzenskim. Zlozenie OBIETNICY w niczym nie przeszkadza w jej dochowaniu, ale sama OBIETNICA podbudowana jedynie tym, ze tak trzeba, to mniej niz nic.

DYGRESJA. Zauwazyliscie, ze wiekszosc bajek konczy sie slubem i stwierdzeniem A POTEM ZYLI DLUGO I SZCESLIWIE... Co za glupota. To tak, jakby zycie i problemy konczyly sie z chwila slubu. Tak jakby on cos zmienial. ZMIENIAL NA LEPSZE, samym faktem jego zaistnienia.

Bo ze zmienia, to fakt. Zmienia, bo czesto zdejmuje z nas odpowiedzialnosc. Bo nie musimy sie juz starac. Bo jestes moja zona wiec MUSISZ. Bo masz zone, a zona to obowiazek, MUSISZ...

Zona to zaden obowiazek. Zona, to twoj najlepszy przyjaciel. Jesli myslisz inaczej, to jeszcze dzis skontaktuj sie z adwokatem.

Milosc, szacunek i uczciwosc malzenska wynikajaca z przymusu... To jest chore.

W Norwegii nie ma przymusu. W Norwegii nikt nikomu nie przypomina, ze juz siekiera do korzenia przylozona, ze juz straszliwi diabolowie masy bitumiczne podgrzewaja...

I za to miedzy innymi kocham Norwegie. Podobnie jak od wielu wielu lat kocham swoja Malzonke, ktorej nie zamienil bym nigdy w zyciu na zadna inna. Bo ja kocham, gdyz ja kocham, a nie dla tego MUSZE.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a samochodem też jeździsz od wielu lat tym samym?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Nie mam samochodu, mieszkam w Oslo, kupno samochodu bylo by nieuzasadnione ekonomicznie.
Natomiast w Polsce, tak, owszem, jezdzilem samochodami dlugo. W calej firmie chodzil dowcip, jak poznac na parkingu samochod szefa? To ten najstarszy.
I wiesz co? To byla prawda. Ale skoro jezdzil, nie psul sie i generalnie byl dobry, to po co mialem go wymieniac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok