Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
619 Postów
Wyjadacz
ja to sama nie wiem co lepsze pewnie wszystko wyjdzie jak będe już na porodówce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Kasia,boskie to zdjecie Tatus widac,ze szczesliwy Tysia,mnie tez boli brzuch i mam takie klucia w podbrzuszu. Skurcze tez mam czesto,chociaz dzisiaj jakby mniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Oj tatus szczesliwy jest i to bardzo
Ja nie planowalam znieczulenia dopoki nie dostalam takich skurczy ze nie potrafilam wytrzymac, na poczatku jak dostalam gaz i przychodzil bol to odlatywalam... xD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
wy mnie straszcie i ja w ogóle nie dojadę na tą porodówkę;p
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
ewelinka-ja juz raz rodzilam w PL bez wspomagaczy i rzeczywiscie dalam rade-szybko urodzilam,tylko ze szwow to nawet nie wiem ile mialam....napewno z 8 wewnetrznych i kilka zewnetrznych...samo szycie oprocz nacinania krocza bylo najgorsze.sam bol to jak piszesz-jej do zniesienia.ja nie zakladam w 100%-tak,biore epidural i koniec,ale nie wykluczam tego.mysle ze mam dosc wysoki prog bolu i potrafie zniesc duzo ale...zycie pokarze czy porod oliwki tez hehe.
Aga-mi wszyscy mowia ze widac po moim brzuchu ze jest strasznie juz nisko i niedlugo eksploduje hehe.ja ostatnio skurcze mam w zasadzie bardzo czesto.torbe mam juz spakowana bynajmniej...zobaczymy.A wyobrazacie sobie ze pszlam w piatek jeszcze raz zeby spytac sie o te pieniadze za urodzenie dziecka i tym razem kolejna osoba powiedziala mi ze kase dostane dopiero po urodzeniu bo jestem emigrantka a tylko rodowici norwegowie dostaja szybciej..masakra jakas!co prawda i tak mam juz wszystko kupione ale moje plany co do nowych mebli w sypialni musza niestety sie przesunacdo sierpnia.nie wiadomo kogo juz w tym NAV sluchac-kazdy gada co innego...olewam juz to-nie bede wiecej chodzic-jak urodze to zobacze...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
wpierw szczesliwie doczekaj narodzin dziecka a potem mysl o pieniadzach z tego tytulu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
A mi sie juz prawie wszystko udalo kupic. Dzisiaj zaciagnelam meza do sklepu i kupil Juli wszystko na wyjscie ze szpitala. Oczywiscie wedlug wlasnego uznania Ale nic sie nie wtracalam. Cieszyl sie jak male dziecko Tysia,widze,ze Tobie te skurcze przychodza falami. Tak samo jak mi. Pare dni jest gorzej a potem sie uspokaja Ja to mam juz w nosie to. Nie leze i nie oszczedzam sie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
aga-ja oprocz takich drobnostek jak smoczki,butelki,mam wszystko-wyprawke do szpitala wybieral kubus,nie wszystko bo najchetniej chcialby zeby oliwia nosila spioszki w auta ale czesc rzeczy sam wybieral-dumny byl jak nic.A te skurcze to jakas masakra-teraz mam ich coraz wiecej,ale to w zasadzie chyba juz najwyzszy czas-zostaly 4 tyg.do terminu-mi 4 tyg.i 6 dni-chyba ze moj termin tez sie przesunal-ale tego juz sie raczej nie dowiem.
ja tez juz nie przezywam-w sumie nawet gdybysmy teraz urodzily to jest juz w miare bezpieczny czas,choc lepiej by bylo gdyby julka i oliwka zostaly jeszcze chociaz z 2 tyg.zeby urodzic po tym 37tyg.
ostatnio mam strasznie meczace dni-najpierw ten remont,wczoraj spalam doslownie 2 godz.w nocy,musielismy jechac o 4:30(rano) zaprowadzic auto zeby wywiezc je do polski-mielismy jeszcze polskie auto ktorym nie jezdzilismy juz w NO i trzeba bylo cos z nim zrobic wiec wzieli je na lawete wczoraj-kolejny klopot z glowy.jutro zobacze nareszcie ten wozek ktory kupilam i lozeczko-widze ze bede miala szalone popoludnie z rozpakowywaniem hehe
a dziewczyny wy w NO dostalyscie np.herbatke z kopru wloskiego itp.?maja tu cos takiego?a i powiedzcie mi jak to jest z tym pepuszkiem po urodzeniu,bo slyszalam ze niczym tego pepka tu nie smaruja i zostawiaja go tak.w PL musisz przemywac pepuszek zeby nic tam sie nie porobilo-nie wiem czy mama ma mi cos kupic w aptece w polsce czy tu moge cos dostac.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Tysia w aptekach jest taka herbatka z kopru AmmeTe (w rozowym pudelku)
www.etgronnerehjem.no/shop123varer/bilder/thumbs/image_687.jpg
co do pepuszka to ja nie smarowalam niczym i w szpitalu tez tego nie robili i sam odpadl po 10 dniach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
A i to jest herbatka dla mamy karmiocej - nie maja tutaj herbatek dla dzieci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok