Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia,ja mam wizyte w poniedzialek i potem co 2 tygodnie. Co do skurczy, w sobote mialam ich chyba ze 30. Ale calkowicie bezbolesne. Przelezalam caly dzien. W niedziele mialam juz troche mniej. No i teraz mam kilka razy na dzien. Polozna i fastlege mowia,ze to normalne. Jak nie bola i nie ma ich wiecej niz 5 na godzine,to po prostu macica intensywnie trenuje przed porodem. Ale ja jutro ide do ginekologa prywatnie,to sie wypytam szczegolowo. Tez czasami wariuje przez ten twardy brzuch. Ale powodem tez moze byc duza ruchliwosc dziecka. Przez kopniaki stymuluje skurcze. Julka wariuje mi ostatnio. Wiec to tez moze byc przyczyna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
tysia25 napisał:
dziewczyny a powiedzcie mi-pod koniec ciazy to jak czesto chodzilyscie do lekarza/poloznej?bo ja teraz bylam u poloznej 16 czerwca i kolejny termin dala mi dopiero na 28 lipca,czyli na 12 dni przed terminem porodu.najgorsze jest to ze ostatnio non stop(naprawde,kilka razy na dzien,albo nawet kilkanascie czasami)mam skurcze i znowu czuje ze mala jest tak na dole strasznie.nic mnie nie boli wiec do szpitala nie mam po co jechac bo odesla mnie z kwitkiem a boje sie ze moge zaczac rodzic szybciej.niby to juz 35 tydz.ale jeszcze te 2 tyg.chcialabym wytrzymac,zeby urodzic juz w fizjologicznie zakonczonej ciazy.
A i kasia powiedz-jakdali ci ten epidural to naprawde przestalas tak odczuwac skurcze?jakie to uczucie?czy to cos wogole znaczaco daje?
Aga-a ty masz caly czas te skurcze?jak bys okreslila wysokosc twojego brzucha?bo mi sie wydaje ze moj tak jakby troche mi ''opadl''na dol-co sekunde latam do toalety.za dwa tyg.przyjezdzaja moi rodzice i musze wytrzymac zeby miec z kim kubusia zostawic.mam nadzieje ze oliwia to rozumie

Tysia- daje i to duzo, po 15 min od podania znow wygladalam jak czlowiek ktory potrafi rozmawiac, nawet sniadanie zjadlam ,nastepny porod w przyszlosci tylko z epidiuralem, czulam tylko skurcze parte ale nie tak strasznie bolesnie a i nie mialam problemu z siusianiem zaraz po porodzie normalnie skorzystalam z toalety
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
dziewczyny co to ten epidiurar?? bo zaciekawiło mnie to
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
cześć kochane tak dawno się nie odzywałam ale maleństwo pochłania tyle czasu że szok w nocy wstaje około 5 razy na początku to wyglądałam jak nieszczęście ale teraz jestem już przyzwyczajona do wstawania dziewczyny ja w ostatnim tygodniu ciąży ważyłam 78 kg przy wzroście 69 a teraz już ważę 64 czyli 14 kg mniej a nawet tego nie odczułam, ja bardziej byłam nasączona ta wodą brzuszka już nie mam, tylko delikatnie mi odstaje ale wyglądam jakbym nigdy nie była w ciąży żadnego rozstępu Adaś rośnie jak na drożdżach, fakt dużo je, cycki wreszcie przestały boleć trzymam za Was kciuki i szczęśliwego i nie bolesnego rozwiązania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Aguss - epidiural to znieczulenie miedzy kregi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
no wlasnie aga-mnie to martwi bo ja mam juz kube i co do lezenia w dzien raczej mowy nie ma-a jak juz to z mlodym wiercacym sie obok mnie i czasami to normalnie-moze to smieszne ale naprawde,jak wstaje to sie za krok odruchowo zlapie bo normalnie mam takie wrazenie ze oliwka sama sobie wyskoczy hehe.i jak ide do toalety to jak pokrecona.
no wlasnie z tymi wizytami to ja nie rozumie czemu ja mam miec jeszcze tylko 1 wizyte u poloznej i koniec...to nienormalne!przeciez teraz najwiecej moze sie wydarzyc-mala moze sie odkrecic itp.-mam jeszcze 11lipca wizyte u fastlege i zobaczymy co mi powie.
to mnie kasia pocieszylas-na poczatku mialam mieszane uczucia co do tego ale teraz jak bedzie taka potrzeba to mysle ze na 100%skorzystam.-ja po normalnym porodzie w PL jeszcze 4 godz.po porodzie zaslablam pod prysznicem-wleklam sie na nogach-kobieta ktora sprzatala po mnie sale powiedziala-''a co wy tu swiniaka szlachtowaliscie...''krwi bylo wszedzie,ja to pozniej nie moglam spod paznokci jej wymyc-strasznie duzo krwi stracilam.mysle ze to tez przez ten szalony poscig-szybciej szybciej,jakby to zawody byly.A z epiduralem mysle ze czlowiek tez tak sie nie boi i zmienia myslenie,organizm tak sie nie broni i szybciej moze sie rozciagnac,zeby nie musieli nacinac krocza.(bo mi strasznie mocno naciely).A wlasnie Ewelina,tobie nacinali krocze?bo adas duzy dosc byl.A epidural Agusss to znieczulenie zewnatrz oponowe.Niebo dla rodzacych kobiet heheheehi tu jest ono darmowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja godzine po porodzie poszlam wziac prysznic normalnie i zrobic siusiu .
Nie nacinali mnie ale sama peklam troszeczke, pozniej troche bolalo jak siadalam ale przeszlo
Z tym ze jak odwiedzalismy mala 4 pietra nizej to maz musial mnie na wozku wozic przez jeden dzien na wszelki wypadek zebym nie zaslabla

Ja na poczatku dostalam gaz, pozniej akupunkture ale to nie pomagalo za wiele i blagalam o anestezjologa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
czyli mówicie że dobrze mieć to znieczulenie??
jej jak ja się boje tego wszystkiego okropnie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
mysle ze jest to najlepsza alternatywa na zlagodzenie bolu porodowego-zreszta widzisz jak dziewczyny pisza o tym.poza tym jest to metoda nie inwazyjna dla matki i dziecka-lek nie przedostaje sie do krwioobiegu matki i nie szkodzi dla dzidzi.poza tym eliminujac stres ktory towarzyszy przy rodzeniu bez epiduralu wszystko dzieje sie bardzo spokojnie-masz swiadomosc tego co sie wokol ciebie dzieje-mozesz nawet rozmawiac,co dla mnie jest szokiem bo ja rodzilam bez niczego i o rozmowie to raczej mowy nie bylo heheewydaje mi sie ze jak tyle kobiet z tego kozysta to czemu ja mialabym tego nie zrobic-no chyba ze urodze expresowo i nie bedzie takiej potrzeby-za miesiac sie okazepozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
Monika Wójcik
(Niusia89)
Nowicjusz
Witam wszystkie ciezaroweczki i mamusie czytam was juz od bardzo dawna ale jakos nie mialam okazji napisac mam na imie Monika mieszkam w Oslo od prawie 2 lat mam 21 lat i 2.5 miesiecznego synka Gabriela rodzilam w Oslo na Ulleval miałam znieczulenie zewnatrzoponowe nawet podali mi 2 dawki bo za bardzo nie pomoglo, czulam normalnie nogi i skurcze, potrafilam isc do ubikacji choc raczej trzeba przy tym caly czas lezec, wiec nie wiem czy do konca tak bardzo to dziala no chyba ze ja poprostu jestem inna i gratuluje malych bąbelków
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok