1 NOK
17 września 1939 roku o 5 rano czasu moskiewskiego wschodnią granicę Polski przekroczyły jednostki Armii Czerwonej. W wielu miejscach były one witane kwiatami, bimbrem oraz po słowiańsku - chlebem i ...
Witam was mam pytanie w jakim kierunku mam się wybrać na grzyby jestem z lilestrom . serdecznie dziękuje .
Dziś w "Rozmowach w toku" dyskusja o odbieraniu dzieci polskim rodzicom. Za co polscy rodzice mogą stracić dziecko za granicą? Jak działa opieka społeczna w innych krajach w Europie? ...
Wydaje się, że traktujemy Żydów tak samo jak naziści, z tą jedną różnicą, że nie przeprowadzamy ich eksterminacji” – pisał specjalny wysłannik prezydenta Trumana pod koniec sierpnia 1945 roku. ...
Państwowa Straż Pożarna przekaże stronie niemieckiej 800 łózek polowych dla uchodźców. Jeszcze wczoraj ze Szczecina odjechały 3 samochody z transportem 300 łóżek z materacami w ramach pomocy ...
Witam! Orientuje się ktoś Gdzie w Oslo bądź Akershus mogę wypożyczyć łódkę? Sprawdzałem już finn jednak większość jest zajęta już. Pozdrawiam
czy jest tu może jakaś dziewczyna która pracuje w firmie VIBE ???? jeśli tak bardzo proszę o napisanie do mnie na priv
pikio.pl/zakazano-spodniczek-i-dekoltow-...slamskich-uchodzcow/
Witam, Interesuje mnie temat telewizji bez anteny satelitarnej na terenie Rogaland. Czy ktos ma jakies doswiadczenia z takim typem uslug? Poscy dealerzy jak cyfrowy polsat czy cyfra plus maja takie ...
Piotr Piotr
16-09-2015 11:58
Ten syryjski dziad przegryzl mi kabel od lodowki
Heval Sulaj
15-09-2015 15:27
karl karl
15-09-2015 15:01
Cześć! Jestem studentką Turystyki i Rekreacji w Wyższej Szkole Bankowej we Wrocławiu. Piszę pracę magisterską na temat Atrakcyjności turystycznej Norwegii w percepcji turystów z Polski i ogromnie ...
M4DW017
15-09-2015 14:56
Witam wszystkich Mam takie pytanie odnośnie sprzątań generalnych u Norwegów. Podjęłam się na piątek takiego zlecenia. I pytanie teraz takie, czym umyć ściany??? Jedni mówią że używają ...
Alicja Bąba
15-09-2015 13:40
Witam. Jest ktoś z Bergen kto chce zaczac wspolne treningi na silownii ? Mieszkam tutaj 2 tyg. Wiec fajnie byloby miec kompana/ kompanke na silce Pozdrawiam
Ponadtym89kk
15-09-2015 13:13
Witam serdecznie. Mam pytanie odnosnie tego czy ktos z Was czeka tu na ponowne przyjmowanie w wydziale konsularnym wnioskow o slub cywilny. W czerwcu powiedziano mi,ze Konsulat przenosi sie w ...
Proszę o przetłumaczenie tych oto zdań na norweski: 1.Zwracam sie z prośbą o wydanie....... 2. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby. Z resztą sobie sam poradzę. Serdecznie dziękuję za pomoc ...
Michal Lozicki
15-09-2015 10:28
www.bbc.com/news/world-europe-34239674
cysiek33
15-09-2015 08:31
pracuje jako piekarz/kucharz chcialbym sie przeniesc do oslo badz okolic czy dostane podobna stawke ???czy moze byc ciężko????help
JESTEM OSZUSTEM I,BYDLAKIEM BRAK MI HONORU I GODNOSCI. MIESZKAM W OSLO U BRATA I PRZEZ OSTATNIE 5 LAT PIEPRZYLEM SIE Z PRZYJACIOLKA MOJEJ PARTNERKI .SZKAM NASTEPNEJ KOCHANKI Z KASA BO TA JUZ MI SIE ...
Magda Lena
14-09-2015 21:28
witam szukam miłośników ATV no i posiadaczy do wspólnych wypadów przepraw w ciężkich terenach itp. Na terenie NO. Pozdrawiam
Siema poszukuje ludzi aby pgrać w piłe w tromso
myslalam ze takie historie sa tylko w tych glupich programach ,ale nie .ten szmaciaz mieszkal ze mna ,wyznawal mi milosc ,twierdzil ze jest mi najblizsza moja rodzina ona zas byla w moim domu od ...
jak to jest teraz z tym my call/em jak chce wziac osoba bez numeru personalnego. Na stronie pisza że trzeba zarejestrowac..to w narvensenie kupuje sie i tam wypelnia jakis druk rejestracyjny? jak to ...
Jak podkreślają media w Szwecji, wśród uchodźców, którzy w ostatnich dniach dotarli do tego kraju, jest wiele samotnych dzieci i nastolatków. Część z nich zniknęła bez śladu z dworca w Malmö - mowa ...
z Onetu: wiadomosci.onet.pl/kraj/msz-przelom-w-po...ci-w-norwegii/qjds80
Hej. Czy ktos z was wie jakim srodkiem transportu dojechac z Moss na lotnisko Oslo Rygge .Jakis autobus czy bus a moze komunikacja miejska .
Witam ,panie i nie tylko z Narvika ,mam nadzieje na jakies info ,spotykacie sie tu,macie kontakt itp
www.mojanorwegia.pl/ogloszenia/zycie+w+n...-+cala+norwegia.html
Rozpoczyna sie wzbogacanie kulturalne Niemiec. Link niestety po niemiecku; Live Ticker do aktualnych wydarzen. Aktualnie informacja o alarmie bombowym wsrod koczujacych na dworcu biednych imigrantow. ...
Norweska Partia Zielonych zaproponowała otwarcie ośrodka dla uchodźców w archipelagu Svalbard na oceanie arktycznym. Archipelag Svalbard zamieszkuje 2,600 osób oraz 3,000 niedźwiedzi polarnych. ...
cysiek33
13-09-2015 17:47
www.independent.co.uk/news/world/europe/...people-10498859.html
www.mojanorwegia.pl/wybory/wolni-i-elastyczni-10410.html
Niemcy chcą umieścić uchodźców w dawnym obozie Dachau www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1367738,...dawnym-obozie-Dachau Tymczasem grupa 21 uchodźców, którzy uciekli do Europy została przez ...
monitorpolskislowian.iq24.pl/default.asp...713&temat=143825
Zaczęło się od polskich pierogów, ale dziś restauratorzy z Wysp mówią już wręcz o fascynacji Brytyjczyków polską kuchnią. Bo po pierogach ludzie chcą posmakować golonki, kiełbasy, wiśnióweczki. ...
kozojebem ? analfabetą ? hujolubcą ? pacyfistą- hahha no kim ?
www.penera.pl/63832/cala_legia_glosno_kr...temacie_imigran.html
tvn24bis.pl/ze-swiata,75/dania-zmniejsza...igrantow,573529.html
Wbrew temu co ostatnio mówi się o mnie, religia nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli przyjmiemy na przykład sześciu uchodźców, w ślad za nimi podąży kolejna szóstka. I tak w kółko… Naszą wspólnotę nie stać ...
Radni gminy Charvieu-Chavagneux w departamencie Isère na południowym wschodzie Francji, oświadczyli jednogłośnie, że przyjmą uchodźców, „pod warunkiem, że będą to rodziny chrześcijańskie, bo ...
cysiek33
13-09-2015 10:33
Holenderski polityk wyjaśnia dlaczego Syryjczycy zagrażają naszej gospodarce, bezpieczeństwu, kulturze i tożsamości. To nie jest ucieczka - to jest migracja ekonomiczna, która doprowadzić może do ...
cysiek33
13-09-2015 10:32
www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/dossiers/al...s-in-de-bijstand.htm
Czesć mam pytanko, po jakim czasie przychodzą do zapłacenia bramki jeśli jeżdżę samochodem na Polskich blachach ? Ponieważ sporo czasu mineło a tu nic..
Znacie jakiś tani hotel, motel, nocleg w okolicach Nordstrand ?
Ośrodek pękał w szwach. Miejsca miał dla 1,5 tys. osób, ale samych Polaków żyło tam wówczas ponad 3,4 tys. Austriacy się obawiali, że liczba ta szybko wzrośnie, bo według szacunków austriackiego ...
cysiek33
12-09-2015 19:55
Demonstracja ruszyła: UCHODŹCY MILE WIDZIANI