Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

nowa mama:) mogę dołączyć - Norwegia

Czytali temat:
ANDRZEJ LACH Barbara Barbaraa (3815 niezalogowanych)
95 Postów
Karolina :)
(Karolina2)
Początkujący
Witam was bardzo serdecznie
Mam na imię Karolina i bardzo bym chciała tutaj do was dołączyć.
Moja córeczka ma na imię Hania i ma 2 latka, jeszcze mieszkamy w Polsce ale pod koniec lipca przenosimy się do Oslo do mojego męża na dobre.
Jestem cała pełna obaw bo nie znam języka ani angielskiego( coś tam pamiętam ale bez przesady) ani norweskiego ale dosyć mam już rozłąki Hania tęskni za tatą więc postanowiliśmy że przenosimy się do Norwegii.
Jestem fryzjerką w Polsce idzie mi całkiem dobrze, chciałabym pracować również w Norwegii ale zdaję sobie sprawę że bez języka to jedynie w domu mogę działać.
Może mogłybyście mi powiedzieć jak wyglądają ceny takich usług w domu? strzyżenie? koloryzacja??
I czy w Oslo mam szansę na zdobycie klientek czy jest już multum takich ofert jak moje?
No i najważniejsze bardzo bym chciała zaprzyjaźnić się z kimś bo ciężko jest samemu bez żadnej koleżanki z którą można wyjść na spacer pogadać itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Magdalena H.
(Magdalenka82)
Wiking
Witam. Ja mam podobny problem. Jestem w Oslo już od dłuższego czasu a praktycznie nie znam języka a po angielsku-mówię jak analfabeta Mam 8 miesięczną córeczkę i jestem w 10 tyg. ciąży. Z chęcią poznałabym więcej mam, więc jak już przyjedziesz do Oslo to odezwij się......
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Witam
Mam na imie Agnieszka i chetnie przylacze sie do was ,gdyz tez jestem przyszla mama.Jestem w 18 tygodniu ciazy i jest to moja pierwsza ciaza.Wiec za duzo nie posiadam informacji a tym bardziej zadnego doswiadczenia ale podziele sie tym co do tej pory przezylam i jak sie czuje.W Norwegii mieszkam ponad 1,5 roku.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
No hej dziewczyny Ktora z was z Oslo albo juz w Oslo jest i ma ochote na pogaduszki ??
Mieszkam hmm ogolnie w Oslo, jestem w 22 tygodniu takze mojej pierwszej ciazy wiec czekam na odzew.Pozdrawiam Daria
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Ja to dziewczyny mieszkalam kiedys w centrum Oslo,ale nie podobalo mi sie. Ciagle problem z parkowaniem. Dostalam kilka mandatow nawet. Co tam. Tylko po 700 koron Teraz mieszkam 20 min od oslo i jest zdecydowanie lepiej. Karolina, jesli Jestes dobra, to znajdziesz swoich klientow. Sama przyjde nawet i sprawdze No ale jezyka musisz sie uczyc. Bedzie Ci latwiej w zyciu codziennym. Przeciez nie bedziesz ciagle siedziala w domciu Ja to jestem w 33 tygodniu i tak sobie czekam na moja Julke Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Hej
Ja mieszkam w Oslo Na pogaduchy zawsze znajde czas nawet z mila checia .Ciesze sie ze nie jestem sama ktora jest w pierwszej ciazy na tym forum i zyje w nieswiadomosci co mnie czeka.Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów
Aga Jas
(Kakariki)
Początkujący
Witaj Aga
To Ty juz masz blizej niz dalej I imie masz juz wybrane Jak robilam pierwsze USG w Polsce lekarz powiedzial ze na 90% kobieta ,ale upewnie sie jeszcze na 99% 30 czerwca na pierwszym USG w Norwegii.Wiec jak sie potwierdzi zaczne sie glebiej nad tym zastanawiac .Zycze milego oczekiwania na Julke Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Ja na drugim usg w 15 tygodniu wiedzialam na 100%, ze dziewczynka. Tzn. lekarz byl pewny. Nawet zrobil zdjecie i podpisal. I musze przyznac,ze tak zostalo. Ale nigdy nic nie wiadomo Moze Julek sie urodzi Agnieszka,jestes moja imienniczka Tyle,ze ja praktycznie nie uzywam tego imienia. Od zawsze mowia na mnie Aga A z tym oczekiwaniem to roznie bywa. Raz sa lepsze dni a raz gorsze. Rozne problemy nas spotykaja. A to z lekarzami, a to z bolami brzucha, albo ze skurczami. Mozna by wymieniac caly dzien. Ja praktycznie przez wszystko przeszlam. Ale moze Was oszczedzi i przejdziecie ciaze ksiazkowo Czego oczywiscie zycze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
95 Postów
Karolina :)
(Karolina2)
Początkujący
cieszę się że tyle was się odezwało
Mój wyjazd zbliża się wielkimi krokami, ale teraz muszę zdać prawo jazdy ( egzamin mam w poniedziałek-pierwsze podejście) i jak nie zdam do wyjazdu to ogólnie leżę bo bez samochodu to ciężko z tego co zauważyłam poruszać się po Oslo.
Muszę chociaż przysiąść troszkę nad angielskim, ale to jak ogarnę prawko.
Powiedzcie jak wy się odnajdujecie, jak wam się żyje itp??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Karolina,nie wiem czy poruszanie autem po centrum Oslo jest takie latwe i przyjemne. Ja nie bylam zachwycona. Dopiero jak poznalam dobrze miasto,przestalam sie stresowac. A trwalo to dosyc dlugo. Ale masz racje, prawo jazdy jest jak najbardziej potrzebne I zycze zdania Co do mieszkania tutaj,to ja jestem bardzo zadowolona. Odnalazlam sie i nie mam zamiaru wracac. Ale znajomosc jezyka bardzo mi w tym pomogla. Wiec do dziela kobietko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok