Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Hej dziewczyny

u nas też obrzydliwie, koszmar jakiś... szaro i mgliście, pada deszcz, wszystko sie topi i spływa i na plusie stopni 5. Protestuje przeciwko takiej pogodzie, szczególnie w weekend!
chyba nie pozostaje nic innego jak się wziąć za obiad

Kasiar - sprytnie

a mój mąż też marudzi, ze jak siedze w necie to nie słysze co on mówi, hihihih

Heh- moje wykształcenie i zawodowe doświadczenia raczej ciężko będzie mi tu wykorzystać, no chyba, że do perfekcji opanuje język... No, ale przecież wszystko jest możliwe ))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Natalia P
(Natalia1625)
Początkujący
witam wszystkie nowe mamusie, ja jak narazie nie pisze tu za czesto, czytam za to wszystkie wasze rady i podpowiedzi, ktore sobie na wzajem udzielacie i staram sie wszystko zapamietac, ale jak bede miala problmy, dylematy i pytania to bede pisac pewnie czesciej, moj maz tez czesto cos do mnie mowi gdy czytam forum, i dziwi sie za tak sia zaczytac mozna,ale naprawde mozna)tyle ciekawych rzeczy sie tu dzieje.
Gdy poznalam mojego meza bylam po pierwszym roku studiow, on juz tu pracowal, potem przyjezdzalam tu na krotkie okresy, trocha pracowalam w wakacje, namawial mnie bym zostawila studia zostala tu i pracowala, ale ja sie uparlam, i tak przez kilka lat studiowalam, latalam w ta i spowrotem, latem pracowalam, obrona co prawda sie przesunela o pond rok, bo dla mnie napisanie calej tej pracy bylo jakies takie skomplikowane, masakra normalnie, juz bym nie chciala tego przechodzic jeszcze raz, ale koniec koncow sie udalo wrocilam po obronie i za pierwszym razem sie udalo i mamy nasza malenka, ktora przyjdzie na swiat w czerwcu)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Natali,pisz,pisz, a nie tylko czytaj,hi,hi
Bylas po paczke? Jak tam Inga? Szaleje w brzusiu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Natalia P
(Natalia1625)
Początkujący
Aga bede pisac , za chwilke jedziemy na zakupki, i odbiore paczke, nie moge sie doczekac by zobaczyc co tam nam wyslalas.
Oj Ingusia szaleje, pierwsze ruchy poczulam dopiero w 21 tyg, teraz zaczal sie nam 23 i juz coraz czesciej i mocniej czuje jakj sie kreci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
No to super
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
491 Postów
Dobrochna AS
(lady_dosia)
Wyjadacz
Natalia1625 śliczne imię wybraliście, też się nad nim zastanawiałam ostatecznie jednak została Ida
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
73 Posty
Aneta Kubacka
(anetak24)
Początkujący
Ja zastanawiam sie co ja bede robiła w Norwegii, narazie nieznam języka, angielski jak musze to mówi i się dogaduje. Chciałam w Polsce zrobić sobie jeszcze masaż shantala, bo przy dzieciach się przydaje. I myślałam o szkole rodzenia w Polsce ale w Norwegii nie wiem, a nie chce już w domku siedzieć.
Miłej soboty Wam życze zaglądać będe napewno. Już obiad zrobiłam i posprzątałam też więc luz mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
anetak24 ,na poczatek moglabys pomagac swiezo upieczonym mamuskom Ja np. bym skorzystala z Twojej wiedzy Oglosisz sie na portalu i moze znajda sie chetne Niestety nie wiem jak wyglada rynek pracy tam gdzie bedziesz mieszkac. Ale ucz sie norweskiego. Moze praca w przedszkolu? Pewnie jest wiele roznych mozliwosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
177 Postów
Stały Bywalec
Hej mamuski powiedzcie mi w jakiej kolejnosci zalatwiac papiery dla maluska? Mam juz norweski akt urodzenia wiec teraz moge juz paszport zalatwiac? Czy najåierw musze zameldowanie i pozwolenie na pobyt? No i drugie pytanie: zapisywalyscie swoje maluszki do przedskola? Slyszalam ze im wczesniej sie zapisze tym wieksza szansa ze sie dostanie miejsce...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
AK83 , no to teraz po paszport Potem rejestracja(po staremu pozwolenie na pobyt)i potem meldunek Ja nie zapisywalam Julki,bo nie bede jej jeszcze posylac do przedszkola. Dopiero jak skonczy 2 latka. Co do zapisow,to wlasnie teraz sie to robi. Najwieksze prawdopodobienstwo,ze dziecko dostanie miejsce.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok