Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
ja z synkiem mialam lozeczko bez opuszczanego boku i teraz sie zcwanilam hehe-jeszcze jak dzieciatko jest maluskie to nie ma problemu-gorzej jak opuscisz dno-wtedy kregoslup boli i ciezko nawet niunie wlozyc do lozeczka jak np.uspisz ja na rekach.A z tymi meblami to lux masz-a wy z mezem jestescie juz na swoim czy jeszcze wynajmujecie?bo my niestety musimy jeszcze troche kasy podciagnac zeby moc sobie pozwolic na swoj domek(ja jestem tu od roku a maz od 2 lat),ale juz bym chciala-w PL mamy swoja polowke domu i tego mi tu brakuje-swoich ''smieci'',aczkolwiek kobieta od ktorej wynajmujemy dom jest naprawde super-nie robi problemow z niczym.
Teraz bylismy w Jysk i kupilismy jedna komode-fajna,taka z 4 szufladami i 2 szafkami-dalismy 2000nok-juz czesc rzeczy oliwki do niej wsadzilismy-jeszcze chcialabym kupic taka komode z przewijakiem i mi starczy.
wole unikac teraz tych molochow sklepowych bo pozniej jestem nie do zycia-zwlaszcza teraz-za to moj synek uwielbia takie miejsca,a szczegolnie te w ktorych mozna dostac jakies autka-najlepiej chodzilby do brio i ringo codziennie hehe.A mi sie chyba remont odwlecze bo dzis ten czlowiek jeszcze nie przyszedl...nie lubie takiego czegos-jak sie umawia to powinien przyjsc.moze wpadnie pozniej,zobaczymy.dzis ide do NAV-mam nadzieje ze uda mi sie cokolwiek dowiedziec.pozdrawiam rowniez
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia,sprawdzilam to lozeczko i jest lipa niestety. Nie ma opuszczanego boku. No nic,jakos bede musiala sobie dac rade. My tez dalej wynajmujemy. I mysle,ze jeszcze z rok tak bedzie. Ja juz mam firme 4 lata, ale moj maz dopiero 1 rok. A wczesniej to albo mial prace albo nie. Ale tez wynajmujemy od fajnej rodzinki norwegow. Mieszkamy tu juz prawie 3 lata i nigdy nie bylo zadnych problemow. Tyle,ze jestesmy jedynymi polakami na dzielnicy. I jakos wszyscy sa dobrze nastawieni do nas Mamy spore mieszkanie ,3 pokoje + salon z kuchnia+taras i kawalek ogrodu. Teraz remontujemy wszystkie pokoje,ale wszystkie rachunki ida do nich wiec tak jakby oni to robia. Tzn. placa za materialy a za robocizne juz musimy my sami. Ale tato robi mi to za darmo,wiec w sumie nie odczuje tego finansowo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
napewno dasz sobie rade-ja tez dalam wczesniej.u nas jest podobnie-tylko ze moj maz pracuje caly czas a ja z racji tego ze mamy juz 1 dziecko pracuje baaardzo malo-w zasadzie ta praca to bardziej na zabicie mojego czasu niz jakis konkretnych wplywow gotowki do budzetu rodzinnego.to super ze tak w sumie za free macie remont!my mamy niestety tylko 2 sypialnie-jedna ma kubus a druga my-no i oczywiscie salon i kuchnia,lazienka.tarasu nie mamy niestety-za to ogrod duzy i zamkniety-czyli kuba moze brykac bez obawy ze wpadnie pod samochod.narazie oliwka bedzie z nami w sypialni,a pozniej to sie zobaczy.
bylam dzis w NAV-kobieta zadzwonila gdzie trzeba i obiecali wplacic na konto kase jak najszybciej-mam nadzieje ze jeszcze w tym tyg.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Super zdjecie Jaka slodka ta Zuzka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
ewelina gratuluję Adasia właśnie za 2 dni wracam do norwegii bo teraz siedzę w polsce i dowiedziałam się że mój mąż zmienił pracę. tak więc ja wracam do kraju po pordzie bo nie ma potrzeby abym kwitła w norge. bardz się ztego powodu cieszę ale również i matwię bo nie wiem jak te wszystkie sprawy papierkowe pozałatwiać. co ze szczepieniami dziecka i w góle. najlepiej t bym chciała urodzić wyrobić paszport i jak najszybcie wracać. może ktoś wie c pwinnam załatwić krok po kroku ppokolei najpierw w norwegii a potem w polsce? chdzi o akty urodzenia paszporty lekarza i inne.gdzie pójść i co załatwać... czuję się pogubiona......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
kasia-ale słodziaki!!!!!i te cudowne kocieta i Zuzanka!a co to za rasa tych kotkow?bo ja tez je uwielbiam(gorzej z moim mezem)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Syberyjskie od naszej znajomej bylismy w odwiedzinach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
no przepiekne!jak bylam jeszcze w polsce to chcialam kupic sobie wlasnie kotkasyberyjskiego ale one mialy taka bardziej siwa masc-ale ze wyjechalismy do NO to zrezygnowalam.chcialbym jakies zwierzatko-jakiegos pieska albo kotka,ale to za duza odpowiedzialnosc-przy naszej ciaglej migracji kot by chyba sobie z tym nie poradzil.moze kiedys,jak bedziemy mieli juz swoj dom to pomysle o tym,ale narazie moge pomarzyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
dziewczyny a powiedzcie mi-pod koniec ciazy to jak czesto chodzilyscie do lekarza/poloznej?bo ja teraz bylam u poloznej 16 czerwca i kolejny termin dala mi dopiero na 28 lipca,czyli na 12 dni przed terminem porodu.najgorsze jest to ze ostatnio non stop(naprawde,kilka razy na dzien,albo nawet kilkanascie czasami)mam skurcze i znowu czuje ze mala jest tak na dole strasznie.nic mnie nie boli wiec do szpitala nie mam po co jechac bo odesla mnie z kwitkiem a boje sie ze moge zaczac rodzic szybciej.niby to juz 35 tydz.ale jeszcze te 2 tyg.chcialabym wytrzymac,zeby urodzic juz w fizjologicznie zakonczonej ciazy.
A i kasia powiedz-jakdali ci ten epidural to naprawde przestalas tak odczuwac skurcze?jakie to uczucie?czy to cos wogole znaczaco daje?
Aga-a ty masz caly czas te skurcze?jak bys okreslila wysokosc twojego brzucha?bo mi sie wydaje ze moj tak jakby troche mi ''opadl''na dol-co sekunde latam do toalety.za dwa tyg.przyjezdzaja moi rodzice i musze wytrzymac zeby miec z kim kubusia zostawic.mam nadzieje ze oliwia to rozumie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok