Dziękuję.Uwielbiam szukać smaków z dzieciństwa,jedząc potrawy przyrządzone wspominać,czasy i ludzi.Dużo smaków wiąże się z tradycją i wspomnieniami.
A u nas tradycja to rzecz święta, szczególnie ta wigilijna i wielkanocna,na stole ma być tradycyjnie, smacznie, kolorowo i tak jak nas - dużo. W swoim życiu spotkałam dwie osoby, których zawsze radosna, choć jakże żmudna praca w kuchni wieńczona była ulotnymi – bo zjadanymi arcydziełami. Oto one: Moja ukochana babcia, i tata .Pamięć o tym, czego dokonywali w kuchni, czym nas karmili, według zbieranych z pokolenia na pokolenie przepisów jest ciągle żywa. Są z nami w pozornym przedświątecznym rozgardiaszu. Siedzą z nami przy świątecznym stole, bo miłość jest zawsze silniejsza od śmierci. Wszystkie o nich wspomnienia znamy na pamięć, ale nie może ich nie być.I to wszystko za sprawą potraw którymi nas karmili,które pokochaliśmy i do których lubimy wracać.
Zapraszam wklejajcie swoje przepisy, na pewno będzie nam raźniej poznawać nowe smaki,uważam że dobry kucharz umie korzystać z tradycji i współczesności
A u nas tradycja to rzecz święta, szczególnie ta wigilijna i wielkanocna,na stole ma być tradycyjnie, smacznie, kolorowo i tak jak nas - dużo. W swoim życiu spotkałam dwie osoby, których zawsze radosna, choć jakże żmudna praca w kuchni wieńczona była ulotnymi – bo zjadanymi arcydziełami. Oto one: Moja ukochana babcia, i tata .Pamięć o tym, czego dokonywali w kuchni, czym nas karmili, według zbieranych z pokolenia na pokolenie przepisów jest ciągle żywa. Są z nami w pozornym przedświątecznym rozgardiaszu. Siedzą z nami przy świątecznym stole, bo miłość jest zawsze silniejsza od śmierci. Wszystkie o nich wspomnienia znamy na pamięć, ale nie może ich nie być.I to wszystko za sprawą potraw którymi nas karmili,które pokochaliśmy i do których lubimy wracać.
Zapraszam wklejajcie swoje przepisy, na pewno będzie nam raźniej poznawać nowe smaki,uważam że dobry kucharz umie korzystać z tradycji i współczesności
