Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8929 Postów
Maniak
.-13-02-2011...12:35...ostatnia notatka w Moim dzienniku pokładowym pojazdu czterokołowego Skoda-Felicia ....

..WITAM W OSLOooooooo!!!!!!!!!!!!...

----------------------------------------

DOJECHAŁEM...CAŁY NA CIELE...czy natomiast na umyśle cały , to już inksza ...inność...
A TU CO ....!!!...OSLO...zasypane śniegiem prawie po pachy....
Na mojej ulicy , auta w pół metrowych zaspach ...szok totalny... .

Na forum również jakoweś zmiany...
Jakiścik..." Conie'ktion" wali po oczach , tak ...jak by ,nie było innego znaku graficznego , do podkreślenia rangi Moda...

STARA GWARDIA I BEZ TEGO WIE , KTO I DLACZEGO TUTAJ RZĄDZI....

...ECH IDĘ ODREAGOWAĆ STRESY podróży ...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
HEJjjjj....

INFORMACJA ....
.......................LAST MINUTE ...

ZA PARĘ GODZIN .... OKOŁO.... 03:00 .../-TRZECIA W NOCY /... -19-02-11...
RUSZAM DO ...ÅLESUND...

JEŻELI KOMUKOLWIEK JEST PO DRODZE ,TO ZAPRASZAM , MOGĘ ZABRAĆ TYLKO JEDNĄ OSOBĘ ... Z BAGAŻEM OCZYWIŚCIE...

KOMPUTER MAM OTWARTY DO DRUGIEJ W NOCY ... ,ZABIERAM Z OSLO I PO DRODZE- E6 -NA DOMBÅS....

informacja tylko na>>> prywatne wiadomości<<<...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
I OTO PROSZĘ PAŃSTWA
MINĘŁO... 20000... DWADZIEŚCIA TYSIĘCY ....WEJŚĆ... NA ...
MÓJ PRZYGŁUPI ...STREJKOWY ...TEMAT....

Dziękuję Wszystkim za tak aktywną prace ...
Temat Ten został założony ...DZIEWIĘĆ MIESIĘCY I TRZY TYGODNIE...TEMU .
A DOKŁADNIEJ ...29...Kwietnia ...2010r.... i tak to się kula do dzisiaj ...
Co prawda , częstotliwość wejść , nie jest imponująca niemniej jest zadowalająca...
I OBY TAK DALEJ...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
..........................................................................................................................................................................................................................................................................
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To jest tak zwana czarna gruba KRECHA...

A teraz do rzeczy...:

Ktoś gdzieś tam w Norge...

Z Nudów a może i innej przyczyny ...po przeczytanym anonsie oferującym pracę ...
Zajrzał do... gulsidera ... do skatelister...
pomyślał oddzwonił ...umówił się z gościem i pojechał w Norge szukać... Innego ...Lepszego ...BYTU...

I CO...!? .
Ano po przyjeździe i wstępnych oficjałkach ...
- Dostał kwaterunek...
- Dostał pełne , ..FULL.. sorty robocze z Nadrukiem firmy w której ma pracować .../JUŻ TYDZIEŃ PRACUJE/...
- Dostał zapewnienie , że góra dwa dni i będzie Umowa o pracę ...kontrakt na kwaterę ....
I CISZA .... jak to w Norweskich górach , po śnieżnej burzy... .

Z jednej strony GOŚĆ MA PRACĘ... chodzi codziennie do firmy na rzecz której został podnajęty...
Ma full wypas , ubranie firmowe...
- NIE MA NATOMIAST ....UMOWY ZE STAWKĄ ZASZEREGOWANIA...OBOWIĄZUJĄCĄ AKTUALNIE W BUDOWNICTWIE
- Nie ma kontraktu na kwaterę...oraz nie wie ile Ona ..ta kwatera będzie kosztować...

Nie jest w stanie porozmawiać z kimkolwiek bo nikt nie odbiera telefonów...

Ma co prawda Tim Listę podpisaną przez majstra z firmy do której jest podnajęty ...
oraz ma zapewnienie iż praca jest całkiem legalna... i forsa za Luty wpłynie napewno na Jego konto...

I CO TEN GOŚĆ MA TERAZ ZROBIĆ...!?? .

Zapraszam do dyskusji Osoby , które coś konkretnego wiedzą o takich przypadkach z ŻYCIA , tak własnego jak i zasłyszanego...
Wszystkie Opcje są honorowane....
Zgłoś wpis
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Ja podobnie miałem :

dwa tel. i podróż do pracy (umowę dostałem na email jak już pracowałem), timelista ustna i zapłacili tak jak się umówiliśmy.
Była to co prawda umowa o dzieło, wykonać prace w czasie w jakim mi to pasuje.

edit:tyle że do każdego przypadku trzeba indywidualnie podchodzić i zdać się na własną intuicję co by się nie nadziać.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Witam wszystkich ciepło .... i...słonecznie w... O S L O.. .

CHA...cha...cha...

Właśnie zawitałem do tego Znamienitego Miejsca w Norge...!!!...
I od ...12: 45... zatruwam tak cenne...miejskie...powietrze...
Co prawda dosłownie na parę godzin ...
Niemniej jestem cały i w skowronkach...

Ech ....życie...MOJE...

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
...CO MIŁE I PRZYJEMNE BARDZO SZYBKO SIĘ KOŃCZY ...
Takie wrednowate te życie...

Wybyczyłem się za trzech , napiłem za dwóch ,a wracać wychodzi , że będę Sam...

Czas pakować manatki i w drogę do Tjørvågen...

Co prawda to tylko 600km i do pracy mam na 7:30 niemniej , przedwczoraj koło Dombås , była
taka zamieć , że trzy godziny , jechałem z szybkością 5km/t.

Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
...D O T A R Ł E M...
Co prawda z drobnymi przygodami , jednak cały...
I to jest najważniejsze...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
...A rachityczny śnieg dalej sobie leniwie prószy ... i prószy...i prószy...i....i...i... ... ... ...
I powolutku , zaprószył Wyspę aż po uszy... no może do połowy osi w Mojej Skodzinie...
Za to ode rana , Świeci pięknie Słoneczko... i jest Cudnie ech... Aż sie chceoglądać to wszystko przez te szwedzkie okienko...
A tu czas się zbierać , bo Marzec się kończy , i trzeba coś poszukać by Swój Byt ździebełko polepszyć ,ewentualnie nie za dużo stracić...

Jednymi słowy znowu szukam pracy...
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Jakiś chochlik wkradł się do Mojego bazgrolenia i głodny , połknął cały esej...ech...
Tylko szczątki pozostały...

Coś ostatnio Mi nie za bardzo się układa...

Ciekawe dlaczego , tak się w około Mnie dzieje...
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok