Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia, na to wlasnie licze. Mam nadzieje,ze moj organizm sie madrze zachowa i jakos to pojdzie Ale tez znam siebie. W sytuacjach kiedy cos sie dzieje,po prostu zapominam o wszystkim i nie przejmuje sie. Wiec jakos to bedzie Tysia, a jak tam z Twoimi skurczami? Bo mi dokuczaja czasami. Raz mam nawet 12 dziennie, a potem tylko 1. Wczoraj wlasnie mialam tylko 1 i bylam szczesliwa. Ale dzisiaj rano chyba z 5 i to w krotkim czasie. A teraz jest spokoj. Nie wiem od czego to zalezy. Jak bylam w Polsce 4 dni to nic nie robilam. Lezalam tylko i troche polazilam po sklepach. No i mialam ten twardy brzuch dosyc czesto. A wczoraj pracowalam przez caly dzien. Nalazilam sie z 10 godzin i tylko 1 raz mnie zlapalo. Nie wiem o co z tym chodzi. Chyba tak musi byc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
wiesz co -mi jakos ostatnio przeszlo-mam skurcze ale nie czesto-jakos oliwka mnie oszczedza hehe.ja to juz nie moge sie doczekac kiedy bede miala ciaze i porod za soba-ogolnie nie czuje sie az tak nalana i grubasna w tej ciazy ale juz chcialabym wrocic jednak do dawnego stanu uzywalnosci hehe.juz wiecej maluchow nie planujemy z mezem wiec mysle ze to moja ostatnia ciaza.czytalam ze jezeli chodzi o antykoncepcje to nie ma tu w NO problemu-jest duzo tabl.tych samych co w PL.ja uzywalam plastrow evra i tez tu jest wiec sie ciesze bo glowy do tabl.to ja zuuupelnie nie mam.
16 czerwca kolejna wizyta u poloznej-cos czuje ze mala chyba jakos dziwnie ulozyla mi sie w poprzek bo kopie mnie ostatnio tylko po bokach i tak mi boki rozciaga...nie wiem,zobaczymy.Jejku-to juz 33 tydz.bedzie-masakra!bardzo szybko ta ciaza mi schodzi.a teraz powrot do obowiazkow-ide mojego malego krolewicza do wyrka wygnac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Mnie w Polsce ogolili w szpitalu, żenująca sytuacja. W Norwegii przed porodem ogolił mnie mąż bo nie sięgałam, a za trzecim razem z lusterkiem zrobiłam to sama Niemniej nie wymagają, jak już pisałam.
A co do antykoncepcji, to na pierwszej wizycie po połogu u lekarza rodzinnego zaraz lekarz pyta jakie zabezpieczenie się planuje. Do wyboru tabletki, spirale i wazektomia dla faceta. My z mężem wybraliśmy to ostatnie rozwiązanie, już tutaj o tym pisałam. Jest najlepsze i najtańsze, jeśli nie planuje się więcej dzieci. My mamy troje i już nie planujemy. Koszt to ok. 1200 nok (za zabieg nic, ale płaci się za dezynfekcję sali i opatrunki), trwa 20 min., można zrobić w przerwie na lunch No i nie obciąża kobiety! W końcu to my chodzimy w ciąży, rodzimy, karmimy, wychowujemy, to niech chociaż facet weźmie na siebie antykoncepcję, no nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tysia,to masz fajna corcie Musze pogadac ze swoja niech tez mi da troche spokoju. Niby to nie jest uciazliwe, ale jak mam ich wiecej niz 10 to sie martwie. Gama, z ta antykoncepcja dla meza to jest ciekawy pomysl. Ale co by moj na to powiedzial to nie wiem Ale zapytam Moja Jula caly czas glowa w dol. Czuje kopniaki wysoko,krecenie siie tak po srodku i mniejsze pukniecia raczek po bokach. Wczoraj to ja za nozke zlapalam No prawie, ale czulam zarys stopki Wiem juz nawet kiedy dokladnie spi,czuwa i jest aktywna. Latwo wiec sprawdzac ilosc ruchow. Ja mam wizyte teraz w poniedzialek. Ale chodze normalnie do przychodni ,do fastlege. Moze z nastepnym bede chodzila tez do poloznej. Bo mnie to jeszcze czeka nastepna ciaza. Oczywiscie jak nam sie uda. Jakos wszystko przychodzi do mnie pozno w zyciu. Ale lepiej pozno niz wcale I dobrze,ze mieszkam tutaj,bo tu nikt na mnie nie patrzy jak na ufo, z powodu tak poznej pierwszej ciazy Tysia, ja tez nie roztylam sie jak stodola ale tez marze juz do powrotu do formy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
no a ja dziewczyny puchne coraz bardziej a jeszcze te upały chciałam żeby było ciepło ale taki upał jest okropny naprawdę współczuje Wam że będziecie musiały jeszcze troszke pochodzić z dziewczynkami w brzuszku mąż się ze mnie śmieje że moje nogi wyglądają jak u flinstonów może znacie jakieś zabiegi które mogą troszkę ściągnąć tej opuchlizny?
mój Adaś nie daje za wygraną, a na dodatek to żadnych skurczy wizytę mam 9.06 ale mysle że już wyjdzie ten mały brzdąc i dodam wreszcie zdjęcie na MN
bardzo sie cieszę że tu golenie nie jest obowiązkowe, bo napewno nie czułabym się super a i widzicie miałam się właśnie pytać o lewatywę ale mnie wyprzedziłyście i teraz wiem wszystko
mam nadzieje kochane że zacznie się coś u mnie dziać i wreszcie o czymś innym napisze a mój pierwszy termin to jest na 6 czerwca czyli już w poniedziałek więc może....
buziaki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
hejka dziewczyny musze sie pochwalic ze mam slicznego synusia norbert 3 700 i 50 cm urodzony 31 maja o 11 45 urodzony przez cc bo lezal sobie posladkowo poszlam na cesarke we wtorek a juz w piatek mnie wypuscili tylko 3 dni polozyli mnie z polka w pokoju takze bylo weselo polozne tez fajne nieumiem norweskiego ale jakos sie dogadalam ale tez sa poslkie polozne takze w szpitalu bardziej mi sie podobalo niz w szpitalu w polsce a teraz leze z synusiem w domku wszystko mnie boli a o karmieniu piersia nie wspomne niewiem kto to wymyslil boli jak cholera ale zaciskam zeby moze mi sie uda przetrwac ten trudny okres pozdrawiam wszystkie mamcie i zycze powowdzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
MARTYNKA, Gratuluje synka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
no Martynka gratulacje ale Ci dobrze a teraz życzę cierpliwości
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
ode mnie tez gratulacje wielkie martynka-twoj norbert wazy prawie tyle samo co moj kuba jak sie rodzil-kuba mial 3740 i 54 cm.wlasnie slyszalam ewelina ze w oslo jest tragiczny upal-ja mieszkam w sogn of fjordane i my tu narazie o upalnym sloncu marzymy-mam nadzieje ze szybko przyjdzie bo deszczu mam juz dosc.
a na opuchniete nogi-hmm..ponoc lezenie z uniesionymi nogami pomaga,moczenie ich w letniej wodzie i czesty wypoczynek.wiem ze w PL sa specjalne zele chlodzace dla stop np.perfecta mama ale tutaj nie wiem czy cos takiego jest.ewelina musisz myslec pozytywnie-to juz tylko ostatnie dni,dasz rade!!!jestesmy z toba hehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Martynka gratulacje!! ja caly czas czekalam na smsa od Ciebie i sie nie doczekalam

my nadal w szpitalu jestesmy, a co do karmienia piersia to ja umieram z bolu, mala mnie tak juz poranila, narazie uzywam zakladek az sie zagoi wszystko!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok