Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pierwsze usg - Norwegia

Czytali temat:
Krzysztof Malinowski Olimpia Olimpia Patrice Ravn Tadek W borowa19 (1899 niezalogowanych)
23 Posty
Kasia Nowak
(dajmon12)
Wiking
Mam pytanie,jestem przyszla mama i za tydzien mam wizyte usg,pierwsza,czy moge sie spodziewac okreslenia plci dziecka(18tydzien),pochodze z okolic Haugesund,czego moge sie spodziewac na tej wizycie,czy moglybyscie mi napisac jak z wami bylo....co do zdjec czy otrzymalyscie je bez zaplaty czy po oplacie i ile ona wyniosla,a moze jest mozliwosc uzyskania wideo z tego badania,dziekuje z gory za odpowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Hej
Jak ja bylam na pierwszym usg razem z mezem to ta ktora robila to usg w trakcie trwania pytala czy chcemy znac plec dziecka i zaleznie od odpowiedzi-mowi albo nie,jesli dziecko jest tak ulozone ze bez problemu mozna to stwierdzic oczywiscie Ja trafilam na bardzo mila obsluge,badanie trwalo okolo 45 min jak dobrze pamietam i opowiadala nam o wszystkim co widzi,sluchalismy tez serduszka-wiec bylo milo.Zdjecia otrzymalismy trzy za ktore trzeba bylo w moim wypadku zaplacic chyba 20kr jak sie nie myle.Powinnas miec to napisane na liscie ktory dostalas ze szpitala z informacja ze przydzielili ci termin na usg O wideo nic nie slyszalam,niestety.
Ja jestem z Oslo wiec usg mialam robione w Akershus Universitetsykehus ale byc moze jest tak ze jest roznie w roznych szpitalach-tak czy inaczej to bardzo mile przezycie wiec powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów

(JusCep)
Nowicjusz
hej, ja bylam na usg w 19 tygodniu ciąży w szpitalu w Stavanger. Tam podczas badania zapytali czy chcę znać pleć dzidziusia, natomiast w 29 tygodniu ciąży lekarz wysłał mnie na ponowne usg (żeby wykluczyć hipotrofię) no i wtedy potwierdzili mi pleć dzidzi, a co lepsze pani doktor pokazała mi na ekranie "kokoszkę" mojej córeczki. Piękne uczucie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Ja nie płaciłam nic za zdjęcia a dostałam ich chyba z 7 ale niestety mimo chęci położnej nie poznaliśmy płci dziecka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok