marianek73 napisał:
adameq napisał:
marianek73 napisał:
Radek napisał:
Ja ostatnio wymieniałem prawo jazdy na norweskie. Faktem jest że nie mamy obowiązku wymiany.
Prawko na osobowe mam do ukończenia 100 roku życia, a inne kategorie są ważne przez 5 lat.
Do wymiany prawka z kat. C, CE, D, DE potrzebne jast zaświadczenie od lekarza o stanie zdrowia, wtedy lekarz wypisuje na ile jest to orzeczenie ważne (max 5 lat). Po 5 latach trzeba znowu udać się do lekarza po kolejne oświadczenie i z tym papierem do Statens vegvesen.
nie ogarniam........
to po co ty radziu wymieniałes to prawko???
czyzby norweskie miało wieksze uprawnienia niz polskie......
aaaaaaaaaaaaa moze juz 10 lat tu jestes...........?
nie chodzi o wielkosc uprawnien.. skad wiesz co bedzie za x lat?? stac Cie bedzie wtedy wymienic prawo gdy okaze sie ze bedziesz musial robic kurs C,C+E,D ??? samo C kosztuje 60000NOK takze powodzenia
norwegia jest krajem,ktory wdraża jako pierwszy przepisy UE i jako jedyny sie do ich najpowazniej ustosunkowuje i przestrzega!
poki co nie ma co srac żarem,bo 10 lat to dłuuuugi okres.......
ty mi przypominasz jednego z moich "znajomych" typ ma ksywke ZRZĘDA
I twierdzi,ze zanim gruby schudnie,to chydy juz umrze.....
Radziu,a ty pilnuj takich dokumentów jak lejce,bo to zródło utrzymania!
zapomniałes dodac,ze statens i owszem wyda nowe,ale nie za darmo......
i znajac ich realia to trza beknąć bedzie z 1000nok.....
250 kr....i przestan juz z ta blazenada
adameq napisał:
marianek73 napisał:
Radek napisał:
Ja ostatnio wymieniałem prawo jazdy na norweskie. Faktem jest że nie mamy obowiązku wymiany.
Prawko na osobowe mam do ukończenia 100 roku życia, a inne kategorie są ważne przez 5 lat.
Do wymiany prawka z kat. C, CE, D, DE potrzebne jast zaświadczenie od lekarza o stanie zdrowia, wtedy lekarz wypisuje na ile jest to orzeczenie ważne (max 5 lat). Po 5 latach trzeba znowu udać się do lekarza po kolejne oświadczenie i z tym papierem do Statens vegvesen.
nie ogarniam........
to po co ty radziu wymieniałes to prawko???
czyzby norweskie miało wieksze uprawnienia niz polskie......
aaaaaaaaaaaaa moze juz 10 lat tu jestes...........?
nie chodzi o wielkosc uprawnien.. skad wiesz co bedzie za x lat?? stac Cie bedzie wtedy wymienic prawo gdy okaze sie ze bedziesz musial robic kurs C,C+E,D ??? samo C kosztuje 60000NOK takze powodzenia
norwegia jest krajem,ktory wdraża jako pierwszy przepisy UE i jako jedyny sie do ich najpowazniej ustosunkowuje i przestrzega!
poki co nie ma co srac żarem,bo 10 lat to dłuuuugi okres.......
ty mi przypominasz jednego z moich "znajomych" typ ma ksywke ZRZĘDA

I twierdzi,ze zanim gruby schudnie,to chydy juz umrze.....

Radziu,a ty pilnuj takich dokumentów jak lejce,bo to zródło utrzymania!
zapomniałes dodac,ze statens i owszem wyda nowe,ale nie za darmo......
i znajac ich realia to trza beknąć bedzie z 1000nok.....

250 kr....i przestan juz z ta blazenada