Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Już jest! Polsko-norweski

Kalendarz 2025

Sprawdź
Autopromocja
185 Postów
Angelika Mojak
(Angela22)
Stały Bywalec
Co jest Waszym zdaniem must have do własnego studia fotograficznego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
orime
(orime)
Początkujący
To już zależy od rodzaju fotografii. Fajnie to opisał scott kelby w swoich książkach. Np fotografując 1 osobę w zupełności wystarczy 1 lampa, którą ustawiasz w zależności od tego, co chcesz uzyskać. Dopiero, gdy totalnie opanujesz pracę z jedną, dokładaj drugą, np na kontrę na włosy.
I tak. Np "dostałem" studio w którym są obecnie 4 lampy plus jedna moja. Na każdej zamontowane inne modyfikatory, a i tak korzystam z jednej mojej z softboxem 90 i ewentualnie dokładam drugą jak mam więcej osób. Np ostatnio miałem w studio 14 osób i 3 podpiąłem dopiero jak ustawiliśmy wszystkich nq raz i to tylko na doświetlenie tła.
Oczywiście, jeśli chcesz mieć 10 lamp i świecić wszystkimi na raz, to możesz. W końcu to twoje zdjęcia. Natomiast gdybym ja miał coś obecnie dokupować, mając wszystko co niezbędne, to postawiłbym na dodatki. W sensie nietypowe krzesła, stolik, zabawki dla dzieci, dodatki do sesji okolicznościowych. Chcesz kupić tła np świąteczne i jeśli ich nie uzupełnisz w ciekawy sposób, to będzie 1000 kolejnych takich samych zdjęć co w sieci.
Do fotografii produktowej często polecana jest cyklorama fotostudio360.com/studio-perfecta-360/ Jak tutaj.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
185 Postów
Angelika Mojak
(Angela22)
Stały Bywalec
Hej, czy platformy obrotowe sprawdzają się przy większych produktach, np. meblach albo sprzęcie elektronicznym? Czy są jakieś ograniczenia co do ich wagi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
miralsa
(miralsa)
Wiking
Na stronie fotostudio360.com/platformy-obrotowe/ znajdziesz różne opcje – od mniejszych platform do drobnych przedmiotów, aż po takie, które mogą udźwignąć nawet kilkadziesiąt kilogramów. Używam platformy obrotowej do fotografowania krzeseł i lamp – działa bez zarzutu, a efekty 360° wyglądają bardzo profesjonalnie. Warto zwrócić uwagę na średnicę platformy, żeby produkt się na niej zmieścił, i sprawdzić maksymalną nośność, żeby uniknąć problemów.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok