Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
najlepszym rozwiązaniem będzie wyposażyć gabriela i arturnora w konie , zbroje i piki
gabriel jeżeli jeszcze jast w oslo to na głównym deptaku będzie piękny pojedynek
Zgłoś wpis
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ale sprawiedliwości musi stac sie zadość. Pierwszy pojedynek w Oslo, na ziemi i klimacie Artura, potem u Gabriela, gdzie zimno. A na koniec proponuje Bergen, pojedynek podsumowujący w deszczu
Potem grzane piwo u Endiego na chacie, chwalił sie ze ma łądne widoki z okna wymiarach 20 x 20 cm

a oto widok z okna Endiego:
Zgłoś wpis
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
k....a aż wyjrzałem przez okno !! byłem w szoku czy hilton nie ma jakiej kamery u mnie
a niech się pojedynkują i w bergen .....na koniec opatrzymy rany i na browara
a ty Hilton może zaczniesz poprawnie w końcu pisać mojego nicka ......masz tu coś na utrwalenie pamięci i za tą fotkę
.
.
Zgłoś wpis
1 Post

(test2)
Wiking
Polski Kodeks Honorowy (znany też jako Kodeks Boziewicza) - publikacja z 1919 r. dotycząca zasad postępowania honorowego, a w tym odbywania pojedynków, autorstwa Władysława Boziewicza. W Polsce międzywojennej podstawowy dokument (choć oczywiście pozaprawny) regulujący te zasady.

W Kodeksie daje się zauważyć próbę uwspółcześnienia zasad dotyczących pojedynków. Za osoby "honorowe" tzn. zdolne do pojedynku uważa się nie tylko szlachtę, ale również osoby z wykształceniem co najmniej średnim lub wykonujących zawody twórcze, a także sprawujących ważne funkcje społeczne

A poza tym znów się poskarży, oj nie ładnie, nie ładnie

Ot i cała prwda.
Zgłoś wpis
1 Post

(Hilton)
Wiking
czyli Gabriel spełnia kryteria, bo jest twórczy. Tworzy budowle, sprawuje wazną funkcje spoleczną - jest uzytkownikiem najbardziej poczytnego z portali dla Polaków w Norwegii.
Zgłoś wpis
1 Post

(test2)
Wiking
Brawo!!!
Cenię tak świetne poczucie humoru
Zgłoś wpis
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ja to poważnie pisałam.
Zgłoś wpis
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
A ten cudny pagórek na fotce to nie Fløyen przypadkiem... ?
Zgłoś wpis
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to wszystko się mało liczy . przecierz ogólnie wiadomo że gabriel po kądzieli pochodzi w prostej lini z rodziny hrabiowskiej .
to chyba wystarczy żeby mógł założyć zbroje . a piką będzie machał jak chorogiewką
Zgłoś wpis
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Katarzyna napisał:
A ten cudny pagórek na fotce to nie Fløyen przypadkiem... ?
ten cudny pagórek to ulriken . przypadkiem . jest tam wyciąg przypadkiem
Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok