Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
13 Posty

(kleopatra86)
Wiking
Hey kasiar12 to mnie teraz na dobre zmartwiłaśwcześniej ktoś na forum napisał że mogą wydać ksero nr personalnego jak się do nich zgłosi. Pójdziemy z tym w Piątek. Troszkę jestem zmartwiona tą sytuacją myślałam że te formalności szybciej załatwimy jeszcze do tego przyjdzie mi za poród zapłacić, a nie po to przyjechałam tutaj...nie chodzi o pieniądze.
Wasz dzidzuś będzie miał obywatelstwo za pewne norweskieWidziałam wasze zdjęcia są śliczne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Kleopatra86 a kiedy wysylalas dokumenty o pozwolenie itd ? bo jestem ciekawa?
ja nawet dostalam list wywiadowy- zeby napisac wszystko o swojej rodzinie, jak sie poznalismy, jak wygladal slub, kto na nim byl itd. i nawet o to czy zgadzamy sie na testy genetyczne na ojcostwo...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja na pepuszek nie uzywalam nic, sam odpadl po 11 dniach i nic sie nie dzialo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(kleopatra86)
Wiking
Kasiar12 kochana o pozwolenie się starałam UDI jakieś 6 tyg temu przyleciałam dosłownie na 4 dnirejestrowałam się przez internet na ich stronce i z tym wydrukiem a także paszportem i aktem ślubu w wersji unijnej wybraliśmy się do nich. W okienku na informacji odebrałam od nas te papiery skserowała i tyle. Po tygodniu papierek był w skrzynce to się nazywała ekspresowe załatwienie sprawy. Gorzej jest z tym nr personalny na razie czekam kilka dni i już jajko zniosę- codziennie zaglądam do skrzynki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Dziewczyny,ja nie mialam takich problemow z numerem personalnym. Wszystko dostalam w jakies 2 tygodnie. Tyle,ze to bylo 4 lata temu. Ale za to teraz mam sajgon. Bo zmienialam nazwisko po slubie, ale i tak dalej wszystko jest na stare. Mam nowe dokumenty na nowe nazwisko, ale w systemie dalej funkcjonuje pod starym. Wszedzie nosze akt slubu tlumaczony na norweski
A ten octenisept faktycznie jest dobry. Nie wiem czy na pepek ale na pewno wyprobuje jak bedzie taka potrzeba. Kleopatra86, ale jednak idz zapytaj o ten numer. Moze akurat Tobie sie poszczesci i zalatwisz cos szybciej I tego Ci zycze Tysia, Ty to masz szczescie z transportem Ale dobrze,ze masz wszystko takie jak powinno byc
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja wysylalam 2-3 dni po tym jak przylecialam... i nadal czekam
a powiedz mi Twoj maz tu pracuje?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
My juz tyle razy dzwonilismy i ciagle nam odpowiadaja ze jeszcze nasza sprawa nie zostala rozpatrzona ... u nas jeszcze sprawa jest taka ze jak nie dostane pozwolenia i nr to musze wracac do PL... a maz tu jeszcze studiuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty

(kleopatra86)
Wiking
Mój mężuś jest już w Norge 6 latjuż przywykł do do tego systemu zaklimatyzował się. Chcieliśmy by nasza księżniczka się tu urodziła ale z dnia na dzień powątpiewam w słuszność naszej decyzji. Nic w Piątek pójdziemy do jordmor i może mnie przyjmie na świadczenie zdrowotne mojego męża albo coś takie.
Aga31 ty szczęściaroPrzejdziesz się po tych wszystkich instytucjach z aktem małżeństwa i będziesz miała wszystko załatwione
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
No to widzisz Ty czekalas 2 tyg. na pozwolenie a moj maz rodowity Norweg i mam straszne problemy ... mala juz ma obywatelstwo norweskie i akt urodzenia.
Tak wiec Ty pewnie dostaniesz szybciej nr niz ja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
kasiar12 napisał:
... mala juz ma obywatelstwo norweskie i akt urodzenia.

śliczniutka ta mała i jak mądrze patrzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok