A ja dziś zrobiłam bułeczki ze szpinakiem i serem feta według przepisu znalezionego w norweskim czasopiśmie: 
1 kg maki białej, 400 g razowej, 2 łyżki soli, 50 g drożdży, 6 łyżek sezamu, 600 ml kefiru, letnia woda. Drożdże rozpuścić, połączyć wszystkie składniki, wyrobić i zostawić na trochę do wyrośnięcia. Potem rozwałkować, nałożyć szpinak, ser feta pokruszony i pokrojona paprykę, posypać dowolnymi przyprawami, potem zwinąć jak typowy zawijak, pokroić na szerokość ok.2 cm i takie pokrojone poukładać na papierze do pieczenia na płasko i upiec aż się lekko zabrązowi.

1 kg maki białej, 400 g razowej, 2 łyżki soli, 50 g drożdży, 6 łyżek sezamu, 600 ml kefiru, letnia woda. Drożdże rozpuścić, połączyć wszystkie składniki, wyrobić i zostawić na trochę do wyrośnięcia. Potem rozwałkować, nałożyć szpinak, ser feta pokruszony i pokrojona paprykę, posypać dowolnymi przyprawami, potem zwinąć jak typowy zawijak, pokroić na szerokość ok.2 cm i takie pokrojone poukładać na papierze do pieczenia na płasko i upiec aż się lekko zabrązowi.