slawek1978 napisał:
Nie narzekam jak to BiZi pisze tylko opisałem swoje spostrzeżenia o które pytała jedna Pani.
A Norwegia ... dała mi to samo co pewnie tobie .... KASE i tylko KASE.
A ja mam pomysł jak wrócić sobie z tą KASA do kraju i otworzyć wlasny biznes.
Wypowiadasz się jako osoba płci męskiej.
Ja mam żone która ze wzledow zdrowotnych nie jest w stanie nauczyć się norweskiego.
Przekonala się o tym dopiero tutaj, ale nawet jesli nie.
85% dziewczyn, kobiet POLEK które przebywają w Norwegii trudnią się sprzątaniem.
Myślisz że robią to bo lubią ... nie jest to jedyna mozliwa dla niech praca.
Faceci mogą robić wszystko, a Nasze kobiety .. myślisz czasami o nich czy jesteś zadumany sam w sobie.
1. Prowadziles wczesniej biznes w PL? podejrzewam, ze nie, skonczy sie kasa i wrocisz do Norge....znam wielu co tak mowilo i robilo jak ty....
2. Oczywiscie te dzewczyny mowia po norwesku i maja wyksztalcenie lepsze niz zawodowe......podstawowe?
.....
a w Polsce pracowaly w biurach, bankach i kancelariach, prawda?
. Znajac zycie, w Polsce byly bezrobotne, bez szans na prace za wiecej niz 1000 zl, bo brakowalo wyksztalcenia i kwalifikacji....Po drugie, NAWET jezeli ktoras ma wyksztalcenie i zawod, ktory pozwoli jej tutaj zajac jakies lepsze stanowisko a bariera zazwyczaj jest nieznajomosc jezyka, wtedy ida sprzatac, ale chodza tez do szkoly i ucza sie pilnie jezyka, po 2 latach intensywnej nauki, szukasz pracy w swoim zawodzie, i jest duza szansa ze znajdziesz
. Po trzecie, zadna praca nie hanbi....licza sie ambicje
Nie narzekam jak to BiZi pisze tylko opisałem swoje spostrzeżenia o które pytała jedna Pani.
A Norwegia ... dała mi to samo co pewnie tobie .... KASE i tylko KASE.
A ja mam pomysł jak wrócić sobie z tą KASA do kraju i otworzyć wlasny biznes.
Wypowiadasz się jako osoba płci męskiej.
Ja mam żone która ze wzledow zdrowotnych nie jest w stanie nauczyć się norweskiego.
Przekonala się o tym dopiero tutaj, ale nawet jesli nie.
85% dziewczyn, kobiet POLEK które przebywają w Norwegii trudnią się sprzątaniem.
Myślisz że robią to bo lubią ... nie jest to jedyna mozliwa dla niech praca.
Faceci mogą robić wszystko, a Nasze kobiety .. myślisz czasami o nich czy jesteś zadumany sam w sobie.
1. Prowadziles wczesniej biznes w PL? podejrzewam, ze nie, skonczy sie kasa i wrocisz do Norge....znam wielu co tak mowilo i robilo jak ty....
2. Oczywiscie te dzewczyny mowia po norwesku i maja wyksztalcenie lepsze niz zawodowe......podstawowe?

a w Polsce pracowaly w biurach, bankach i kancelariach, prawda?