Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

1549 Postów

(aga31)
Maniak
Kasia,gratuluje slicznej coreczki A jak ona slodko spi Ja na swoja Jule musze jeszcze poczekac pare tygodni. Ale na razie mam remont w domu i wszystko jest powywracane. Nic nie moge znalezc. Do tego ta koszmarna pogoda. Nie ma czym oddychac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
Zuzanka jest przepiekna!!!!ja juz coraz bardziej nie moge sie Oliwki doczekac!a z ta pogoda to znowu u mnie jest na odwrot-caly czas pada deszcz...wczoraj bylo sloneczko a dzis od samego rana znowu leje!aczkolwiek zdaje sobie sprawe ze jak dla mnie to lepiej bo taki ciagly upal pod koniec ciazy jest wykanczajacy!aga a twoja Julka tez tak strasznie juz cie kopie-bo moja mala to czasami jakby z brzucha wyjsc normalnie-az mnie boli...co to bedzie dalej?hehe...jeszcze 8 tyg....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Dzieki dziewczyny !!

Ja mam problem, nie mam sily meczyc sie z karmieniem malej, strasznie mnie boli i ona sie denerwuje... zastanawiam sie nad podawaniem odciagnietego mleka przez butelke... co o tym mysliscie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
hej kochane ja jeszcze w domku dzisiaj byłam na wizycie u położnej i powiedziałą że glówka jest bardzo nisko także może sie zacząć lada chwila ale ta ,,lada chwila'' trwa za długo
Kasiar12 ja bym na twoim miejscu zrobiła tak jak piszesz, czyli odciągałabym mleczko i podawała z butelki. Jęsli u mnie będzie równie podobnie to napewno nie będę się męczyć, bo nie dość że Ty już nie możesz wytrzymać to jeszcze twoja córeczka się denerwuje. Karmienie kojarzy mi się z czymś przyjemnym więc... napewno zastanowiłabym sie czy dalej zaciskać zęby i karmić piersia? a i zgadzam sie z dziewczynami Zuzia jest śliczna pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Kasior12 kup sobie kapturki na piersi i karm przez nie. Można je kupić również w norweskich aptekach. Ja tak karmiłam synka przez ponad 7 mies.. To dużo lepsze niż odciągarka, z nią też mam doświadczenia, lista minusów: jak dziecko spróbuje picia z butelki, to nie będzie chciało piersi, odciąganie bywa bolesne i jest czasochłonne (ja cały dzień miałam temu podporządkowany), poddasz się dość szybko. Plusy kapturków: nadal karmisz piersią, nie odciągasz, a pierś jest osłonięta, maluch nadal musi się namęczyć, żeby mu poleciało, nie ma więc obawy przekarmienia, nie marnujesz czasu, nie podporządkowujesz dnia odciąganiu, mleko masz w piersi, kapturek w torebce i jesteś mobilna. same plusy.
dziecisawazne.pl/kapturki-laktacyjne/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
Kasior12 piękną macie córeczke.Popieram gamę28 nie powinnaś tak lekko się poddawać.Ja wykarmiłam 2 maluszków,syn bardzo ranił mi sutki trwało to 2 tygodnie,krew leciała ale to tylko z początku bolało jak zaczął jeść.Z córką kupił mi mąż w aptece maść droga ale skuteczna bardzo żadnych podrażnień,było super.Przez nakładki było mi vbardzo nie wygodnie,żle się z nimi czułam,ale może akurat u Ciebie będzie dobrze.A co do butelki to Filipowi dawałam też herbatki do picia i cyca też ciągnął,Maja też piła herbatki i mleko odciągałam nie było problemu zaczął się dopiero jak skończyła 4 miesiące to nie chciała cyca w ogóle i zaczęłam dawać mleko w proszku.Życzę powodzenia,zdrowia i cierpliwości
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
kasiar zrobisz jak uwazasz i jak ci wygodnie wiem co przechodzisz bo mialam to samo przez tydzien plakalam z bolu jak karmilam malego z jedej piersi mi synek jadl a z drugiej nie bo niemogl mi zlapac sutka z otoczka tylko lapal samego sutka bo mialam nawal pokarmu cyce jak mleczarnia az sie poddalam i z jednej piersi go karmilam a z dugiej sciagalam i dawalam z butelki.az do wczoraj bo wszystko juz sie unormowalo i je mi z obu piersi butelke mogalm odstawiac.a jak ty sie denerwujesz to wiadomo ze dziecko tak samo sie denerwuje i po co to komu dlatego ja bym sciagala i dawala z butelki i zobaczyla co dalej moze wylecza ci sie sutki i wrocisz do kramienia piersia a jak nie to trudno.z moja corka tez mialam przeboje tak mi poranila sutki ze karmilam ja tylko 2 tygodnie z piersi ale z bolu nie wytrzymalam i jak miala 2 tygodnie sciagalam pokarm i dawalam z butelki.powodzenia zycze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
U nas kapturki sie nie sprawdzaja, mala nie potrafi wyciagnac nawet 5 ml... dalam jej butelke ale tez miala problem z ssaniem, wiec co sie dziwic ze ma problem z cycem...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
i dodam jeszcze ze uzywalam masci kapturkow itp i nic nie pomagalo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
malutka jest wczesniakiem to nie dziwie sie jej ze nie ssie przez kapturek pewnie niema na to sily dosyc ze sutek poraniony to wyciagnij go jeszcze przez jakis silikon
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok