Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Martynka gratulacje!! ja caly czas czekalam na smsa od Ciebie i sie nie doczekalam

my nadal w szpitalu jestesmy, a co do karmienia piersia to ja umieram z bolu, mala mnie tak juz poranila, narazie uzywam zakladek az sie zagoi wszystko!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
kasiar bylam w oplakanym stanie a twoj numer zapisalam w fonie polskim ktorego nie wzielam do szpiatala wiec z gory sorka i trzymaj sie cieplo i cierpliwosci ja tez walcze z cyckami i juz mam dosyc tak to boli ze juz nie wyrabiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Martynka, gratulacje!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja teraz mam nakladki bo mi zaczely krwawic, sa strasznie popekane, mala bez nakladek jadla wiecej (ale tez podawali jej mniej mleka) . Moze w tym tyg. wypisza nas do domu , mala miala maly kryzys ze wzgledu na szczepienia ale juz jest ok
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Az sie boje tego karmienia. Niby to takie naturalne, a stwarza tyle problemow. Mam nadzieje,ze Julka nie mnie troche oszczedzi Kasia, a Ty wiesz czemu szybciej urodzilas? Byl jakis konkretny powod? Pytam,bo swietnie sie czulas. A ja musze sie przyznac,ze tez sie nie oszczedzam teraz. Funkcjonuje normalnie mimo tych cholernych twardnien brzucha. Ostatnio zauwazylam nawet,ze mam ich wiecej jak nic nie robie. I przyznam,ze chcialabym donosic do 38 tygodnia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
dziewczyny jak tak czytam to zastanawiam się nad tym karminiem piersią jestem już zaopatrzona w razie czego na nakładki i na żel na bolące brodawki ale i tak chyba bym chciała karmić piersią bo to podobno zdrowsze
dziewczyny czy wy też macie suchą skórę?? bo ja strasznie na rękach i czasami strasznie swędzi no i zaczęły mi się skurcze ale rąk i nóg a i co najciekawsze jak mnie czasem ściśnie na półdupkach to boli jak cholera i jakie głupie uczucie bo nie mogę się wtedy ruszać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
zaopatrzylam sie w nakladki na masci do sutek itp ale mam taki nawal pokarmu ze nic nie pomaga masakraaaaaaaaaaaaaaa a kasiar jak urodzilam corke to tez mi tak poranila sutki ze krwawily itp masakra wspolczuje ale ja mialam tego przyczyna taka ze mala nieumiala mi ssac sutka z otoczka tylko samego sutka bo mialam za krutki jezyk ale tego nie zauwazyli w szpitalu tylko dopiero jak miala pol roku to je nacieli jezyczek i bylo juz ok ale dlugo jej nie karmilam tylko 2 tygonie bo wlasnie jak tobie poranila mi tak sutki ze sie poddalam mam nadzieje ze tobie lepiej pojdzie pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja sie czulam bardzo dobrze, brak przyczyny w pt przed porodem bylam u lekarza i wszystko bylo ok... a w sobote rano mi brazowy sluz zaczal leciec.

My moze z mala w srode lub czwartek wyjdziemy na zasadzie NAST (mala wyjdzie z sada i dopoki sie nie nauczy ciagnac sama) ja pokarmu narazie nie mam za wiele , mam nadzieje ze sie pojawi wiecej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Tak podejrzewalam,ze bez przyczyny. Chciala juz wyjsc do mamy i taty . Dobrze,ze juz Jestescie blisko wyjscia do domu A z tym karmieniem, to ja nie wiem co zrobie. Jak bedzie mnie ranic do krwi, to chyba przejde na butelke. A moze w ogole nie bedzie chciala pic mojego mleka. Moja siostra nawet nie chciala patrzec na mamy piersi. Mleka tez nie chciala,wiec moja mama przestala sciagac i zaczeli ja karmic humana. Zadna krzywda jej sie nie stala. Wyrosla i jest zdrowa Na wszelki wypadek mam kupiony zestaw butelek.Co bedzie to bedzie Ewelina, ja mam sucha skore. Mozna pisac po niej. Nigdy tak nie mialam, ale teraz kupuje czerwona neutrogene i pomaga. Na brzuch to mieszam dodatkowo z oliwka i nie mam jeszcze zadnego rozstepu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Ja sie troche obawiam tego "nast" ale tu pielegniarki mowi ze wiekszosc rodzicow zabiera maluszki na tej zasadzie, pielegniarka bedzie przyjezdzac co 2 dzien, na sprawdzanie i rozmowy . Wole ja miec w domu niz sie stresowac w szpitalu, a oddech juz ustabilizowany. Ja czekam na zwiekszenie laktacji teraz... dostalam krem od pielegniarek na poprawe stanu sutkow i jest lepiej, bo nakladki mala ssie fajnie, ale pozniej traktuje je jak duzy smoczek a najlepsze bo normalnych smoczkow nie chce (ma 3 rozne )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok