Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Sprawa paszportu dla niemowlaka - Norwegia

Czytali temat:
(607 niezalogowanych)
15 Postów

(berdie)
Wiking
Hejka, mam pytanko. Moja corcia ma 2,5 miesiaca, jestem zona norwega, mam swoj nr personalny, stala prace, moja mala tez juz ma akt urodzenia i wszystkie formalnosci. Teraz nastepuje sprawa paszportu. Czy wystarczy udac sie na policje i tam go zalatwic, czy trzeba przez konsulat, mimo ze jedno z rodzicow jest norwegiem? z gory dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Hej hej, ja tez mam meza norwega i 4 miesieczna coreczke, wystarczy jak pojdziecie na policje z aktem urodzenia i Waszymi paszportamy, my dostalismy paszport po 8 dniach od zlozenia wniosku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Doczytalam w innym poscie my tez mamy Zuzie pozdrawiamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
Takie pytanko techniczne - jak odróżnić ze zdjęcia jedno bejbi od drugiego? Bez zgrywy pytam o sens wystawiania malutkim bejbi paszportów

Ps. słyszałem, że niedługo będą chip-ować. I nie trzeba będzie się nigdzie udawać...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Po to zeby ktos taki jak Ty sie pytal i nie wiem skad teoria ze nie da sie odroznic dzidzi- bo sie da, przeciez nikt nie czeka do roku, dwoch aby zrobic paszport, a male dzieci maja wydane na rok, max.2 lata poaszport. a jak ktos ma problem to musi nosic okulary

O chipowaniu nie slyszalam (tylko o zwierzetach ale i one potrzebuje paszport )

I nie trzeba będzie się nigdzie udawać...

Az tak latwe to bedzie ze mozna to zrobic samemu w domu? dobry jestes milego dnia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
kasiar12 napisał:
Po to zeby ktos taki jak Ty sie pytal i nie wiem skad teoria ze nie da sie odroznic dzidzi- bo sie da, przeciez nikt nie czeka do roku, dwoch aby zrobic paszport, a male dzieci maja wydane na rok, max.2 lata poaszport. a jak ktos ma problem to musi nosic okulary

O chipowaniu nie slyszalam (tylko o zwierzetach ale i one potrzebuje paszport )

I nie trzeba będzie się nigdzie udawać...

Az tak latwe to bedzie ze mozna to zrobic samemu w domu? dobry jestes milego dnia

Może nie wyraziłem się ściśle - odróżnić jedno bejbi od drugiego to się da, ale jak masz przed sobą bejbi i zdjątko w paszporcie i stwierdzić z całą pewnością, że to jedna i ta sama osoba???
Niemowlaczki nie mają przecież rozwiniętych /a przynajmniej rzucających się w oczy/ charakterystycznych cech, które uwydatniają się wraz z wiekiem.

Ps. czy do zdjęcia zdejmuje się czapeczki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
852 Posty

(kasiar12)
Maniak
Tak dziecko jest bez czapeczki i zdjecie na bialym tleg
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
216 Postów

(Anna Maria)
Stały Bywalec
koalski napisał:
Ps. czy do zdjęcia zdejmuje się czapeczki?[/quote]

...oseskowi należy zdjąć czapeczkę...
...zaczesać włosy na prawą stronę /o ile posiada /...
...i pamiętać- "lewe ucho musi być widoczne na zdjęciu"...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
Dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie...drugiej części problemu, a zwłaszcza Tobie, Siostro.
Niech Ci Bozia wynagrodzi to ... jakoś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(berdie)
Wiking
dziekuje wszystkim serdecznie za odpowiedzi! Kamien z serca, tak bardzo chcialam, zeby moja malutka w koncu poznala swoja babcie, teraz uda sie szybko do domku poleciec!! Dziekuje Ci Kasiu w szczegolnosci!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok