Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pakowanie torby do szpitala - Norwegia

Czytali temat:
Patryk osek Dorota :) malika a Kornel Bezdziel Ula Karwan Julita Papa Emila En (3940 niezalogowanych)
5 Postów
Emilia Blachowska
(emilkana102)
Wiking
Witam dziewczyny . Jestem w 34 tygodniu ciąży . Nie mogę się doczekać porodu aż zobaczę mojego szkraba . Co muszę spakować do szpitala dla siebie i malca bo już sama nie wiem . Będę rodzić w szpitalu w Stavanger . Pomóżcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
malina .
(carla)
Początkujący
hej. spakuj swoje kosmetyki i jakies ubranie chyba ze chcesz "biegac" w szpitalnych koszulach co zalecam na początek co by swoich ciuchów nie "ubabrac" w szpitalu w którym ja rodziłam wszystko było, tzn podklady dla kobiet, majtki jednorazowe, ręczniki itd. ale i tak mialam swoje w razie co.generalnie dostaniesz wszystko o co poprosisz ale mialam ze soba rownież masc na sutki (purelan polecam). dla maluszka tylko na wyjscie cos
pomyslnego rozwiązania w razie pytan pisz na privie, chętnie pomoge w miare mozliwosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Antoni Perez
(PeReZ)
Stały Bywalec
Tak naprawdę to potrzebujesz tylko to co uznasz za potrzebne. W szpitalu mają wszystko, nawet ładowarkę do telefonu. Mamy w pośpiechu czasami ich zapominają. W szpitalu jest też bezprzewodowy internet ale z ograniczeniami. Najlepiej korzystać z niego wieczorem lub w nocy. Wtedy na Skype możesz pokazać malucha rodzinie w Polsce. My rodziliśmy też w Stavanger. Jest kilka polskich lekarek. Może na którąś trafisz. Ostatniego maluch odbierał Duńczyk w asyscie kilku studentów. Było wesoło... Proś o obcokrajowca. Ostatnio norweski lekarz zrobił dużą krzywdę naszej znajomej i jej pięciokilogramowemu maleństwu. Ale chłopak się już zrasta i mama też wróciła do siebie. Tak. W Szpitalu bardzo dobre jedzonko mają. Nie żałuj sobie. Na miejscu jest bardzo dobra opieka a z siódmego piętra jest panoramiczny widok na Stavanger lub Ullandhaug z drugiej strony.
Pozdrawiam serdecznie. No i gratuluję.

P.S. Szukam tatusiów na wychowawczym z okolic Egersund. Kawa, piwko... Z dzieciakami do parku... No nie wstydzić się chłopaki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
Ja tez rodzilam w Stavanger, rok temu, ale chyba nic sie nie zmienilo. Wez dla siebie jakies kosmetyki, szlafroczek, cos na wyjscie dla Ciebie i dla maluszka. nic wiecej nie potrzebujesz.
Mi porod zaczela odbierac jakas mloda norwezka, mala miala glowke przekrecona i ta chciala ja kleszczami wyciagac jak to uslyszalam to az mi skurcze chyba a 5min ustaly ale naszczescie sie wymienila z jakas starsza babeczka tez norwezka a ta sie nie zgodzila na kleszcze chwala bogu, i wogole fajna byla kazala mi przec i krzyczec, u mnie byla jedna studentka w ciazy to sie na koniec biedna poplakala

Pozdrowienia, powodzenia i gratulacje

PS. a my jestesmy z Egersundu, ale juz po maciezynskim i tacierzynskim
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
45 Postów

(JusCep)
Nowicjusz
hej, jestem w 38 tygodniu ciąży w zeszlym tygodniu byłam na wywiadzie w szpitalu i tam położna powiedziała ze mam wziąsć ze sobą wszystko tzn: duże podpaski, swoją piżamę i szlafrok, recznik i kosmetyki o resztę już nie pytałam poprostu wezmę naprawdę wszystko dla siebie i maleństwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Emilia Blachowska
(emilkana102)
Wiking
Hej dziękuję za info . ja zabieram wszystko mamy 90 kg do szpitala i ganiać męża nie będę . A jak ty już po jesteś czy nadal oczekujesz ?? Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok