Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Hej dziewczyny, ja nie nadazam z produkcja mleka, a mala chce wiecej, dzis dostala rano + 30ml NAN i poszla spac, w nocy jadla co godzine... ja tu ja karmilam a pozniej pompowalam i tak w kolko xD... myslalam ze cos mnie trafi... zmeczona jestem strasznie ale trudno, dzis bede probowac karmi- podobno pomaga .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
kasiar wyobrazam sobie ze napewno jestes i to potwornie zmeczona bo nie dosyc ze mala karmisz to jeszcze to odciaganie a mala co godzine sie budzi na karmienie musisz zacisnac zeby i to prztrwac moj maly odpukac budzi sie na jedzonko ale co 3 h i mi maz pomaga bo narazie nie chodzi do pracy a tobie kasiar ktos pomaga?????? wiesz o tym ze powinna wypoczywac trzymaj sie bedzie dobrze nie dzis to jutro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
ja Aga miałam coś takiego: jak zaszłam w ciążę to zadzwoniłam do swojego fastlege żeby umówić się na wizytę i wszystko było juz ustalone. dzień przed wizytą zadzwonił do mnie i powiedział że jest chory i że może mnie przyjąć jego kolega, ja za bardzo nie chciałam ale on powiedział że to bez znaczenia więc się zgodziłam. I to właśnie ten jego kolega wypełniał mi kartę pobrał tylko mocz, bo mówił że w razie czego to mój lekarz będzie pobierał mi krew. Jednak za kilka dni zadzwonił mój fastlege że mogę chodzić na wizyty do położnej(helsestasjon) które znajduje się bardzo blisko mojego domu więc zaczęłam chodzić do niej, no i tak to wszystko wyglądało. A wcześniej wcześniej byłam jeszcze prywatnie u Polaka, który robił mi USG , cytologię i badania krwi ale te badania to były odnośnie żelaza, nic na temat tych chorób.I papiery od niego też miałam.
I właśnie ta moja położna widziała wszystkie te badania i że ona się nie skapowała że nie mam tak ważnych badań krwi. Jutro dzwonię jak malutki się nie urodzi bo się na nich zdenerwowałam na tych pacanów. Także widzisz jak to u mnie było skomplikowane
a ta Pani w szpitalu była bardzo miła a tak się zdenerwowała na tych lekarzy że szok, nas poklepała i powiedziała że teraz to oni mają problemy i to spore listy jutro będzie wysyłać więc dopiero sie towarzystwo zdziwi
Ja czuje się wspaniale żadnych skurczy, nic co by Adasia popychało do przodu ale już niedługo szkrabka przytule
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Maz mi pomaga, problem w tym ze mala to "corcia mamusi" i nie chce jesc z butelki od taty ,wiec tata przygotowuje mleczko, jedzenie dla nas . Mi dzis znajomy przywiezie karmi z polski mam nadzieje ze cos ruszy
Mala tez sie budzi na jedzenie, po po 8 zjadla 70ml, a po 11 - 50ml.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
Ewelinka ja tak jak inne dziewczyny mialam robione te wszystkie badania na wizycie u mojej lekarki,ale jestem w szoku ze polozna tego nie sprawdzila,bo mikazano miec to przy sobie i jak szlam na wizyte do poloznej to ona sprawdzala wyniki tych badan.Ja na twoim miejscu poszlabym do przychodni,umowila sie z lekarzem rodzinnym i na spokojnie powiedziala mu ze musze miec te badania-zrobia ci je,ty bedziesz spokojna i tak jak Aga na drugi dzien bedziesz miala wyniki.Nie bedziesz sie stresowac i wogole.
A mi jest juz coraz ciezej-ostatnio to wogole jakos nie bardzo sie czuje-caly czas jakos mi slabo,mimo tego ze upalow u nas nie ma.nie wiem...mam nadzieje ze mi to przejdzie.
Martynka-masz cudownego synusia!!!!
ide na spacerek z moim malym przystojniakiem bo nudzi sie totalnie,a mi tez sie przyda dźwignac 4 litery z kanapy hehe.trzymajcie sie wszystkie!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Ewela, to teraz wszystko jasne niestety. Niedosc,ze fastlege nawalil to i polozna tez jakas do kitu.
Babeczka w szpitalu nie kazala Ci sie martwic,bo wie,ze mozna to wszystko zalatwic bardzo szybko. Mam nadzieje,ze jutro wszystko sie wyjasni. Stres Ci nie jest do niczego potrzebny. Trzymaj sie kobietko Tysia,z tym spacerem to dobry pomysl Ale moj mezus niestety w pracy. Maluja teraz domy, a lalo przez kilka dni, wiec jest bardzo do tylu. Teraz nadrabia, bo ma nastepne terminy. W ogole latem, to nie za czesto go widuje A Julka ma znowu okresy aktywnosci. Daje mi niezle popalic. Jak mnie czasami kopnie pod zebro,to tylko skakac pod sufit Kasia,pewnie zapomnialas co do sen. No ale coz,taka nasza rola. Czego sie nie robi dla dzieci Trzymam za Ciebie kciuki A po za tym,to fajnie,ze mala duzo je. Szybko nadgoni i nie bedzie widac,ze przyszla troszke wczesniej na swiat Podrowionka babeczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
ojj,ja pamietam jak kubussie urodzil jaki szok przezylam-nagle wszystko sie zmienilo.wiadomo,kazda przyszla mama jest teoretycznie do tego przygotowana ale w rzeczywistosci jest'' troszke'' inaczej.ja i tak mialam dobrze,bo kuba nie mial kolek i tez w miare normalnie budzil sie w nocy-byl bardzo spokojnym dzieckiem.ludzie mowia ze zazwyczaj drugie dziecko jest przeciwienstwem pierwszego-mam nadzieje ze to tylko przesady nie majace nic wspolnego z rzeczywistoscia
mnie oliwka tak kopie juz z jakis tydzien-normalnie nie moge czasami,co ona w tym brzuchu robi.A moj mezus dzis pojechal do pracy,teraz bedzie w srode i pozniej na weekend-jest kierowca wiec ja tez nie mam go codziennie w domu;(.
Aga,tak juz mysle o porodzie i strasznie nie chcialabym przenosic ciazy-moglabym juz urodzic po 37 tyg.-to i tak z medycznego punktu jest donoszona ciaza-tym bardziej ze bedziemy rodzily w lato i tak jak ewelina bedzie nam ciezko te kolejne dni znosic.U mnie dzis zaczal sie 33 tydz.-jeszcze teoretycznie 8 tyg.-za 3 tyg.bede miala u siebie rodzicow-juz nie moge sie doczekac-zeby pogoda dopisala tylko,bo dosc mam mokrych spacerow i siedzenia w domu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
kasiar12 odpowiednikiem polskiego Karmi jest tu vørterøl, ja najbardziej lubię Ringnes, bo jest mniej gorzkie. Piłam na karmienie i naprawdę pomogło, gdy miałam zastój mleka.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Probowalam ale az tak specjalnych efektow nie widzialam, moje karmi niestety nie dojechalo, znajoy stwierdzil ze byloby najdrozsze piwo w moim zyciu (150zl na lotnisku oplata) ale za to kupilismy MALT- wyciag z chlodu jeczmiennego (to co w skladzie karmi jest) i po jednej szklance - doznalam szoku... dzis odciagalam max. 35ml, a po wypiciu tego prawie 100ml (narazie zyciowy rekord haha)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
no kochane jestem troszke spokojniejsza dzwoniłam dzisiaj do położnej i jutro ide na te badania krwi poprostu zapomniała sprawdzić czy posiadam takie badanie jak do jutra nie urodzę to pójdę ale mówiła że oni na miejscu mogą mi to zrobić więc mam już to wszystko gdzieś przez nich tylko się nastresowałam i mojego biednego syneczka również
no już mi mija 3 dzień po terminie, wczoraj był ostatni termin porodu jaki wyznaczyła mi pani położna z polski Adaś tak kocha mamusi brzuszek że nie ma zamiaru go opuszczać
w piątek przylatuje moja kochana mama z teściową i troszkę sobie odpocznę od gotowania mamy nadzieję że Adasiek urodzi sie do piątku a może czeka na babcie??
wiecie juz nie wierzę w to że seks, czy spacery czy cokolwiek działa na wcześniejszy poród wszystko wypróbowane i nic ale czekam i nie pospieszam go widocznie jeszcze nie czas
Tysia już niedługo zobaczysz jak zlecą te tygodnie ale naprawde okropne jest to czekanie ja już czekałam 3 tyg przed terminem a tu psikusa maleństwo robi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok