1 NOK
Polski konsul na Ukrainie miał wypadek samochodowy. Zginęło sześć osób wpolityce.pl/swiat/268102-polski-konsul-...y-zginelo-szesc-osob ktos chce sprowokowac Polakow do wojny ajwaj
Poszukuję jakiś osób z Lillehammer i okolic które były by chetne się spotkac pogadać pograć w nogę itp.pozdrawiam
www.facebook.com/pawelkapustaknp
prawie ja ci
Witam.może nie wiecie gdzie są jakieś solaria w oslo?
Czy ktos wie ile mozna dostac odszkodowania po ciezkim wypadku w Pracy . Jeszcze jestem w Bergen na Therapie
cysiek33
10-10-2015 07:23
Piątkowe wydanie gazety “Information” napisali wyłącznie uchodźcy. To w sumie 48 stron relacji m.in. o Państwie Islamskim (IS), życiu w obozach dla azylantów i barierach językowych, które ...
Zdjęcia uroczych brzdąców znalezione w telefonach nachodźców nachodzących Węgry twitter.com/Budapestgubbe/status/652447348250025984
Konkretnie i rzeczowo BRAWO !!!
Nowy budżet wprowadził cięcia w kulturze. Największe festiwale muzyczne w Norwegii do tej pory były automatycznie dofinansowywane z kasy rządu - od przyszłego roku będą musiały się starać o dotacje ...
Poszukuje pilnie kogoś do nauki gry na gitarze, mam pięć dni żeby syn w gimnazjum opanował jakąś krótką piosenkę. Czas do przyszłego czwartku, czy ktos może daje takie lekcje. Najchętniej Ullensaker .
Cześć mam pytanie . Wysłałem list do Pl lecz nie napisałem na nim adresu zwrotnego bo była to zwykła pocztówka jednak w Pl przez pomyłkę odesłali go do Norwegii ponieważ jak oni uznali pomyłka ... ...
Od 1 września lepiej kupować bilety autokarowe przez Internet Jak informuje nettbuss.no, od 1 września bilety tej linii należy kupować przez Internet lub telefon komórkowy przynajmniej 15 minut ...
Nie wszystkim podoba się nowy budżet Norwegii. Swoje niezadowolenie otwarcie wyraził koncern Coca-Cola, gdy okazało się, że ekologiczny plastik będzie opodatkowany tak samo jak zwykły plastik. - To ...
www.tagesspiegel.de/medien/tagesspiegel-...ldigen/12418292.html
Witam. Jadąc rano do pracy zatrzymując się na czerwonym świetle norweg wjechał w tył mojego samochodu. Spisaliśmy oświadczenie a następnie zadzwoniłem do firmy IF w której był ubezpieczony.Firma ...
Piotr Latusek
08-10-2015 00:45
Witam Wszystkich - Pilnie poszukuję Pracy !!! Podejmę każdą prace np, jako opiekunka do dziecka. sprzątanie,itp. Jestem osobą uczciwą, sumienną, pracowitą i odpowiedzialną.Sympatyczna i ...
Szukam Pani która o godzinie 16.25 jechała pociągiem do Oslo S, o czymś Pani zapomniała.Pozdrawiam
Witam. Czy czasem moze ktos wybiera sie z Stord do bergen z rana w subote. Tak okolo 4-5 rano?
Polacy są zbyt przeczuleni na własnym punkcie, nie za bardzo potrafią śmiać się z siebie samych i stanowczo powinni się tego nauczyć. Anglicy uwielbiają wyśmiewać się z takich cech, jak sztywniactwo ...
Rząd norweski chce przeznaczyć miliard koron z nowego budżetu na digitalizację. Mają powstać internetowe apteki, będzie też można starać się o kredyt na mieszkanie nie wychodząc z domu. ...
Archipelag Wysp Owczych oficjalnie jest terytorium zależnym Danii, jednak od lat walczy o większą autonomię. Z coraz większym powodzeniem. W najnowszym oświadczeniu rząd wysp zapowiada referendum ...
Arabia Saudyjska dostała w tym roku miejsce w panelu komisji praw człowieka ONZ, chociaż jest rynsztokiem praw człowieka. Tym razem wzywa do usunięcia praw LGBT jako praw człowieka, gdyż jest to ...
Witam gdzie robią kursy na sprzęt drogowy Polsko jezyczny w Drammen lub w Oslo.Proszę o namiar lub linka. Pozdrawiam i życzę miłego dnia
www.realistic.pl/62141/tak_wyglada_ekstr...chilijska_armie.html
Powiedzieć "obciach" to nic nie powiedzieć. Byli prezydenci RP bez żenady promowali umowę sponsorską prywatnej polskiej firmy. Czytaj więcej na ...
- Musimy przywrócić układ z Schengen i doprowadzić do tego, że system znów zacznie działać - powiedziała Erna Solberg na sobotnim nieformalnym spotkaniu przywódców państw nordyckich w Helsingør w ...
Hej. Szukam kogos kto zna albanski i moze pomoc w tlumaczeniu kilku zdan. nie chodzi mi o tlumaczy przysieglych, tylko kogos dla kogo jest to hobby. znajdzie sie ktos?
Witam, posiadam uprawnienia na wozki widlowe, ktore zdobylem w PL. Kurs robilem w prywanej firmie, ale firma ta posiada certyfikat Urzedu Dozoru Technicznego w PL i wszystko jest w zgodne z prawem, ...
- Po prostu niesmaczny - mówi o serialu “Okkupert” (“Okupowani”) znawca Rosji, Peter Normann Waage Partia Zielonych rządzi Norwegią i decyduje o całkowitym zamknięciu przemysłu naftowego. ...
W największym mieście w Norwegii ciężko będzie obciąć włosy w okazyjnych cenach. Buisness Insider, we współpracy z biurem statystycznym UBS, przeprowadził badanie dotyczące najdroższych usług ...
Jedna osoba zginęła w poniedziałek w pożarze w ośrodku dla uchodźców w mieście Saalfeld, na wschodzie Niemiec - poinformowała policja. Rzecznik policji z Saalfeld, w Turyngii, oświadczył, że ...
Wlasnie wprowadzono nowe prawo dzieki ktoremu bandyci i kryminalisci juz oficjalnie nie beda mieli monopolu na posiadanie broni palnej docs.cntd.ru/document/9034380. Od tej pory kazdy obywatel ...
Witam wszystkich serdecznie , poszukuję profesjonalnej kosmetyczki chętnej do współpracy . Możliwość zarobienia dobrych pieniędzy . (Asane, Bergen, Knarvik ) Osoby zainteresowane proszę o kontakt na ...
Stowarzyszenie Den muslimske Grunnskole zaproponowało otwarcie własnej placówki edukacyjnej dla najmłodszych z miejscem dla 200 uczniów. Władze miasta nie są zachwycone pomysłem. Mają obawy, że taka ...
W imieniu rzesz uzytkowników niniejszego portalu bardzo dziekuje Wlascicielom za troskę o istotne elementy życia i funkcjonowania naszego powszedniego w niełatwej rzeczywistosci N - w jakiej ...
według czeskiego urzędu imigracyjnego, pozwy złożyło już 123 uchodźców spośród ponad 2400 osób zatrzymanych od stycznia w ośrodkach dla uchodźców. 36 spraw zostało rozstrzygniętych na ich korzyść. ...
Polska prasa sportowa zapowiada, że dni norweskiego trenera Legii Warszawa, Henninga Berga, są już policzone. Warszawska drużyna pod jego wodzą nie odnosi oczekiwanych sukcesów. Norweg zaprzecza tym ...
Ktokolwiek myslal ze PO rozni sie czymkolwiek od PiSu ma teraz to ladnie wyjasnione: wiadomosci.onet.pl/kraj/piechocinski-chc...ukrywam-wcale/8w9m0w W koncu to Kaczor i Donald wiec pasuja do ...
Witam. Po odbiciu na karcie meldunkowej zauważyłem że mogę odbić się do przodu. Tzn. odbiłem się za 2 tygodnie wstecz i dalej mam opcję żeby się znowu odbić za następne dwa tygodnie do przodu. O ...
Witam. Od 5 miesięcy jestem na zasiłku w Norwegii, który przyznano mi na dwa lata. Czy jest możliwość żeby po tych 5 miesiącach złożyć wniosek o przeniesienie mojego dagpenger do Polski na okres 3 ...
Czy jest ktoś taki,kto posiada busa wielkosci Mercedes Sprinter i jeździ z okolic Sørlandet (południowa Norwegia) do Gdańska..? jeżeli ktoś taki istnieje ,to prosiłabym o kontakt.
Zapraszam do odwiedzenia mojej strony dietitian.no i zapoznaniem się z ofertą dietetyczna. Zapraszam również na mojego fp: www.facebook.com/gofordiet gdzie dowiecie się kilku ciekawostek ...
www.facebook.com/TheLionsOfRojava/posts/914974901923718
cysiek33
04-10-2015 20:40
www.fakt.pl/swiat/matka-z-polski-ktora-p...,galeria,581633.html
Witam mam pytanie kolega I jego 3 znajomych od pond 2 miesiecy nie dostali wyplaty pracuja po 12/14 godzin dziennie 7 dni w tygodniu sypiaja na budowie ponoc w strasznych warunkach, oszczednosci ...
cysiek33
04-10-2015 20:03
www.facebook.com/NarodowcyRP.Kresy/videos/1507372506226673/
Ten marsz będzie wyjątkowy, ponieważ odbędzie się po zmianie władzy w Polsce czy szykuje się pierwszy spokojny pochód? Zobaczcie zapowiedź.