Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

nadzieja :) - Norwegia

8 Postów
monika Piotrowska
(myszuncia1)
Wiking
Hej nazywam się Monika i jestem pielęgniarką po studiach. Pracuję w jednej ze szpitali. Przeszłam wiele w mojej pracy ...min.mobbing. Jestem wypalone zawodowo. Mam dwie corki w podstawowce.Mąż konstruktor w firmie motoryzacyjnej ma podobne doświadczenia. Podjęliśmy decyzję o wyjeździe...i chcemy to zrealizować. Prośba kochani do Was... Od czego tu zaczą? Dodam że ja niestety nie wpadam po norweski a mąż mówi po angielsku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Królestwo kończy się już jako Ziemia Obiecana, Eldorado, Eden
Lepiej to już tu raczej nie będzie
Może pomyśl nad innym kierunkiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
483 Posty
Vivid :)
(Vivid)
Wyjadacz
myszuncia1 napisał:
Hej nazywam się Monika i jestem pielęgniarką po studiach. Pracuję w jednej ze szpitali. Przeszłam wiele w mojej pracy ...min.mobbing. Jestem wypalone zawodowo. Mam dwie corki w podstawowce.Mąż konstruktor w firmie motoryzacyjnej ma podobne doświadczenia. Podjęliśmy decyzję o wyjeździe...i chcemy to zrealizować. Prośba kochani do Was... Od czego tu zaczą? Dodam że ja niestety nie wpadam po norweski a mąż mówi po angielsku.

google tłumacz chyba szwankuje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(6e6)
Maniak
monika...przyjedz, zobaczysz jak jest ..zaczac od sporej ilosci gotowki chyba ze chcecie mieszkac w pokoju z dzieckiem. przygotujcie ok 80 tys kr na start to dalej jakos pojdzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
myszuncia1 napisał:

Jeśli ty nie kończyć studia w polska i nie być polska to rozumieć to, że Ty polska sprache kiepsko znać, ale jeśli ty skończyłaś studia w Polsce i wychowałaś się w Polsce to ja pierdolę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
monika Piotrowska
(myszuncia1)
Wiking
Bardzo dziękuję za odzew...narazie jesteśmy jeszcze w Polsce ale powysylalam swoje CV do firm posredniczacych. Uczę się trochę języka i zbieram pieniądze na ewentualne przeżycie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
monika Piotrowska
(myszuncia1)
Wiking
Skończyłam studia i czuję się gorzej niż bez szkoły...dlatego czas to zmienić kochany
Pracy się nie boję a umiejętności, doświadczenie mam duże. Brakuje mi języka ale nauczę się i tego
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
monika Piotrowska
(myszuncia1)
Wiking
Nie chcę Królestwa czy Ziemi Obiecanej ...wystarczy praca i spokój psychiczny że mam na lekarza dla moich dzieci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
Tak się trochę zastanawiam gdzie najlepiej by było pytać. To zależy gdzie się dokładnie wybieracie i gdzie chcecie mieszkać to jest ważne. Sprawdzić forum miasta lub komuny i tam napisać po Angielsku jaka jest sprawa. Forum gazetowe chyba tam można by było otrzymać jakieś dokładniejsze wiadomości, na polskim forum to podstawa mieć dużo kasy i jakiś fach w ręku jak sprzątać umiesz i się nie będziesz krępować to już coś na początek jest, no i twój mąż co potrafi bo i tak Ci nikt nie pomoże a czytanie czasem niektórych postów jest szkodliwe. Co do stresu sama zobaczysz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
myszuncia1 napisał:
Nie chcę Królestwa czy Ziemi Obiecanej ...wystarczy praca i spokój psychiczny że mam na lekarza dla moich dzieci.

Norwegia jest Krolestwem, o prace rownie ciezko jak i wszedzie, spokoju psychicznego miec dlugo nie bedziesz a lekarz w PL jest darmowy z tego co wiem

nie rozumiem, czego oczekujesz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok