Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

,, - Norwegia

Czytali temat:
ROBERT ..... (1430 niezalogowanych)
7 Postów
krystian b
(krystian30)
Wiking
witam wszystkich
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
262 Posty

(oppenheimer)
Stały Bywalec
Serio jestes inżynierem?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
krystian b
(krystian30)
Wiking
tak jestem inż. jakości
po zarządzaniu i inż. produkcji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
37 Postów

(fomfny1)
Nowicjusz
Panie inżynier, ciężko się czyta Twój post. Chyba najdłuższe zdanie świata przeczytałem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
58 Postów
Mariusz Mariusz
(rodziu81)
Nowicjusz
Ciężko cokolwiek doradzić. Jak dla mnie brak konkretnego doświadczenia popartego kilkuletnim stażem oraz poszukiwanego w Norwegii, nie wspominając o braku znajomości języków. Norwegia szuka albo wysokiej klasy specjalistów z uwagi na wysokie koszty zatrudnienia pracownika (jakieś fabryki, gdzie potrzebni są słabo wykwalifikowani pracownicy czy proste usługi biznesowe które można wytransferować za granicę - sporo takich centr jest w Polsce zwyczajnie "wyrzuca" się poza Norwegię) albo prostych wyrobników, jak sprzątaczki, opiekunki, kelnerki , kierowcy, budowlanka itp., bo ktoś te prace na miejscu musi wykonać, które to niestety miejsca pracy zazwyczaj są już zajęte. Szanse na znalezienie pracy raczej 0.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów
Michal Lozicki
(krefes1)
Stały Bywalec
Moge Cie tylko przestrzec przed naszymi rodaczkami, którzy strugaja biznesmenow w norwegi. Nie daje sie nabrac na ich obiecanki i zlote góry. Właśnie mój kolega przezywa gechenne przez takiego dorobkiewicza!!! Wasnie w Twojej branzy ich nie Brakuje!!! Tak wiec radze popracowac nad językiem i szukac pracy u norwega.Naszykuj tez sobie potrzebne dokumenty potwierdzajace Twoje doświadczenie.. Bardzo to jest tu wazne!!! Tak wiec powodzenia i rozwagi w decyzjach!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
krystian b
(krystian30)
Wiking
dobra rada też słyszałem że Polak Polaka w balona tam robi. (jak wszędzie)
A co do dokumentów z tym właśnie jest problem że większość życia zawodowego prowadziłem sam dział. gos. a oni tego nie liczę chcą świadectwa pracy jak miał był świadectwa z 2 -3 lat że pracowałem na dachach to prace już bym tam dostał przez agencje Adeko kolega przez nich wyjechał 3 lata temu i sobie chwali ale bez tego nie ma szans.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
krystian b
(krystian30)
Wiking
jedyne dokumenty jakimi mogę sie tam pochwalić to dyplom, badania wysokościowe pow. 3m i uprawnienia na wózek widłowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
138 Postów
Michal Lozicki
(krefes1)
Stały Bywalec
No to sam widzisz,ze bez dokumentow ani rusz. Moja rada ! Jeśli sie w tym dekarstwie czujesz dobry to swiadectwo sobie jakoś "załatw ". Jak pokazesz ze robota ci sie pali w rekach to nikt w to nie bedzie wnikal. Wazne, ze znasz sie na tym!!! A ten fach akkurat tu jest poszukiwany!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
krystian b
(krystian30)
Wiking
myślałem o tym ale się boję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok