Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Tom Jan Krzys W Sławomir, Janusz kumpel Grażyny Wiśniewski Renata Renata Tomasz Szymanski Jan Maryjan Sylwia Zadara mart enty Daniel Z boj fra oszlo I-ona *** Łukasz Ch IzaW Darek1234 Katarzyna Tusk Heksel (21168 niezalogowanych)
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
W kosciol to moga sobie wierzyc ci co niewiele wiecej rozumieja z tego co tutaj zostalo powiedziane!Proponuje przerobic lektore powtornie bo nic w glowce nie zostalo!
Tutaj idzie o wiare i duchowosc oraz cos co moze trudno jest pojac tym ktorzy mysla wiara a widza kosciol,budynek,podwaliny...
Moje slowa dotycza troszke szerszego pojecia.Ale zostawiam to dla tych ktorzy sa w stanie pojac.Choc moze reszta kiedys cos zrozumie...

acha...czyli wkraczamy teraz w sfere duchowości ....mamy wyciągnąć na swiatło dzienne swoje ego,ja..nie wiem,dusze czy jak to sie zwie...i na podstawie rozkładu na czynniki pierwsze zobaczyc dobro i zło....
nie każdy moja pani jest filozofem i nie kazdy ma pojecie co to wogole jest...a jeszcze zagłabiac sie w to dokładnie jest dla niektorych wrecz nieosiagalne...w koncu zyjemy w swiecie konsumpcji ideałow a nie ich głoszenia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
B.K. napisał:
kami napisał:
ty a moze ona jest swiadkiem jechowy?? oni tez wciaz o wieze wiem bo mam ciotke jechowa i tez przyjezdzała nas umoralniac i zostawiac gazety dopóki babcia (bo to siostry)jej nie powiedziała ze won z tym gownem hihihi (babcia zatwardziała katoliczka jak pisałam wczesniej) ze jak chce to moze przyjechac na kaffke itp ale ma nie wygadywac swoich pierdoł o dziwo sie nie obraziła tylko dostosowała wczesniej zuciła tylko jakis tekst ze swinie to i pereł w chlewie nie dojza pod raciczkami czy jakos tak w kazdym razie spotykamy sie z nia na pogrzebach bo ona na wesela nie chodzi

oj kami...ja mam mase znajomych swiadków...oni przeszli ja nie ale to nie powód aby sie obrazac albo nie odzywać...i wiesz nie mam z tym problemu...wiedzą,ze mam silną osobowość i przy mnie nie ma tematu ich wiary....sznują albo udają ze tak jest...

nie no ciotka sie odzywa obraza jej przeszła ale nie wpada juz tak czesto bo jest zajeta nawracaniem nowych owieczek

a tak apropo nawracania to opowiem wam historyjkę z zycia zwieta w roli głownej moj tesc ateista
pukanie do drzwi tesciu otwiera
-dziendobry czy przyjmuje pan kolede???
-dziendobry tak jasne ze tak akurat trzeba posprztac - i wrecza ksiedzu szczotke do zamiatania-
-yyy ale my z panem bogiem -mowi ksiadz
-jest was dwoch to swietnie bo jeszcze kurze trzeba zetrzec .
ksiadz sie odwrocił i poszedł do sasiadow

Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
zemnie tez kiepski asceta gdyby tak było siedziałabym w polsce za 1500 pensyjki na stanowisku z-ca kierownika sklepu i dalej zyła w stresie z kad wziasc kase na te fakture a z kad na te a i na rachunek za energie elektryczna 5 komorek rate za auto i inne zobowiazania mojego szefa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
Tak byloby idealnie gdyby wszystko mialo swoje miejsce i trwalo w niezmiernym porzadku.Tutaj jest chaos,wartosci upadaja lub sie dezaktualizuja i co nam zostanie?Wytwory eksperymentalnej nauki gdzie nie ma miejsca na ludzkie odruchy?Trzeba bronic tego co zosaje niezmienne pomimo zmieniajacych sie czasow.Owszem modyfikowac ale jezyk ktorym sie poslugujemy ale prawda sie nie zmienia!I chociazby 21 wiek mialby byc pelen aptek z njbardziej extrawaganckimi metodami antykoncepcji a rozwody mnozyly sie jak klony w laboratoriach walnietych,zachlysnietych wlasna pseudomaroscia przegrzanych mozgow to podstawowe stale,trwale i dajace otuche i wiare w dobro wartosci zostana.
Amen.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
Komentarz został usunięty ze względu na naruszenie regulaminu portalu
1 Post

(retier1)
Wiking
Wiesz co mdpsycholog ,miałem napisać elaborat odp. na temat "nie wiedzą co to jest wiara",ale dałem sobię spokój bo widzę ze jesteś fanatykiem religijnym i to nic nie da.A nie przyszło Ci kiedykolwiek do głowy że Bóg też jest jednym z tych walniętych naukowców którym się wydaje że sa Bogami??? I co wtedy???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1564 Posty
Maniak
mdpsycholog napisał:
Tak byloby idealnie gdyby wszystko mialo swoje miejsce i trwalo w niezmiernym porzadku.Tutaj jest chaos,wartosci upadaja lub sie dezaktualizuja i co nam zostanie?Wytwory eksperymentalnej nauki gdzie nie ma miejsca na ludzkie odruchy?Trzeba bronic tego co zosaje niezmienne pomimo zmieniajacych sie czasow.Owszem modyfikowac ale jezyk ktorym sie poslugujemy ale prawda sie nie zmienia!I chociazby 21 wiek mialby byc pelen aptek z njbardziej extrawaganckimi metodami antykoncepcji a rozwody mnozyly sie jak klony w laboratoriach walnietych,zachlysnietych wlasna pseudomaroscia przegrzanych mozgow to podstawowe stale,trwale i dajace otuche i wiare w dobro wartosci zostana.
Amen.

Amen.
Niesamowity świat, pełen cudacznych maszyn, klonów i rozwodzących się ludzi kopulujących i mordujących bez umiaru . Się doczekać nie mogę. Doskonały, krótki opis wojny i świata upadłych ludzi, chaosu i psychopatów. Współczesny straszak na katolika? To już demony i Szatan nie przechodzą? Boski konkurent do stołka wykopany z interesu, może był mądrzejszy, kto wie. Niepokojąco brzmią jego słowa: (Rodzaju 3:5) "Gdyż Bóg wie, że w tym samym dniu, w którym z niego zjecie, wasze oczy na pewno się otworzą i na pewno staniecie się podobni do Boga, będziecie znali dobro i zło.", w zestawieniu z tym: (Rdz 2:16,17) "I Bóg dał też człowiekowi taki nakaz: z każdego drzewa ogrodu możesz jeść do syta. Ale co do drzewa poznania dobra i zła - z niego nie wolno ci jeśc, bo w dniu, w którym z niego zjesz, z całą pewnością umrzesz." Jak wiemy, Bóg kłamał. Poza tym, brak Mu logiki, wydał człowiekowi sprzeczne polecenie. Co z niewiastą? Zgodnie z definicją biblijną człowiek i niewiasta to dwie różne osoby, tak więc nakaz jej nie dotyczy. Wnioskując dalej można stwierdzić, że wśród pozostałych boskich prawd, praw i norm społecznych, znajdą się kwiatki w podobnym stylu i całość będzie gryzła się z rzeczywistością.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
429 Postów
Monika Engan
(mepsycholog)
Wyjadacz
To sie narobilo, koleja proba analizy Biblii.
Swietnie, probowac trzeba ale tutaj od samego poczatku bledne myslenie i brednie nieslychane!
Nie bede dyskutowac z ateistycznym podejsciem, warto byloby sie zastanowic nad poszanowaniem wartosci tych co mysla inaczej.
Twoj wybor,masz do niego prawo.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
mdpsycholog napisał:
...Nie bede dyskutowac z ateistycznym podejsciem, warto byloby sie zastanowic nad poszanowaniem wartosci tych co mysla inaczej.
Z jednej strony NIE BĘDZIESZ DYSKUTOWAĆ ...tym samym nie szanujesz dyskutanta i traktujesz go poniżej własnego poziomu , bo przedstawia sprawę z punktu ateistycznego jak to sama określiłaś ...
A Z DRUGIEJ w pewnym sensie domagasz się poszanowania Myślących inaczej... czyli Twoim zdaniem są równi i równiejsi...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok