1 NOK
Norweska służba więzienna borykająca się z nadmiarem osadzonych nawiązała umowę z holenderskim więzieniem. Udostępniło ono swoje cele dla norweskich więźniów. Akcja przenoszenia skazanych okazała się ...
Cały czas są te próby i jest jeden kanał nielegalny, który odbywa się przez Bieszczady. Ostatnio Straż Graniczna zatrzymała grupę kilkunastu osób, które właśnie w nielegalny sposób próbowały ...
cysiek33
18-10-2015 20:11
hej jaki banku najlepiej miec konto
witam mam pytanie czy ktoś miał kiedyś taki problem jak ja teraz ze za mandat za przekroczenie prędkość 12 km wiecej na ograniczeniu 70km w norwegi dostał do odsiadki w wiezieniu, mandat został ...
bo mężczyźni patrzą. brytol.com/anglia-segregacja-w-szkolach/
hej ma putanie jak moge znalez nazwe firmy jak tylko znam adres
Tobiasz Czapura
17-10-2015 15:28
Hej, czy Ktoś z Was posiada może nagrania do nowego podręcznika "Ny i Norge" na poziomie A1/A2 i jest skłonny się nimi podzielić? Będę zobowiązany. Na priv napiszę swój adres e-mail ...
szczerze to nigdy nie ćpałam i nie byłam lafiryndą masz bardzo mylne informacje na mój temat,wiec dokształć sie w tym kierunku dobrze ze sie wcale nie znamy
Witam. Podrozowalem Norwegianem i jak sie okazalo zaginal moj bagaz. Oczywiscie bagaz nie byl dodatkowo ubezpieczony. Prosze napiszcie czy mieliscie taka sytuacje ze bagaz sie nie odnalazl i co wtedy ...
kocham zime snieg po szyje,poranek gdy mroz siega ponizej 10 stopni i fes slonce zza zasniezonego pagorka swymi promieniami oswietla zaszronione krzewy drzewa,nie wszyscy to lubia ale ja kocham.
Witam mam pytanie chodzi mi o to ile powinienem dostac na reke jak na umowie mam 172 korony na godzine brutto. A na czysto to ile po odjeciu podatku i tych wszyskich spraw.
cysiek33
16-10-2015 21:26
Norweski rząd zaproponował największy do tej pory budżet na pomoc humanitarną. - Zwiększamy budżet humanitarny Norwegii na 2016 rok o jeden miliard koron - ogłosił Børge Brende, norweski Minister ...
Magnus Carlsen obronił tytuł mistrza świata w szachach szybkich. W szachach błyskawicznych Norweg zajął dopiero 6 miejsce. Najsłynniejszy norweski szachista obronił tytuł mistrza świata na ...
Czy wiem ktoś może czy jest organizowany jakiś sylwester w sogne lub kristiansand?
Norweskie władze poinformowały, że zamierzają odsyłać do Rosji Syryjczyków ubiegających się o azyl, których coraz więcej przedostaje się do Norwegii przez granicę rosyjską. ...
Witam , chce sie zapytac ile czasu zajmnie mi zarobienie na dom w norwegii? dom chce w polsce ale zarobic w norwegi Pisze temat bo mam juz dosyc, mieszkam na wsi i mam znajomego co pracuje w ...
Norweskie władze potwierdziły, że znaleziony martwy nietoperz zarażony był wścieklizną. To pierwszy od 200 lat zanotowany przypadek tej choroby. Państwowy Instytut Weterynarii w Norwegii ...
Patrzcie co to sobie feudalni Panowie w Eurokolchozie wymyslili. Aby banki ich kolegow przypadkiem nie padly i zbankrutowaly co jest naturalnym wydarzeniem na wolnym rynku uznali iz poprostu mozna ...
youtu.be/RMl8kV69Ock
piotrbein.wordpress.com/2015/10/09/migla...-dla-warmii-i-mazur/
Witam. Zastawiam samochod(pant) czy ktos pomorze jak napisać dobrą umowę by miało to ręce i nogi bo kompletnie nie mam pojęcia jak to się ma w NO czy trzeba to jeszcze dodatkowo zglaszac czy ...
Dotychczas w Norwegii trzeba było wybierać: albo obywatelstwo kraju pochodzenia, albo norweskie. Venstre i SV uważają, że czas to zmienić. Na środowym zebraniu norweskiego parlamentu partie ...
“Nikt chyba nie obawia się, że Polacy podstępem przejmą Norwegię, cichaczem nas spolonizują, każą mówić po polsku, tańczyć swoje tańce ludowe, nawrócić się na katolicyzm i kupować w dyskontach”, ...
www.facebook.com/hashtag/jestemchrze%C5%...janinem?source=embed
Witam mam na siebie interenet kablowy ale zmielismy mieszkanie czy ktos nie bylby chetny nextgen.tel olpata miesieczna 407kr to jest internet kablowy wystarczy przepisac na inna osobe dzwonilam do ...
Płonie me lico że wstydu - jako Polakowi, jako mężczyźnie, jaki emigrantowi, jako użytkownikowi portalu MN.... Od pewnego czasu że ściśniętym współczuciem sercem i rozdziawiona z podziwu gęba ( dla ...
cysiek33
13-10-2015 20:50
witam wszystkich rodzicow którzy są z pociechami w tymże kraju i możliwe że ich dziecko zmaga się z nowym językiem a dodatkowo ma problemy z językiem polskim. Musicie wiedzieć, że jeśli dziecko ma ...
Irlandzki przewoźnik słynie z oszczędnościowych rozwiązań. Tym razem zarząd Ryanaira zastanawia się nad wprowadzeniem miejsc stojących w samolocie. Osoby, które wybrałyby miejsca stojące, za lot ...
poszukuje logopedy dla synusia.okolice Drammen.ktos ma jakies namiary.
Witam, wie ktos jakie sa wymogi przewozu psa? oprócz obowiązkowych szczepień oczywiscie
Potrzebuje logopedy dla 8 letniego chlopca(po polsku).okolice Drammen.
Jak w temacie, chce kupic nowy telewizor przez internet ale podobno jak podam swoje dane to bede musiala płacic abonament. Jak to zrobic? Mieszkam na takim zadupiu ze za 100lat nikt nie odkryje, ze ...
sejmowewiezienie.pl/ www.facebook.com/zbigniewstonogaoficjalne?fref=ts
Wyjechał oczywiście PO otrzymaniu odszkodowania w wysokości £1m. W momencie wypuszczenia - lewicowy ( na szczęście były ) sekretarz stanu stwierdził że "nikt kto wrócił ( z Guantanamo ) nie ...
Hej. potrzebuje chetne dziewczyny aby pocwiczyc przedluzanie panokci metoda zelowa za free/ Pierwsze prace dostepne na moim profilu. Wiecej informacji na priv. Oslo/toyen Zapraszam
Marta Klara
12-10-2015 16:29
Dobry. Orientuje sie ktos czy jak skladam odwolanie od decyzji navu to czy najpierw musze isc do navu ktorego jrstem przynalezny by wypelnili pola na dokumencie (5 punkt ktory wypelnia nav)? Czy ...
Grenlandia staje się coraz częściej wybieranym celem podróży. Co roku, na największą wyspę świata przybywa aż 50 tys. turystów. Powodem tak dużej popularności może być... globalne ocieplenie. ...
Witam, potrzebuje namiary na księgową Polsko-Norweską w okolicach Vennesli/Kristiansand (Vest Agder). Z góry dziękuję
11.10.2015 born to ride 23:14:54 cos ci w kaszubach nie pasuje? Stale Zadowolony 23:42:30 nie pisz do mnie pajacu
Witam mam takie pytanie , obiło mi się o uszy ale nie wiem czy jest to prawda morze pomożecie to sprostować , aczkolwiek jest możliwość dofinansowanie do prywatnej szkoły w Polsce , i trzeba złożyć ...
Mieczysław Lamk
11-10-2015 20:46
Islamskie gangi imigrantów w Walii odpowiedzialne za handel i przemyt europejskich dziewczyn ze wschodniej europy. Jak widać sniadzi porywacze infiltrują tereny jeszcze nieskażone imigracją z 3świata ...