Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
czesc dziewczyny mi zostalo jeszcze 8 dni i tak samo niunia siedzi jak siedziala i nie daje znakow ze chce jak narazie wyjsc mi mowili ze na 100% bedzie wczesniak czy to jak bylam w polsce czy to tutaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Joanna W.
(asiunia1987)
Nowicjusz
Hehehe Kropcia nie nie pierwsze moje juz drugie, ale pierwsze w Polsce rodziłam ,miałam krótki poród, urodziłam w dzien terminu tylko dlatego,ze miałam rozwarcie na 6 cm ale innych oznak porodu nie bylo,moj lekarz skierował mnie do szpitala i podłaczyli mi oksytocyne na wywołanie skurczy i przerwali mi pęcherz co bylo tragiczne w wykonaniu polskich pielegniarek....porod wspominam niezadobrze, tego porodu teraz boje sie jak cholera dlatego mysle o znieczuleniu caly czas. Widze ze Fionka tez juz czeka bo to lada dzien termin hehe a Ja dzisiaj na USG jade zobaczyc czy wszystko wporzadeczku i sie okaze hehe co i jak. Tutaj chyba nie robia badania ginekologicznego przed porodem co? bo skoro mialam przy pierwszym dziecku takie rozwarcie i miesiac wczesniej na patologi lezałam bo miałam 3 cm( a przed samym porodem 6) to teraz moze byc podobnie i moge nie donosic do konca dlatego chciałabym zeby mi tez sprawdzili czy mam rozwarcie czy nie ale nie wiem czy tutajjest to mozliwe. Pozdrawiam wszystkie mamusie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Wiking
Witam wszystkie mamusie.Ja również oczekuje bobasa i to będzie córka .Ja do tej pory nie miałam żadnego badania ginekologicznego tylko badanie krwi,moczu i usg.
Za 2 tygodnie będę mieć cesarskie ciecie.
to moje drugie potomstwo ,syn ma juz 8 lat i też była cesarka,będę mieć porównanie .
Niestety nie wiem czemu ale okropnie się boję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
Asiunia musisz poprosic swojego lekarza o skierowanie na badanie ginekologiczne,albo poprostu udaj sie do szpitala czy do kliniki gdzie bedziesz rodzic i popros o badanie czy co. Bo to nie ma zartow... Ja nie mialam przez cala ciaze w NO zadnego badania ginegologicznego,ale jutro ostatnia kontrolna wizyta u lekarza i pozniej juz w szpitalu z tego co wiem beda robic i usg i badanie ginekologiczne jak to bylo w przypadku szwagierki. Ale kto wie czy wczesniej nie wyladuje tam w szpitalu Ale poki co zadnych wiekszych objawow oprocz skurczy kilka razy w ciagu dnia...zwlasza z wieczora..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
kropcia1 ty masz chociaz jakies oznaki ze malenstwo chce wyjsc a u mnie nic!!! chyba jej sie nie spieszy mam pytanie poniewaz od jakiegos czasu jak leze to brzuch mi robi sie taki nabrzmialy jak by twardy i wtedy jest mi bardzo ciezko oddychac jak by cala klatka piersiowa mi sie zapadla ale to nie boli i nie wiem co to moze byc a gdy mowie o tym swojemu lekarzowi to podobno to normalne zreszta jak wszystko! czy moze ktoras z was tak miala ma?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
Tez miewam cos podobnego... ale nie wiem dlaczego tak ... Uznalam ze to normalne, jak wiekszosc tego typu objawow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
30 Postów
Joanna W.
(asiunia1987)
Nowicjusz
dziewczyny nabrzmiały i twardy brzuch to tez oznaka ze poród jest tuz tuz... jamialam tak z pierwszym dzieckiem i lekarz kazal mi sie nieprzemeczac i jak najwiecej lerzec bo bo costam było ze jak twardnieje brzuch to moze powodobac tez skurcze itp. no ale to normalne bo juz jestescie na dniach.A ja wczoraj bylam na USG i wszystko jest wporzadeczku no i bede miala drugiego synka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
No to gratuluje drugiego syna Ja bede miala pierwszego Dzisiaj moj dzien Ale poki co to jeszcze siedze sobie w fotelu jak gdyby nigdy nic Dzis u lekarza bylam na kontroli i powiedzial mi ze mam za wysoki poziom protein, czy jakos tak. Czy ktos wie co to znaczy ?? Bo nie powiedzial nic tylko ze mam w poniedzialek przyjsc jeszcze raz zrobic badanie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
78 Postów
Sylwia Bochenska
(Fionnka)
Początkujący
asiunia1987 gratuluje drugiego synka a ja czekam na pierwsza coreczke wczoraj bylam na wizycie i lekarz uswiadomil mi ze moj pierwszy termin minol wczoraj bo z okresu wyliczyli mi na 16.06 ale dopiero po polowkowym usg zmienili mi na 24.06 to ja juz niby po terminie jestem hehehe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
143 Posty
Ola Kotwicka
(kropcia1)
Stały Bywalec
Mi terminy sie akurat pokrywaja Pierwszy dzisiaj drugi jutro Tylko nie pamietam ktory z ktorego Gratuluje cory Fionka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok