Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
Juz wywolanie portodu?? Szybko... U nas w domu byl przypadek wywolania porodu ale chyba po 16 czy nawet wiecej dniach... Asiu a ty jezdzisz na kontrole do szpitala czy dalej do swojego lekarza... Bo ja juz nie rozumiem nic z tego... Bo moj lekarz powiedzial ze dopiero po 12 dniach na kontrole do szpitala... Dziwne troche bo wydawalo mi sie ze szybciej powinnam... A najsmieszniejsze jest to ze jeszcze nie urodzilam a NAV juz mi przeslal pieniazki na konto za urodzenie dziecka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Joanna W.
(asiunia1987)
Nowicjusz
No to dziewuszki najgorsze dni przed wami ...a mnie dopiero to czeka a ja pieniazki dostałam z NAV-u w 28tyg. ciazy bo to sa pieniazki na wyprawke dla dziecka a przeciez wszystko co potrzebne musisz kupic szybciej Kropcia Mi został jeszcze miesiac alejuz coraz to ciezej mi z łózka wstawac Zastanawiam sie czy juz sobie torby nie zaczac pakowac bo przeciez roznie to bywa...ale w poniedzialek ide na kontrol i tak pewnie mi nic nowego nie powiedza bo czy mam rozwarcie to mi nikt nie powie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
ja tak samo jak asiunia1987 dostalam pieniazki w 28 tygodniu ciazy a czekalam na nie rowny tydzien! urzednik mowil ze bede czekac 3 miesiace bo sa kolejki duze a tu po tygodniu mialam pieniazki! wczoraj bylam na kontroli i powiedzieli ze lada dzien powinna mala sie urodzic bo robili mi badania i wszystko juz mam podwyzszone w sumie nie wiem o co chodzi ale tak powiedzieli! ale na wszelki wypadek jak bym nie urodzila dali mi kolejny termin za tydzien i wtedy jak cos to na wywolanie do szpitala!kropcia1 slyszalam ze do 14 dni mozna przenosic dzidzie bo puzniej jest to juz niebezpieczne dla malenstwa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Joanna7830)
Wiking
Na kontrole chodzę już na oddział i widziała mnie Pani Ginekolog i nawet badala mnie czy jest rozwarcie. I okazało się, że ani milimetra Zrobili mi USG, 3 w całej ciazy i powiedzieli też , że wody są ok. Pierwszego syna tez przenosiłam ok. 11 dni, ale poród zaczął się normalnie. A pieniążki tez bardzo szybko po 2 tygodniach tez ok 28 tygodnia.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
A to dziwne z tymi pieniedzmi bo u mnie w NAVie mozna skladac papiery dopiero po 28 tc, a kazda osoba ktora znam dostala pieniadze po fakcie, dlatego mnie to zdziwilo... Ale skoro to normalne... Co do przenoszenia to wiem ze do 14 dni to znosnie jeszcze, ale tu lekarze brali na przetrzymanie dluzej bo wszystko bylo ok, nie wiem zreszta dlaczego skoro juz moglo byc to grozniejsze dla dziecka. Ja mam nadzieje ze tak dlugo trzymac mnie nie beda A jeszcze lepiej zeby mi sie udalo samej jak najszybciej, bo jednak wole naturalne sposoby niz wywolywanie... Najbardziej sie obawiam ze cos bedzie nie tak i ze beda chcieli ciac.. ale w sumie to nie spotkalam sie tutaj z kims kto mial cesarke... wiec chyba nie ma sie co bac

Asiunia ja torbe spakowalam dopiero kilka dni przed terminem... Wczoraj tylko sprawdzilam jakie ciuszki malemu spakowalam czy aby nie za malo i nie za cienkie... Jakos tak nie jestem pewna jakie ciuszki wziasc na wyjscie dla maluszka... Troche sie obawiam ze za cienko ubiore albo ze za grubo...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
Jak tam dziewczyny... Ja wlasnie po wizycie u lekarza rodzinnego... I dziwne do szpitala na wizyte mam sie wybrac dopiero 30.06 co jest 13 dni po terminie... I teraz nic nie robic... No chyba ze sie cos bedzie dzialo.. A bardzo mozliwe... Ktoras moze mi powie jak to jest z tymi skurczami? Bo ja dzisiaj od 7 rano mialam skurcze i czas pomiedzy byl rozny... Czasem co 10 minut czasem co 15 a czasem co 6... I teraz jakos sie uspokoily... A juz zaczynalam panikowac i chcialam do szpitala jechac, a teraz nie wiem o co chodzi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Joanna7830)
Wiking
Ja właśnie też wróciłam od lekarza, skurcze też mam nieregularne, ale ważne że są. Jutro idę na noc do szpitala i od piatku rana zaczynam, chyba, że coś zacznie się wcześniej. Torbę to przepakowuję co 2 dni i też nie wiem czy wszystko mam, ale do szpitala blisko więc w razie czego dowiozą. Mi powiedzieli,że na porodówce zostanę 3 doby. Trzymaj się Kropcia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
No to masz podobnie jak ja ze skurczami... Tyle ze mnie nawet widziec w szpitalu nie chca... Dopiero za tydzien... Bezsensu... Chyba troche ich oszukam i pojade i powiem ze cos jest nie tak czy co, zeby mnie przebadali czy aby wszytsko na pewno jest ok... Bo to dziwne ze po terminie nikt mnie nie chce przebadac... Trzymaj sie Asiu Daj znac jak poszlo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Joanna W.
(asiunia1987)
Nowicjusz
Kurde dziewczzyny to wy juz zaczynacie fajnie asiu trzymam kciuki Kropcia na twoim miejscu chyba zrobiłabym to samo i sie uparła wogóle zeby mnie przebadali bo jak to tak mozna tyle po terminie i nawt nie zbadaja masakra ale napewno wszystko bedzie ok trzymajcie sie dziewczyny
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
czesc dziewczyny ja jestem juz w 3 ciazy ale pierwszy raz tutaj i pilnie studiuje wasze forum dzis bylam pierwszy raz u lekarza rodzinnego opowiedzialam o tym ze mnie boli brzuch od kilku tygodni i ze wczesniejsze ciaze mialam na podtrzymaniu , odrazu mnie skierowal do ginekologa na usg i badanie ,mam czekac na termin wizyty ,a dzis zrobil mi badanie krwi ale wyniki tez dopiero przyjda za kilka dni i jak bedzie cos nie tak to do mnie zadzwoni , z moich wyliczen i wyliczen lekarza w polsce z usg to jestem w 11 tyg a wedlug tego norweskiego w 16 ,bo mialam nieregularne okresy wiec sama niewiem w korym jestem ale raczej w 11 teraz tylko wizyta w szpitalu ciekawe jak tam bedzie pozdrawiam wszystkie na ostatnich nozkach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok