Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
Karol.Ky napisał:
Wacek1 napisał:
Karol.Ky napisał:
Yatsek napisał:
Wacek1 napisał:
Yatsek napisał:
stoi u mnie cala butla absyntu ale boje sie..... i tak stoi sobie juz od wakacji chyba...

Jak masz mineralke i cukier to chetnie pomoge

poluje juz od roku na takie urzadzenie do palenia cukru... podobne do lyzeczki, ale z dziurami.... jak zdobede zestaw absyntowca to moze dam sie namowic na otwarcie flaszeczki....

Olaboga!!! przy absyncie cukru nie palimy!!!! to tylko wymysł do filmu z Johny Deppem.
Woda zimna prawie zmrożoną, taka lejemy na cukier uprzednio umieszczony na łyżeczce, a łyżeczkę na szklaneczce z odpowiednia ilością absyntu, powolutku lejemy na cukier, aż się zacznie rozpuszczać i powoli kapać do trunku.

Mylisz sie Karolu. sa 2 sposoby picia absyntu Jeden francuski i ten opisales, oraz czeski z paleniem cukru

Wiem,ze jest kilka, ale czeski jest wymyslem XX w. Trzeci z podgrzanim na lyzeczce duktu z woda i dodanie do absyntu.

To bez znaczenia, kiedy wymyslony, pewnie pierwsza piolunowke pito bez dodatkow. Wazne jest "misterium" i zabawa.
Zgłoś wpis
84 Posty
pol pot
(polpot)
Początkujący
A najwazniejsze,zeby sie najebac !
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
HA .... Ha ... ha ... !!! .
---
Dzięki ... wackowi ... został usunięty cały temat ....
---
No nie mogę .... !!! .

---
Tak to prawda w oczy Kole ...
---
mały człowieczek ...

CHAMSTWO ...!
Zgłoś wpis
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
gabriel napisał:
HA .... Ha ... ha ... !!! .
---
Dzięki ... wackowi ... został usunięty cały temat ....
---
No nie mogę .... !!! .

---
Tak to prawda w oczy Kole ...
---
mały człowieczek ...

CHAMSTWO ...!

Dzieki wackowi... pewnie jestem adminem ORMO czuwa

www.google.com/imgres?imgurl=http://1.bp...CD0Q9QEwAQ&dur=1

Upss, admin nie pozwala tworzyc fotki?! Proponuje gabi, abys sobie otworzyl w innej zakladce
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Wacek1 napisał:
Dzieki wackowi... pewnie jestem adminem:laugh: ORMO czuwa

Kto ciebie tam wie ... DWULICOWA KREATURO ...
Zgłoś wpis
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
gabriel napisał:
Wacek1 napisał:
Dzieki wackowi... pewnie jestem adminem:laugh: ORMO czuwa

Kto ciebie tam wie ... DWULICOWA KREATURO ...

A kto tu niedawno blagal, by pozwolono mu wrocic na forum z ktorego go wypieprzono?
Nie masz zadnych hamulcow i jestes jak ten dross, laugh:

Jestes pijak i zlodziej, bo kazdy pijak to zlodziej.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Wacek1 napisał:A kto tu niedawno blagal, by pozwolono mu wrocic na forum z ktorego go wypieprzono?

A możesz przytoczyć ten Post w którym wyczytałeś takie rewelacje !?
---
Rozumiem iż to o tym pijaku , to znasz z Autopsji ...!
---

Zgłoś wpis
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
gabriel napisał:
Wacek1 napisał:A kto tu niedawno blagal, by pozwolono mu wrocic na forum z ktorego go wypieprzono?

A możesz przytoczyć ten Post w którym wyczytałeś takie rewelacje !?
---
Rozumiem iż to o tym pijaku , to znasz z Autopsji ...!
---

Tak, to nie pijak tylko LOSER czyli rowniez ty durniu
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
Co prawda Dzisiejsza Niedziela ma się Ku Końcowi ...
---
Niemniej ...
---
WIELKI TYDZIEŃ DOPIERO SIĘ ROZPOCZYNA ...
---
Trochę nudnych wiadomości ... :

Wielki Tydzień w Kościele katolickim rozpoczęty ...

Dziś, w Niedzielę Palmową, w Kościele katolickim rozpoczyna się Wielki Tydzień.
Od 1986 r. w Niedzielę Palmową obchodzony jest Światowy Dzień Młodzieży.

Liturgia tego dnia jest pamiątką uroczystego wjazdu Jezusa do Jerozolimy .
Pięć dni przed Jego ukrzyżowaniem.
Jak podają Ewangeliści, zgromadzone wówczas tłumy rzucały na drogę płaszcze,
gałązki oliwne i palmowe wołając:
"Hosanna Synowi Dawida: błogosławiony, który przychodzi w imię Pańskie".

W Polsce Niedziela Palmowa nosiła także nazwę Niedzieli Kwietnej, bo zwykle przypada w czasie gdy pokazują się pierwsze kwiaty. W Niedzielę Palmową po sumie odbywały się w kościołach przedstawienia pasyjne. Za czasów króla Zygmunta III istniały zrzeszenia aktorów-amatorów, którzy w roli Chrystusa, Kajfasza, Piłata, Judasza itp. chodzili po miastach i wioskach i odtwarzali misterium męki Pańskiej.

Zwyczaj święcenia palm pojawił się w Kościele w XI wieku. Palmy w Polsce zastępują często gałązki wierzbowe z baziami. Po ich poświęceniu zatyka się je za krzyże i obrazy, by strzegły domu od nieszczęść i zapewniały błogosławieństwo Boże. Wtykano także palmy na pola, aby Pan Bóg strzegł zasiewów i plonów przed gradem, suszą i nadmiernym deszczem.
Zgłoś wpis
8929 Postów
Maniak
... ŚWIĘTA Wielkanocne W NORGE ...

Dla wielu Norwegów święta wielkanocne zaczęły się już w piątek przed Niedzielą Palmową
i trwać będą aż do poniedziałku po Wielkanocy.

Korzystając z dobrej pogody wyjechali oni na narty lub na urlop do ciepłych krajów.
Z roku na rok coraz więcej osób zostaje jednak w domu i spędza święta z rodziną.

Påskekrim
"Wielkanocne kryminały" (Påskekrim) to prawdziwy norweski fenomen. Poziom czytelnictwa należy w Norwegii do jednego z najwyższych na świecie, a świąteczne, wolne dni są doskonałym czasem na lekturę lekkiej literatury. Półki w księgarniach uginają się od tytułów w rodzaju "Czarny cyrk", "Martwy kilometr" czy "Dziewczyna, która bawiła się ze złem".

Choć i tu widać zmianę. Coraz więcej osób zamiast książki wybiera telewizję, która w czasie świąt pokazuje seriale detektywistyczne i filmy szpiegowskie. W Oslo odbywa się również popularny wśród fanów muzyki metalowej festiwal Inferno, gromadzący największe gwiazdy tego mrocznego gatunku.

Zgłoś wpis

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok