Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rodzinne na dziecko - Norwegia

Czytali temat:
(774 niezalogowanych)
45 Postów

(JusCep)
Nowicjusz
hej dziewczyny proszę was o kilka odpowiedzi na temat rodzinnego dla dzidziusia. Jeśli dziecko urodziło się w Norwegii czy muszę składać wniosek do nav, czy to jest ustalane automatycznie? Oraz ile jest tego rodzinnego bo niektórzy mówią że 1000 nok, natomiast inni twierdzą, że dla maluszka to otrzymuje się około 3000 nok. Proszę o odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Rodzinne na dziecko to kwota 970nok/mc, a te 3303nok to po ukonczeniu przez dziecko 12mcy,jezeli nie chodzi do przedszkola lub chodzi w niepelnym wymiarze godzin.
Jezeli chodzi o przyznanie rodzinnego to powinno odbyc sie to automatycznie, ale nie zawsze tak jest...ja np dzownilam do NAV zeby sie upomniec o te pieniadze bo czekalam na nie 2 miesiace i mi powiedziano ze musze zlozyc wniosek.... po czasie okazalo sie ze nie musze... wszystko wyrownali jezeli chodzi o rodzinne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
93 Posty
Początkujący
Mój synek urodził się w Norwegii i zasiłełek na dziecko został przyznany automatycznie. Wynosi on 970 NOK
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok