Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czeslaw Mozil o emigrantach - Norwegia

Czytali temat:
Ozzy S Dominika Poznanianka (1228 niezalogowanych)
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Te teksty, to chyba na wspolke z jasta wymyslili

weekend.gazeta.pl/weekend/1,138585,16738...rantach__Polacy.html
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Makaryna napisał:

"......W pierwszej piosence na płycie padają słowa o tej polskiej „bidzie”. I o tym, że winny jest rząd. Czy ty osobiście tak właśnie uważasz? Że siedem lat rządów PO mogło się przyczynić do tego, że ludzie stąd uciekają?

- Nie mam pojęcia, jaki rząd mógłby tutaj coś zrobić. Nasz kraj przeżywa tę emigrację, i to jest chyba nieuniknione. Choć mam nadzieję, że emigracja będzie powoli wracać. Może to naiwne..."

Facet jest TRAGICZNY, po prostu wiekszego PROSTACTWA
szukac ze swieczka- wylazi z niego komusza "piekarskosc i hydraulicznosc".

BTW
Nie obrazajmy Jasty!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Raczej nie. No może była jakaś ciocia z naszego osiedla, która nie była moją ciocią, ale się spotykała z moją mamą, więc się mówiło „ciocia”. Mama wspomina, że jak ciocia narzekała któregoś razu: „Brudasy, muzułmanie, przyjechali tutaj i tylko są wszyscy na socjalu”, to ja się oburzyłem: „Ciociu, co ty gadasz, ty mówisz o moich kolegach z podwórka!” (śmiech).

No tak, ale jak czytał o kolegach potem w gazetach to nie przyszło o głowy że ciocia miała racje?

Zakolegowałem się z takimi dziewczynami z Detroit. Ich rodzice wyemigrowali, one się urodziły tam. I przysięgam: tak ultrakonserwatywnie wychowanych dziewczyn dawno nie spotkałem. A miałem na podwórku koleżanki z Turcji czy Syrii. Tylko że Istambuł, Ankara to są metropolie! A jak wyemigrujesz z maluteńkiej polskiej wioski do dużego miasta, to nie stajesz się nagle światowym człowiekiem. I to jest to, co ja próbuję opowiedzieć w „Księdze Emigrantów”. Ja nawet nie myślałem o tym, jak byłem dzieckiem, ale jaki to musi być roz****dol: przyjeżdżasz z maluteńkiego miasta, a tu nagle wszędzie... kebaby! I jeszcze cię wk***ia, bo te kebaby są smaczne, nie? Coś jest nie tak!

Detroit to wieś???

Czesław nie zaruch... i pojechał po dziewczynach........

Jedząc kebab nie muszę od razu godzić się na wprowadzenie prawa szariatu.....

Jest taka historia z Danii: dwóch Polaków przyjechało pobitych na pogotowie. Ale tak mocno pobitych, nie? I wszyscy się głowią, co się stało. Jakaś mafia czy co? Co się okazało? Że Duńczyk miał na swojej farmie polskich pracowników. Wszystko było dobrze, ale później dołączyli do nich ci dwaj i zaczęły się problemy.

- Bo nowi pracowali normalnie. A tymczasem ci, którzy byli już wcześniej, wiedzieli, że mogą się obijać, a i tak będzie dobrze, bo szef będzie zadowolony. No i powiedzieli tym nowym: „Słuchajcie, k***a, nie spieszyć się, nie fikać, bo tak jak jest, jest dobrze”. A tamci nie chcieli. No to zostali pobici. Polak pobił Polaka, bo tamten pracował w normalnym tempie!

info tylko od pobitych, więc ten teges niech się yebnie w caban..

Jak szef był zadowolony to coś tu nie gra i na 99% jestem pewny że ci nowi to jebali sami z siebie jak niewolnicy bo im się wydawało ze tak trzeba i tak jest normalnie, a jak dostali wjeb to co mieli mówić?

to jest dość specyficzne, że jesteśmy tak podzieleni. Że są ci, którzy w ogóle nie znają tego bólu i strachu przed emigracją.

ale bzdura....

Jak byłem w trasie z Tesco Value,

nie ma bata, kumpel jasty to musi być!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
beauty napisał:
Makaryna napisał:

"......W pierwszej piosence na płycie padają słowa o tej polskiej „bidzie”. I o tym, że winny jest rząd. Czy ty osobiście tak właśnie uważasz? Że siedem lat rządów PO mogło się przyczynić do tego, że ludzie stąd uciekają?

- Nie mam pojęcia, jaki rząd mógłby tutaj coś zrobić. Nasz kraj przeżywa tę emigrację, i to jest chyba nieuniknione. Choć mam nadzieję, że emigracja będzie powoli wracać. Może to naiwne..."

BTW
Nie obrazajmy Jasty!

nie przepadam za Czeslawem , ale tutaj sie zgadzam z nim, tez mam takie odczucie, ludzie z wioski stali sie swiatowi.... to widac m.in. a moze przede wszystkim na tym portalu glownie forum...

mowisz ze to prostak a jednak artysta... chcesz powiedziec ze ciezko bedzie Ci znalesc wokol siebie wiekszego prostaka ? - kim kolwiek jestes......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Ronn napisał:
beauty napisał:
Makaryna napisał:

BTW
Nie obrazajmy Jasty!

nie przepadam za Czeslawem , ale tutaj sie zgadzam z nim, tez mam takie odczucie, ludzie z wioski stali sie swiatowi.... to widac m.in. a moze przede wszystkim na tym portalu glownie forum...

mowisz ze to prostak a jednak artysta... chcesz powiedziec ze ciezko bedzie Ci znalesc wokol siebie wiekszego prostaka ? - kim kolwiek jestes......

Czekaj aż wróci szofer z warsiawy to dopiero poznasz co to prostak.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Joseph napisał:
no już najwyższa pora aby wrócił goły i wesoły
w białych skarpetach i łańcuchu na szyi
gepard Chester z Warsiawy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
Joseph napisał:
no już najwyższa pora aby wrócił goły i wesoły
w białych skarpetach i łańcuchu na szyi
gepard Chester z Warsiawy

tak jak ty wrociles z hameryki,nawet lancucha nie miales jeno czarne bryle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
KLONXXVII napisał:
Gwoli scislosci:

'nieudacznik swiata' musial UCIEKAC z juesej...

raczej go deportowali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
648 Postów
Jabin Hazo
(Jabin z Hazo)
Wyjadacz
W pierwszej piosence na płycie padają słowa o tej polskiej „bidzie”. I o tym, że winny jest rząd. Czy ty osobiście tak właśnie uważasz? Że siedem lat rządów PO mogło się przyczynić do tego, że ludzie stąd uciekają?

Mozil- Nie mam pojęcia, jaki rząd mógłby tutaj coś zrobić.

Tez nie mam pojecia, jaki rzad moglby cos zrobic,ale wiem co obiecywal siedem lat temu rzad tuska i co znowu obiecuje nowy rzad Kopacz.Jesli nic nie moga zrobic, to dlaczego obiecuja ,ze cos zrobia?
Czyli kto jest winny temu ,ze oni nic nie robia?
Kreca mi sie po glowie rozne odpowiedzi na to pytanie,ale pewnosci nie mam.Chyba winny jest Rydzyk i Kaczynski ,no i pewnie ta anonimowa siedemnastolatka, co nazwala tuska zdrajca,wywiady z ktora leza obok psalmow i nikt nie reaguje.Pewnie Mozilowi chodzilo niebezpieczna bliskosc Psalumu10 ,w ktorym czytamy:

...W pysze swojej powiada występny: "Nie pomści;
nie ma Boga": oto jest całe jego myślenie.
5 Drogi jego układają się zawsze szczęśliwie;
Twe wyroki zbyt są wzniosłe dla niego;
parska na wszystkich swoich przeciwników.
6 Myśli on sobie: "Ja się nie zachwieję;
nie zaznam niedoli w najdalsze pokolenia".
Pe
7 Usta jego pełne przekleństwa, zdrady i podstępu,
na jego języku udręka i złośliwość.
8 Siedzi w zasadzce przy drogach
i niewinnego zabija w ukryciu;
oczy jego śledzą biedaka..

Tak to musza byc oni ,innego wytlumaczenia nie ma.Platforma nic nie mogla zrobic ,ten Macierewicz o strasznych oczach,ktory uwybuchowil samolot w Smolensku ,ktory planowo mial spasc o 8:56 ,a jak sie okazalo spadl o 8:41.To jest naprawde oburzajace.
Dlatego jak tylko w jakims kosciele zobaczycie wywiady z anonimowymi wichrzycielami to reagujcie tak, jak nauczyl was TVN-rechotem i sikaniem do zniczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Jabin z Hazo napisał:
W pierwszej piosence na płycie padają słowa o tej polskiej „bidzie”. I o tym, że winny jest rząd. Czy ty osobiście tak właśnie uważasz? Że siedem lat rządów PO mogło się przyczynić do tego, że ludzie stąd uciekają?

Mozil- Nie mam pojęcia, jaki rząd mógłby tutaj coś zrobić.

Tez nie mam pojecia, jaki rzad moglby cos zrobic,ale wiem co obiecywal siedem lat temu rzad tuska i co znowu obiecuje nowy rzad Kopacz.Jesli nic nie moga zrobic, to dlaczego obiecuja ,ze cos zrobia?
Czyli kto jest winny temu ,ze oni nic nie robia?
Kreca mi sie po glowie rozne odpowiedzi na to pytanie,ale pewnosci nie mam.Chyba winny jest Rydzyk i Kaczynski ,no i pewnie ta anonimowa siedemnastolatka, co nazwala tuska zdrajca,wywiady z ktora leza obok psalmow i nikt nie reaguje.Pewnie Mozilowi chodzilo niebezpieczna bliskosc Psalumu10 ,w ktorym czytamy:

...W pysze swojej powiada występny: "Nie pomści;
nie ma Boga": oto jest całe jego myślenie.
5 Drogi jego układają się zawsze szczęśliwie;
Twe wyroki zbyt są wzniosłe dla niego;
parska na wszystkich swoich przeciwników.
6 Myśli on sobie: "Ja się nie zachwieję;
nie zaznam niedoli w najdalsze pokolenia".
Pe
7 Usta jego pełne przekleństwa, zdrady i podstępu,
na jego języku udręka i złośliwość.
8 Siedzi w zasadzce przy drogach
i niewinnego zabija w ukryciu;
oczy jego śledzą biedaka..

Tak to musza byc oni ,innego wytlumaczenia nie ma.Platforma nic nie mogla zrobic ,ten Macierewicz o strasznych oczach,ktory uwybuchowil samolot w Smolensku ,ktory planowo mial spasc o 8:56 ,a jak sie okazalo spadl o 8:41.To jest naprawde oburzajace.
Dlatego jak tylko w jakims kosciele zobaczycie wywiady z anonimowymi wichrzycielami to reagujcie tak, jak nauczyl was TVN-rechotem i sikaniem do zniczy.

Historia niczego nie nauczyła (narodowcu????) do zmian trzeba dojrzeć, a na to potrzeba czasu....

Rewolucja może?!!=rozbiór podany na tacy....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok