1 NOK
co za prostaki sie tutaj wypowiadają, aż mi sie nie dobrze robi
jak w temacie, tylko z trenu oslo
Ile czekałyście na zasiłek rodzinny od momentu złożenia wniosku?
Katrina Nowak
20-10-2011 20:26
Być może podobnych wątków było już tysiące, ale ponieważ mogą być nieaktualne, postanowiłam utworzyć nowy.. Na innym wątku zreszta juz pisałam o tym, ale nikt nie odpisał Jeszcze nie jestem ...
witam!!! mam do panstwa pytanie, jestem w 32 tyg ciązy i obecnie od czerwca przebywam na zasilku dla bezrobotnych, który mi przyznano na 2 lata, pracowalam w Norwegii przez ponad 3 lata caly czas, ...
CZy ktoś może ma numer telefonu do polskiego ginekologa ktory ma gabinet w Gjoviku!
hej dziewczyny która rodziła w szpitalu w bearum bo mam pytanie.
Witam. Potrzebuję krzesełka do karmienia dla dziecka, może ktoś ma do oddania to bardzo chętnie przyjmę. Jestem z Oslo. tel. 46572542 Pozdrawiam Agata.
Witam Was drogie Mamy mam do sprzedania ubranka dla chlopca roz 50-68 stan idealny marek Zara, H&M, Tommy Hilfiger....itd oraz buciki a także huśtawkę GRACO sweetpeace oraz wanienke Brevi ...
Kochani poczytajcie i napiszcie swoje spostrzeżenia ,czy tak właśnie jest . www.zyciewzachwycie.blogspot.com/
mirka mysielska
12-10-2011 20:33
Witam jestem na etapie myślenia o przedszkolu i z wypiekami na twarzy przecztalam Twoe ZYCIE W ZACHWYCIE,które naprawde odzwierciedla życie w Norwegii. Super się czyta takie blogi więc pisz dużo,bo ...
Mam pytanie czy ktora z mam chodzi do otwartego przedszkola w Sørumsand? Przeczytalam na stronie ze sp[otkania sa we wtorki i w czwartki od10do14 tutaj jest ...
dziewczyny jesli co kolwiek wiecie na temat tego co pisałam poniżej o tatusiowym bardzo prosze o podpowiedz pozdrawiam
Witam mam pytanie mój maż pracuje w norwegi legalnie ma wszystkie papiery itd ja wracam do polski i tam mam zamiar urodzić i chciałabym wiedzieć czy należy mu sie z tego tytułu tatusiowe tzn wolne ...
Hej dziewczyny czy ktoras z Was orientuje sie jaki autobus jezdzi do szpitala w Lørenskog?
Ania Kryszkiewicz
05-10-2011 17:25
Czy są jakieś mamy na Furuset? Mam 5 letniego synka, który tęskni za towarzystwem polskich dzieci...
Witam chciłbym dowiedzieć się gdzie moge znalec bajkoland w Oslo czy jest wogole i gdzie
Hejka, mam pytanko. Moja corcia ma 2,5 miesiaca, jestem zona norwega, mam swoj nr personalny, stala prace, moja mala tez juz ma akt urodzenia i wszystkie formalnosci. Teraz nastepuje sprawa ...
Witam Mam 27 lat, wykształcenie i doświadczenie pedagogiczne (referencje). W Norwegii jestem od ponad roku. Do tej pory opiekowałam się dwójką dzieci. Z przyjemnością zaopiekuję się dzieckiem z ...
witam czy ktos wie jaka jest strona oprucz www.finn.no chodzi mi o stronki takie jak alegro w Polsce potrzebuje kupić ciuszki dla dziecka.
Agnieszka Morka
30-09-2011 11:26
Witam Was Mamuśki Pokocham i zaopiekuję się Waszą pociechą. Obecnie przebywam w Pl, ale wystarczy chwila ---> pakuję się i lecę do Norwegii. Uwielbiam gotować, więc przygotowanie posiłku nie ...
Witam, Poszukuje opiekunki do mojej dwuletniej córki od stycznia do końca czerwca. Przeprowadzamy się z Bergen pod koniec roku i stracimy tam miejsce w przedszkolu. W Stavanger dostaniemy ...
witam jestem nowa na forum mam pytanie czy jest ktos kto bedzie rodził w Kristiansand?
witam wszystkie przyszłe mamy mam pytanie czy jest na forum jakas mama która bedzie rodziła w KRISTIANSAND?
Mama dwojga chłopców (16 i 4 lata) zaopiekuje się dzieckiem u siebie w mieszkaniu , na terenie Trondheim.Cena do uzgodnienia. Nr tel +47 465 94 890
hej dziewczyny proszę was o kilka odpowiedzi na temat rodzinnego dla dzidziusia. Jeśli dziecko urodziło się w Norwegii czy muszę składać wniosek do nav, czy to jest ustalane automatycznie? Oraz ile ...
Witam, jak w temacie potrzebna informacja nt: becikowego dla Taty ktory pracuje w norge ma wszystkie dokumenty tj, staly nr personalny, umowe o prace, zezwolenie z UDI, natomiast zona mieszka w ...
Witam. jestem w 24 tyg ciąży. Pracuje na troszkę więcej jak pół etatu ze stała umową. I mam pytanie dotyczące macierzyńskiego. Czy to ja musze zgłosić do NAVu czy mój pracodawca w związku z moim ...
pracuje na 60%etatu. W umowie mam zmienny czas pracy. jest to stala umowa. w zwiazku z tym mam pyt co do macierzynskiego. pracuje juz ponad rok. do porodu zostalo mi 4 msc do stycznia. bede wiec ...
Mam pytanie,jestem przyszla mama i za tydzien mam wizyte usg,pierwsza,czy moge sie spodziewac okreslenia plci dziecka(18tydzien),pochodze z okolic Haugesund,czego moge sie spodziewac na tej ...
Szukam opiekunki do dzieci w okolicach Hauketo. Nie potrzebuje niani na cały tydzień tylko na kilka dni w tygodniu. Proszę o wiadomość
Mam pytanie czy warto starać sie o prace w Norwei jako kierowca Tira mam duzo praktyke w tym zawodzie
naprawdw nie warto nararzac dzieciątka .nie warto znam ten temat za i przeciw.mogę udzielic doswiadczenia z praktyki
Witam dziewczyny . Jestem w 34 tygodniu ciąży . Nie mogę się doczekać porodu aż zobaczę mojego szkraba . Co muszę spakować do szpitala dla siebie i malca bo już sama nie wiem . Będę rodzić w szpitalu ...
Witam wszystkie mamusie! Mam do Was pytanko...Czy ktoras z Was nie ma czasami niepotrzebnych juz ubranek i akcesoriow dla noworodka plci meskiej ?Na odpowiedz czekam na priv Z gory dziekuje za ...
witam wszystkich.urodzil mi sie synek z powazna wada wrodzona.obecnie jest po rozleglej operacji i leczenie moze potrwac 3-4 lata.Zona przez ten czas bedzie musiala sie nim opiekowac,o podjeciu pracy ...
Jasna, a czemu tak dużo za te szczeoienia? My usieliśmy zrobić kotu i psu paszporty, zaszepić je na wściekliznę i inne bieżace szczepionki, a następnie 120 dni po szczepieniu na wściekliznę pobrać ...
Ja też miałam robione usg w Akershus Universitetsykehus ale w 21 tyg ciąży gdyż zbyt późno poszłam na pierwszą wizytę do lekarza i szukano mi szpitala Za zdjęcie zapłaciłam 40kr ale zdjęć dostałam 8. ...
Witam Mam 27 lat, wykształcenie i doświadczenie pedagogiczne (referencje). W Norwegii jestem od ponad roku. Do tej pory opiekowałam się dwójką dzieci. Z przyjemnością zaopiekuję się dzieckiem na ...
Witam wszystkie mamy w Norwegii! Jestem tu nowa mieszkam w Kristiansand, mam rocznego synka. Przyjechałam do męża i nie mam tu żadnych znajomych. Chętnie umówię się na spacer z jakąś mamą aby ...
hej tez dziewczyny nie możecie wejśc na młode mamy w norwegii i napisac posta???? bo ja pisałam i nigdzie go nie ma ;( a jak wchodze to jest tylko 10 stron z zeszłego roku
Witam. poszukuję opiekunki do dziecka w okolicy Hønefoss od marca 2012 roku na ok 4 miesiące.
witam jak większość dziewczyn na forum poszukuję koleżanki, bo nuda straszna mieszkam na Bekkestua. Mam dwumiesięcznego synka,i chętnie byśmy się wybrali z kimś na spacerek, lub wypili kawkę mam 24 ...
hej dziewczyny Wkońcu postanowiłam się zarejestrować i napisaćwkońcu to tylko 5 minut......Hmm...ciągle zajęta dom , praca i wkółko to samo no ale od kilu dni tu już jestem mam córczke ma 8 ...
nie wiedziałam do którego wątku się podpiąć, dlatego założyłam nowy. zamieszczam tu nazwy niektórych chorób z polskiego kalendarza szczepień, które niekoniecznie można znaleźć w słowniku ...
Mój cwaniak ma 3,5 roku. Na jedno moje zdanie on ma swoje trzy, czasami mam wrażenie, że mój syn czuje się bardziej dorosły ode mnie, np. mówię mu, że ma iść do toalety, a on mi na to "mamo mówi ...
Witam was bardzo serdecznie Mam na imię Karolina i bardzo bym chciała tutaj do was dołączyć. Moja córeczka ma na imię Hania i ma 2 latka, jeszcze mieszkamy w Polsce ale pod koniec lipca przenosimy ...
Witam was jestem w 27 tygodniu ciąży Przyjechałam do Norwegi miesiąc temu do męża na stałe z papierkowymi sprawami poszło wmiare szybko załatwieniem szkoły dla dzieci też ale dziwne jest tutaj u ...
Agnieszka Morka
15-08-2011 13:29
hej dziewczyny jestem nowa na forum termin ma na 28 listopada ale chciałam zapytac jak to jest z tym załatwianiem paszportu gdzie to sie trzeba udac?pozdrawiam wszystkie mamy
chciałabym zaopiekować się dzieckiem, mieszkam w oslo krótko i nie wiem jakie tutaj są stawki za godzinę/ od całości?? ile zarabia niania taka która pilnuje dziecka 2-3 razy w tygodniu po kilka ...
witam.pracuje w norge od 2 lat i niedawno urodzilo mi sie dziecko.Zona wraz z nim mieszkaja w polsce.synek przeszedl skomplikowana operacje ukladu moczowego. Chcialbym synka wraz z zona sprowadzic do ...
Mam pytanie do rodziców małych dzieci - czy byłoby z Waszej strony zainteresowanie posłaniem dziecka do polskiego przedszkola? Przedszkole byłoby oczywiście dwujęzyczne, miałoby specjalny program ...
Witam.Mamy synka 8miesiecznego,dostaje normalnie pieniazki na niego bo pracowalam legalnie,teraz jestem znowu w ciazy czy bede dostawala cos na drugie dziecko?
jasne ,ze dostaniesz rodzinne na drugiee dziecko .do tego mozna jeszcze zalatwic opiekuncze tak zwane
odkupię, przyjmę lub wykonam usługę fryzjerską w zamian za wózek spacerówkę dla 2 letniej dziewczynki. Wózek musi posiadać regulowane oparcie. Może ktoś posiada i chce się pozbyć. Proszę o email z ...
MONIKA NOWAK
10-08-2011 12:41
Witam, jestem młodą, żywiołową dziewczyną która uwielbia dzieci. Studiuję pedagogikę wczesnoszkolną, a w będąc jeszcze w Polsce zajmowałam się trenowaniem maluchów (gimnastyka i taniec) od 3 latek w ...
Witajcie dziewczyny czy moze któraś podpowiedzieć nazwę jakiś witamin dla kobiet w ciąży żebym mogla kupic tutaj w aptece bo do polski sie nie wybieram jestem w 4 tyg. z góry dziekuje