Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
NO NARESZCIE HEHE!teraz w koncu mozesz ucalowac Adasia od kazdej ciotki z ''mojej norwegii''hehe.Ale wywolali ci porod czy samo przyszlo?no i powiedz nam jak masz sile o tym mowic hehejak bylo-dlugo sie meczylas?buziaki dla Adasia a dla mamy sily i wytrwalosci.trzymajcie sie!!!Aga to tak najblizej terminu to zostalysmy chyba tylko my....masakra
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Witajcie dziewczyny
Ewelino przyjmij rowniez gratulacje ode mnie chociaz zawitalam na te forum po raz pierwszy.Zycze zdrowka i cierpliwosci .Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Wiem ze Aga jest w 33 tygodniu a Ty tysia25 jesli mozna spytac ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
dziękujemy za gratulacje wody odeszły mi o 6 rano w sobotę, tak przypuszczałam że to wody bo mokro między udami się zrobiło aha dziewczyny dwa dni wcześnieśniej słyszałam w organizmie tak jakby bulgotanie w szpitalu byłam o 6.30 a urodziłam o 14.30 skurcze na początku były nie za bardzo bolesne ale coś czułam oj później się nasilało... myślałam że się wykończę ale żadnego znieczulenia nie brałam tylko na początku ten gaz(bo później to ta maska mnie denerwowała) samą główkę czułam między nogami 20 min przed wypchnięciem Adasia ale dziekuje Bogu że mąż był ze mną bo niesamowite było jego wsparcie z bólu beczałam a on mnie tak wspierał że wiedziałam że dam radę a jak synuś wyskoczył to oboje w bek poród odbierała mi położna i jedna pani która później mierzyła maluszka opieka dziewczyny jest super połozna wycałowała mnie i powiedziała że byłam bardzo dzielna i tez mnie wspierała
wyszłam wczoraj o 15.00 a dzisiaj mam takie zakwasy że normalnie rąk nie można wyprostować dziewczyny wszystko da się przeżyć ale trzeba uzbroić sie w cierpliwość i dużo dużo wytrwałościkarmie piersią choć niesamowicie boli a mleka tyle że mam wrażenie że cycki mi wybuchną Adaś większość czasu spi budzi się jak chce jest, zrobi kupkę lub chce sobie odbić także jak macie pytanka to dopowiem na wszystkie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Ciesze sie Ewela,ze tak latwo Ci to poszlo. To nagroda za te stresy No tak Tysia,teraz to my jestesmy nastepne Kakariki, my z Tysia mamy termin na ten sam dzien A tak po za tym,to przyzwyczailam do tych twardnien brzucha. Chyba tak musi byc. Szyjka w niezmienionym stanie od 2 miesiecy,wiec po prostu mam zwykle skurcze Braxtona-Hicksa. Czuje,ze Julka mi fika fikolki w brzuchu. Musze isc na usg,zeby sprawdzic gdzie ta mala wiercipieta ma teraz glowe I tak ogolnie sprawdzic stan wod,lozysko i cala reszte. Wybieram sie niedlugo na zakupy. Musze pokupowac malej cala wyprawke. Jakos do tej pory uwazalam,ze to za wczesnie. Ale teraz czuje juz coraz mocniej zblizajaca sie godzine zero
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
hej kakariki-serdecznie witamy!ja wlasnie od poniedzialku zaczelam 34 tydz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
aga-ja czuje to samo cisnionko co ty.dzis nawet jak zobaczylam na forum ze ewela urodzila to wyjelam torbe zeby sie spakowac w razie czego hehe-glupia jestem.A co do wyprawki to ja juz czesc rzeczy kupilam-ale to w tamtym tyg.wiec tez nie za szybko-mam juz poprasowane i poukladane.dzis kupuje wozek i znajomy wezmie nam go ciezarowka do mojego miasta wiec super bo nie musze martwic sie tymi procedurami pocztowymi co do tak duzych gabarytow paczki.
Bardzo podoba mi sie twoje podejscie ewelina-dzielna babka jestes!!ja tez tak uwazam,ze wszystko da sie przezyc!inaczej nie planowalabym 2 dziecka.A ja jakos Aga ostatnio nie czuje tych skurczy-albo juz tak sie do tego przyzwyczailam.Godzina zero zbliza sie nieublaganie-jeszcze tylko 6 tyg.!!kolezanki smieja sie ze fajnie gdybym przenosila dwa dni-to oliwka urodzilaby sie 08.08.2011-prosta data,ale ja wolalabym wczesniej..
moj synus oddal nawet dzis dla siostry swoje pieluszki flanelkowe-a to jest juz cos bo swoje pielusie skrzetnie chowal przed wszystkimi-teraz stwierdzil ze juz ich nie chce bo ''duzi chlopak jestem''i oliwka bedzie lulac z nimi-moj slodziak kochany
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Anna Kutela
(anka2912)
Wiking
Witam dziewczyny od niedawna zagladam na forum i postanowila napisac. Jestem w 37 tygodniu na 100% bedzie chlopiec ktory daje mamie popalic od samego poczatku ale juz niedlugo .Ewelina gratyluje jestes dzielna i trzymaj tak dalej grunt to myslec pozytywnie jak to moja polozna mowi a przyszle mamusie pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Nasza Zuzanka dzis skonczyla miesiac! - ale ten czas szybko leci ]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Kasia,faktycznie ten czas szybko leci. Juz minal miesiac. A wydaje sie,ze pare dni zaledwie. Ale widze,ze Zuzanka ladnie rosnie. I z dnia na dzien coraz ladniejsza
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok