Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Muzułmanin burmistrzem Oslo? - Norwegia

46 Postów
Joanna Moja Norwegia
(Joanna_MN)
Redaktor
Burmistrzem Oslo może zostać muzułmanin, Shoaib Sultan (41). Urodzony w Pakistanie, ale wychowany w Norwegii, specjalista w zakresie ochrony środowiska i członek norweskich Zielonych (MDG) (partii, która odniosła spektakularny sukces w poniedziałkowych wyborach w stolicy). Ta perspektywa już teraz budzi w kontrowersje, bo w 2007 Sultan powiedział, że homoseksualizm to grzech. Teraz zaprzecza: homoseksualizm NIE jest grzechem, mówi.

Czy to wystarczy, żeby liberalne Oslo zapomniało jego słowa? Czy partie dogadają się i oddadzą mu fotel Fabiana Stanga (H), który miał dobre stosunki z Polonią? Jak teraz będzie na linii burmistrz – Polonia w stolicy - porozumienie czy też zgrzyty? Będziemy o tym pisać na portalu.

www.vg.no/nyheter/innenriks/kommunevalge...-en-synd/a/23525802/

Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Założyciel MN
Klaudia pisała o tym w czerwcu. "Wybór burmistrza-muzułmanina na pewno będzie dużym wydarzeniem w Norwegii." - no i może się to stać rzeczywistością www.mojanorwegia.pl/polityka/pora-na-bur...uzulmanina-9999.html

Zgłoś wpis
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
piekny napisał:
Klaudia pisała o tym w czerwcu. "Wybór burmistrza-muzułmanina na pewno będzie dużym wydarzeniem w Norwegii." - no i może się to stać rzeczywistością www.mojanorwegia.pl/polityka/pora-na-bur...uzulmanina-9999.html

Przypuszczam ze bedzie sie teraz obywac emigracja z Oslo duzej grupy specjalistow od wszystkiego.
Nie na darmo krzycza " nie bedzie muslim plul nam w twarz i dzieci nam muzulmanil"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
Mamy to co chcieliśmy sami, tego gościa też my wybraliśmy.
NIE GŁOSUJĄC NA POLSKICH KANDYDATÓW, ba nie biorąc udziału w głosowaniu, "bo to nie moja sprawa i nie mój kraj".
Wczoraj jechałem peryferiami Oslo-Sandvika i widziałem małe banery, zachęcające do głosowania na inne odcienie niż biały.
Tak, to te "nieroby socjalne" skrzyknęły się i wybierali swoich, a my cichaczem przy ciepłej wódce i sfermentowanych ogórasach narzekaliśmy, że nasze krwawe podatki ida na tych pastowanych nierobów.
To teraz na dokładkę, będzie jeszcze jakiś muślim rządził nie tylko Oslo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok